Kovach.rs

Info => Zabava => Temu započeo: Милан Бандић Oktobar 20, 2012, 15:28:25Naslov: Lord Of Dance: "Možda zaigramo i srpsko kolo
Poruka od: Милан Бандић Oktobar 20, 2012, 15:28:25
Najveća irska plesna senzacija “Lord of the Dance”, na čijem se čelu nalazi čuveni koreograf Majkl Fletli, nastupiće večeras u Kombank areni.

 
U razgovoru za “Blic” Fletli najavljuje još jedan sjajan šou i otkriva kako mu je nastup na Evroviziji 1996. pomogao da postane poznat i promoviše irski nacionalni ples.


Ovo neće biti vaša prva poseta Srbiji. Kakvi su vaši dosadašnji utisci iz Beograda?
- Nekoliko puta sam posetio Beograd, koji je veoma zanimljiv grad. Imao sam priliku da obiđem Kalemegdansku tvrđavu i baš sam uživao u pogledu koji se s nje pruža, te sam siguran da ću se vratiti još koji put. Plesači iz grupe su takođe bili par puta, uživali su i svi imaju neka svoja omiljena mesta u gradu koja im se naročito dopadaju.

Tokom godina ste učinili mnogo za promociju irskog nacionalnog plesa i kulture, ali verovatno nije uvek bilo lako?
- Često naiđete na teškoće kada svetu želite da predstavite nešto novo. Nekada je potreban samo jedan momenat kako bi vas svi videli, a za nas je to bila Evrovizija 1996, kada sam napokon imao priliku da plešem pred celim svetom i svi su se odmah zainteresovali za taj stil. Od tada je sve bilo lakše jer se ljudima irski ples baš dopada.


Da li ste razmišljali da u nastup ubacite i elemente nekog drugog nacionalnog plesa, kao što je na primer srpsko kolo?
- Imam neke elemente flamenka koje sam davno ubacio i uvek eksperimentišem sa raznim plesovima, tako da, što da ne, i to bi se moglo desiti jednog dana.
Osigurali ste svoje noge, da li zbog toga vodite posebno računa o njima?
- Vežbam svaki dan i idem u duge šetnje sa suprugom i sinom. Kada naročito puno radim na nekom projektu, redovno upražnjavam masaže.


Koliko vaši plesači vežbaju u proseku?
- Uzimamo najbolje plesače koji igraju od svoje treće, četvrte, pete godine a irski ples su naučili u svojim porodicama kao deo tradicije. Svi treniraju u proseku 22 sata nedeljno uz igranje u predstavama.


Šta nam možete reći o predstavi koju ćete izvesti u Beogradu?
- Na ovoj turneji su najbolji plesači irskog plesa na svetu i predstavićemo se sa najboljom produkcijom. Šou se zasniva na istoj priči, ali smo promenili scenografske elemente, kao i kostime, tako da sve izgleda spektakularno.


Naslov: Odg: Lord Of Dance: "Možda zaigramo i srpsko kolo
Poruka od: :) hope Oktobar 26, 2012, 17:32:56
:) kako bi to bilo moćno


Naslov: Odg: Lord Of Dance: "Možda zaigramo i srpsko kolo
Poruka od: Милан Бандић Oktobar 30, 2012, 10:29:32
Extra. :)


2: fopen(/mnt/volume-cache/kovach/8f44a23c595ab4a11b369f5d017607e8.cache): failed to open stream: No space left on device
Datoteka: /home/kovach/sites/kovach.rs/current/index.php
Linija: 992