Kovach.rs

Info => Zabava => Temu započeo: Милан Бандић Jul 30, 2012, 13:06:07Naslov: Travolta glumi zgodnog Srbina
Poruka od: Милан Бандић Jul 30, 2012, 13:06:07
U snimanju holivudskog filma “Killing Season”, u kome glavne uloge tumače Džon Travolta i Robert de Niro, učestvovala je i Beograđanka Selena Arizanović. Kao muzički producent u američkoj kompaniji “Milenijum films” Selena je bila zadužena za muziku koja prati priču o akterima rata u Bosni.

Džon TravoltaBudući da se radnja filma “Killing Season” (sezona ubijanja) oslanja samo na dva lika - američkog veterana Bendžamina Forda (De Niro) i srpskog vojnika Emila Kovača (Travolta), Selena Arizanović je dobila zadatak da ovo ostvarenje upotpuni muzikom.

U dogovoru sa rediteljem Markom Stivenom Džonsonom, ona se opredelila za kompozicije koje grade napetu atmosferu, ali i za one koje opisuju tradiciju Bosne i Hercegovine.

- Džonson je imao jasnu viziju na koji način muzika treba da podrži njegov film. Želeo je da sazna što više o jugoslovenskoj muzici kako tradicionalnoj, tako i iz ratnog perioda - kaže za “Blic” Selena Arizanović.

Iako nije imala priliku da se sretne sa glumcima, muzička producentkinja je veoma dobro upoznata sa njihovim likovima, ali nije želela da otkrije previše.
U centru pažnje je borba između dvojice bivših vojnika, američkog i srpskog, koji su nekada ratovali u Bosni. Sada se sreću u kolibi na Stenovitim planinama kako bi izmirili račune. Iako na suprotnim stranama, oni su u suštini veoma slični - objašnjava ona.


Na pitanje da li je srpski vojnik prikazan kao negativac, Selena odgovara diplomatski:


- Šta da vam kažem? Odrasla sam uz “Briljantin” i “Groznicu subotnje večeri”. Da li je Srbin u ovom slučaju negativac, neka proceni publika, ali sigurno je da Travolta glumi veoma zgodnog Srbina.


Selena, koja živi u Los Anđelesu, trenutno završava rad na nastavku blokbastera “Plaćenici”, a zadužena je i za muziku u komediji “The Big Wedding” sa Robertom de Nirom i Dajanom Kiton, kao i u filmu “Playing For Keeps” sa Džerardom Batlerom i Džesikom Bil.


Naslov: Odg: Travolta glumi zgodnog Srbina
Poruka od: ZenTale Avgust 04, 2012, 00:15:56
Svaka čast za Selenu!  :prijatelj: :kolo: Baš mi je drago..

Samo se nadam da ovaj film neće biti još jedno blaćenje Srba i Srbije, ali sam siguran da De Niro ne bi glumio u takvom filmu. Ipak, videćemo.. ::)


2: fopen(/mnt/volume-cache/kovach/4880d07b691269e76a2a6371f09056d2.cache): failed to open stream: No space left on device
Datoteka: /home/kovach/sites/kovach.rs/current/index.php
Linija: 992