Kovach.rs

Info => Vesti => Temu započeo: Милан Бандић Februar 14, 2012, 14:53:54Naslov: Snimljen mamut u Sibiru?
Poruka od: Милан Бандић Februar 14, 2012, 14:53:54
Kako prenosi list “San”, pojavio se novi video snimak na kome se navodno vidi živi mamut, životinja koja je izumrla pre oko 4.000 godina.

 Na zamagljenom snimku se vidi kako neka velika životinja prelazi preko reke, a taj trenutak je navodno “uhvatio” okom kamere vladin inženjer, prošlog leta u Čukotki u Sibiru.


Neki smatraju da je u pitanju prevara – kompjuterski obrađeni slon ili mamut digitalno ubačen u scenu. U prilog tome se navodi da je čovek koji je postavio snimak na internet ustvari stručnjak za paranormalno Majkl Koen, koji stoji iza niza snimaka neidentifikovanih letećih objekata i drugih fenomena sumnjive autentičnosti. Postavlja se i pitanje zašto je autor prestao da snima nakon 10 sekundi, koliko traje video. Takođe, zašto je tek sada objavljen ako je snimljen prošlog leta?

Drugi smatraju da je snimak stvaran, ali da je stvorenje u pitanju samo medved sa velikim ribama u zubima. To bi objasnilo relativno malu veličinu mamuta, oblik njegove “surle” i boju. Prema ovom objašnjenju, snimatelja je prevario čudni oblik životinje.


Postoji i treće objašnjenje, kombinacija dva prethodna, koje kaže i da je u pitanju medved i da je snimak lažan. Prema tome, autor snimka je vrlo dobro znao šta je u pitanju, ali je on – ili neko drugi ko je možda kasnije došao u posed snimka – odlučio da ga predstavi kao misteriju radi zabave ili publiciteta.


Derek Sera, umetnik za video efekte u Holivudu, koji je ranije analizirao neke lažne snimke NLO-a, izjavio je da je snimak, po njegovom mišljenju, namerno zamagljen, verovatno kako bi se sakrio pravi identitet životinje. On je ukazao da čak i video kamere male rezolucije mogu dosta dobro da se fokusiraju na nešto.
“Ali na ovom snimku nema ništa u fokusu. Kamenje u prvom planu deluje neprirodno zamagljeno”, rekao je on.

Evo snimka pa procenite sami..

E8ydTi0zDi4


Naslov: Odg: Snimljen mamut u Sibiru?
Poruka od: ZenTale Jun 10, 2012, 14:04:29
Po meni, snimak je namerno produciran, ovo uopšte po pokretima, obliku, položaju surle pa i kamenju u okruženju ne liči na mamuta, pre na neku lutku prekrivenu nečim što liči na krzno..