Kovach.rs
: Tekstovi pesama --> Lyrics
 
*July 05, 2020, 03:34:42


: 185692
Najnoviji: Bobbohops
Statistika
: 185083
: 4466
Prisutnih danas: 38
Najviše prisutnih: 1107
(January 12, 2020, 19:55:25)

Korisnika: 0
Gostiju: 29
Ukupno: 29
Prijatelji
: [1]   
   123
: Najveće zablude o zdravlju  ( 1252 )
0 1
Big Moca
Super Hero
*****


: 1271


Bog je milostiv i prašta. Ja ne...Ja nisam Bog...


« : January 14, 2010, 11:06:20 »

Najveće zablude o zdravlju


Da li krckanje prstiju izaziva artritis i da li se stvarno razbolevamo od hladnoće? Evo šta o tome kažu doktor Aron Kerol i doktor Rejčel Vreman sa Univerziteta u Indijani.Tokom studije o hladnoći pokazalo se da ljudi kojima je hladno imaju iste šanse da se razbole kao i oni kojima je toplo. Zašto smo onda bolesniji zimi? Možda zato jer nas hladnoća zadržava duže u zatvorenim prostorijama koje se ne provetravaju, pa je i mogućnost zaraze povećana.

Zeleni iscedak iz nosa ukazuje na upalu sinusa

Važnost boje nečije sline je medicinski mit u koji veruju i neki lekari, naveli su autori. "Nema dokaza da antibiotici skraćuju trajanje bolesti kad se pojavi zelena slina, a to bi kod upale sinusa trebalo da bude slučaj", pišu autori.

Najviše toplote gubimo preko glave

Na glavi ne postoji nikakav dimnjak, temperaturu gubimo na svim delovima tela podjednako. Problem je samo što je glava najčešće nepokrivena.

Krckanje prstiju izaziva artritis

Malo sutra. Krckate li ih ili ne, na pojavu artritisa nećete uticati.

Antibiotici i antibebi pilule

Tablete za kontracepciju ne deluju dobro ako pijete i antibiotike. "Važnije je da imate na umu da tabletu za kontracepciju popijete svaki dan u isto vreme nego da brinete o antibioticima", pišu autori.

Samci imaju bolji seksualni život

Potpuno netačno! Oni u braku imaju češće polne odnose nego samci. Tokom jednog ispitivanja 43 odsto oženjenih muškaraca potvrdilo je da ima seksualni odnos dva-tri puta nedeljno. Isti rezultat imalo je samo 26 odsto neoženjenih. Brojke su bile nešto niže, ali slične i kod žena, piše "Blic".

Šećer podstiče hiperaktivnost

Niz studija je pokazao da šećer ne utiče na ponašanje dece, ali većina roditelja u to ne veruje. U jednoj studiji roditeljima je rečeno da su deca dobila šećer, pa su se oni češće žalili na ponašanje svoje dece - u suštini deca su dobila nezašećerene napitke.

Stolicu treba imati jednom dnevno

Poluistina, kažu autori. I osoba odličnog zdravlja ne mora da ima stolicu svaki dan. Zatvor koji bi trebalo da vas zabrinjava odnosi se na slučaj da stolicu imate manje od tri puta nedeljno.Izvor: Mondo

Jedini normalan u svetu ludih,ili jedini lud u svetu normalnih...

: [1]   
   123
 
:  Copyright © 2003-2013 by kovach
Dilber MC Theme by HarzeM