Kovach.rs
: Tekstovi pesama --> Lyrics
 
*July 05, 2020, 12:31:03


: 185692
Najnoviji: Bobbohops
Statistika
: 185083
: 4466
Prisutnih danas: 38
Najviše prisutnih: 1107
(January 12, 2020, 19:55:25)

Korisnika: 0
Gostiju: 14
Ukupno: 14
Prijatelji
: [1]   
   123
: Kompjuterska tastatura prljavija od WC školjke  ( 1021 )
0 1
honey_mici Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
♥ shubidubidajzl ♥
Global Moderator
Super Hero
*****


: 14765


Apri gli occhi e inizia a sognare.


« : July 18, 2008, 17:34:57 »

Ako ste nekada otvorili svoju kompjutersku tastaturu, verovatno ste se i sami iznenadili s obzirom na to koliko se interesantnih sastojaka u njoj nalazi. Pored uobičajenih delova ugrađenih u fabrici, mogli ste da pronađete i razne druge "delove" i podsetite se šta ste sve jeli u poslednje vreme. Tipičan sadržaj tastautre koja nije otvarana mesecima: komadići keksa, mrvice čokolade, fleke od kafe i koka-kole, a sve to obilato "začinjeno" prašinom. Znači, svi znamo da su naše tasture prljave, kajemo se zbog toga i obećavamo da nikada više nećemo da koristimo kompjuter dok ne operemo ruke, te da ćemo jesti isključivo za kuhinjskim stolom.

Ono što verovatno niste znali jeste i to da tastatura, zahvaljujući nama, korisnicima, sadrži više bakterija nego WC školjka. Ovakva tvrdnja je dokazana, i to zahvaljujući istraživanju koje je sproveo Univerzitet u Arizoni, koji je merio "zagađenost" pojedinih predmeta u kancelarijama u nekoliko američkih gradova. Otkriveno je da ubedljivo najviše bakterija obitava na radnim stolovima, a da u količini mikroorganizama prednjače telefoni. Odmah iza njih nalaze se tastature i faks mašine. Pomenuta tri predmeta prljavija su od WC školjke u svakoj od 7.000 kancelarija u kojima je istraživanje sprovedeno.

Naučnici i autori studije pronašli su i vezu između količine bakterija i veličine grada u kom se kancelarija nalazi - što veći grad, to više bakterija na radnim stolovima. Ovakvu činjenicu objašnjavaju time da zaposleni u gradovima poput Njujorka (koji je imao ubedljivo najprljavije telefone, tastature i faks mašine) češće jedu na svojim radnim mestima. Autori studije su opisane rezultate i očekivali, znajući da se klozeti čiste mnogo češće od stolova. U jednoj ranijoj studiji, utvrđeno je da je u većini kuća WC školjka čistija od sudopere u kuhinji.Of all the things I've lost, I miss my mind the most. Mark Twain
: [1]   
   123
 
:  Copyright © 2003-2013 by kovach
Dilber MC Theme by HarzeM