Kovach.rs

Razno => Zdravlje => Temu započeo: Big Moca Januar 15, 2010, 13:24:52Naslov: Polovina gaziranih sokova sadrži fekalije
Poruka od: Big Moca Januar 15, 2010, 13:24:52
Polovina gaziranih sokova sadrži fekalije


(http://i49.tinypic.com/2mdnvpe.jpg)

Tim mikrobiologa sa američkog Univerziteta Holins u 48 odsto testiranih uzoraka gaziranog pića iz aparata brze hrane pronašao je crevne bakterije koje se redovno prenose iz fekalija.Uz to studija je pokazala da je većina pronađenih bakterija otporna na antibiotike.

Tim je testirao 90 napitaka iz 30 aparata za gazirana pića,a svoje rezultate objavio je u magazinu "International Journal of Food Microbiology".

"Crevne bakterije detektovane su u 48 odsto napitaka,20 odsto imalo je broj različitih organizama veći od 500 cfu/ml.Više od 11 odsto analiziranih napitaka sadržavalo je Escherichiju coli (E. Coli) a 17 odsto Chryseobacterium meningosepticum.

Među drugim patogenim organizmima izolovanim iz napitaka našli su se oblici :

Klebsielle,Staphylococcusa,Stenotrophomonasa,Candide i Serratia.

Većina je pokazala otpornost na jedan ili više od 11 testiranih antibiotika" objavili su naučnici s Univerziteta Holins.Izvor: Wolf


Naslov: Odg: Polovina gaziranih sokova sadrži fekalije
Poruka od: simeon Decembar 22, 2011, 13:27:41
Ja sam čuo da se u Mc Donald-u hamburgeri prave od krava koje jedu sopstvenu balegu prerađenu sa još nekim dodatcima. Navodno, da bi se finasijski opravdala ishrana u boga pitaj kakvim uslovima gde te krave kasape. Nemojte mi verovati ali me ne bi čudilo da tu ima i nešto od istine.