Kovach.rs

Razno => Zdravlje => Temu započeo: ZenTale Jul 28, 2009, 17:35:51Naslov: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Jul 28, 2009, 17:35:51
...Dugo već razmišljam o stvarima koje nas očekuju u budućnosti. I uvek gledam da ja prvi iskusim stvari koje bi kasnije mogao da Vam preporučim kao dobre, pozitivne, korisne.. I kao što to obično u životu biva - kad iskreno tražite odgovor na neko pitanje: on Vam posle nekog vremena dođe..
U skladu sa mojim životnim principom: Kheya Dukham Anagatam - evo ovo je jedan od odgovora na moje pitanje: kako će se čovečanstvo hraniti, ako proces proizvodnje i transporta hrane bude poremećen?
Međutim, ne samo da sam dobio odgovor na to, već sam dobio i mnogo više od toga... :angel:
Ovu tehniku primenjuju moji dobri prijatelji i iz iskustva mogu reći da je veoma korisna i delotvorna. Uostalom, pročitajte i upoznajte se sa ovim drevnim znanjem.


Sigurno Primenjivanje Gledanja u Sunce  

 

Gledanje u sunce (Sungazing) je nešto što se izvodi samo jednom u životu obično u periodu od 9 meseci. Možete podeliti izvođenje na tri faze. Od 0-3 meseca, od 3-6 meseca i od 6-9 meseci. Snazno se preporucuje hodanje bosonogi 45 minuta dnevno do kraja svog života. Veština iziskuje gledanje u izlazak ili zalazak sunca jednom dnevno samo tokom sigurnih sati. Nikakva šteta se neće desiti vašim očima tokom jutarnjih i večernjih sigurnih sati. Sigurni sati su bilo koje vreme unutar jednog sata posle izlaska sunca ili pre zalaska sunca. Naučno je dokazano da je tokom ovog vremena čovek zaštićen od izloženosti UV i IR zraka. Da bi odredili vreme izlaska ili zalaska sunca, možete pratiti lokalne novine, koje takođe govore da je u ovo vreme UV index=ispod 2. Oba vremena su dobra za izvođenje-zavise samo od individualnih pogodnosti. Gledanje u sunce takođe ima dodatne prednosti dobijanja vitamina A i D tokom jednosatnog sigurnog perioda. Vitamin A je neophodan za zdravlje vašeg oka, jedini vitamin koji je oku potreban. Ako gledate u sunce, to će vam pomoći da imate bolji vid bez naočara.
Za one koje ne mogu početno da gledaju u sunce tokom sigurnih perioda, sunčanje (sunbathing) je efektivan metod za primanje sunčeve energije manjom brzinom dok ne budu spremni za gledanje u sunce. Ne koristite kremu za sunčanje. Kada vam se telo zagreje vi se znojite a znoj je otpadni produkt i mora da izađe iz tela. Kada ste premazani losionima i kremama-one se degenerišu i hemikalije vam ulaze u telo.  DO 3 MESECA

 
Prvi dan, tokom sigurnih sati, gledajte maksimum 10 sekundi. Drugog dana gledajte 20 sekundi u izlazak sunca dodajući 10 sekundi svakog sledećeg dana. Tako da ćete na kraju 10 uzastopnih dana gledanja u sunce gledati u sunce 100 sekundi tj., 1 minut i 40 sekundi. Stojte na goloj zemlji (gola zemlja, bez trave ako ste bosi, najbolje je pesak, gola zemlja ili drvo) golih stopala ako je moguće, to daje bolje efekte, ali nije neophodno ako ne može. Oči mogu da trepnu. Nepomičnost očiju nije potrebna. Nemojte nositi kontaktna sočiva ili naočare dok gledate u sunce. Posle gledanja treba zatvoriti oči (najbolje je pokriti ih rukom) dok slika koja se "vidi" zatvorenim očima ne nestane. Posle toga otvoriti oči i gledati dalje normalno.

Morate verovati da sunčevi zraci ili svetlost koja vam ulazi u oči imaju ogromnu korist i neće vam naneti štetu. To će vam dati ranije, brže i bolje rezultate. Čak i bez komponente ubeđenja dobićete rezultate pod uslovom da pratite pravilno izvođenje, međutim, trebaće vam više vremena. Sa druge strane, ne trebate se uzdržavati svojih normalnih dnevnih aktivnosti. Nema ograničenja. Možete uživati u hrani dok primenjujete ovu tehniku. Glad će vremenom sama nestati.

Uzmite u obzir gledanje sa istog mesta u isto vreme svakodnevno. Praćenje određenih šema ima svoje prednosti. Ako se molite, možete koristiti bilo koju molitvu po vašem izboru. Nijedna nije preporučena niti je potrebna. Koristite zdrav razum.

Kada dostignete tri meseca, gledali ste u sunce 15 minuta odjednom. Ako možete gledati TV 3 sata, sigurno možete gledati i u sunce 15 minuta. Šta se dešava kada dođete do 15 minuta? Sunčeva energija ili sunčevi zraci koji prolaze kroz ljudsko oko pune predeo hipotalamusa, što je put iza mrežnjače koji vodi do mozga. Jedan od softver programa svojstven u mozgu će početi da radi i mi ćemo početi da primećujemo promene jer nećemo imati mentalnu napetost i brige. Pored toga, imaćemo samopouzdanje da se suočimo sa životnim problemima što znači razvijanje pozitivnog umnog stava umesto negativnog. Postaćemo hrabri jer su naše psihoze nestale a nestaće i sve bolesti uma. Ovo je prva faza metoda i traje oko 3 meseca.

Ljudi imaju dobre i loše osobine, koje su dve strane istog novčića. U odsutnosti sunčeve svetlosti mi razvijamo loše osobine. Kada sunčeva svetlost uđe u mozak, dobre osobine se probude zamenjujući loše. Na kraju, čak i spiritualno nepoznavanje nestaje. Nekada se zbunite od onoga što čujete ili čitate. Dobijate kontradiktorne informacije npr. crveno vino je dobro za vas, a alkohol je loš. Zavedeni ste životnim problemima i mrzite donošenje odluka. Ali nakon 3 meseca gledanja u sunce, razvijate osećaj samopouzdanja i znate odgovore za sebe duhovno. Razvijate moći koje su već sastavni deo vas. Loše navike nestaju, bes, pohlepa, ljubomora vas napuštaju. Postajete ljubazno stvorenje. Svima se dopadate. Nećete pogrešiti. Ako ste pozitivni ili hrabri (neustrašivi), nećete nikome naškoditi. Postaćete saosećajna osoba. Pozitivan prilaz stvara rešenja problema u društvu. Za 3.5 meseci sve se menja.

Pored toga, mentalna depresija nestaje. Psihijatri primećuju da je tuga uzrokovana nedostatkom svetlosti. Sa korišćenjem gledanja u sunce nećete biti depresivni nikada u životu. Postići ćete savršen balans uma. Strah od smrti će nestati. Stanje uma je takvo da ćete srdačno dočekati smrt. Ono što će se desiti, bićete u stanju da dopustite da se desi. Neće biti briga. Svako ima neku vrstu mentalne poremećenosti, što je najveći ljudski problem, koji može biti otklonjen pravilnim korišćenjem sunčeve svetlosti.
3-6 mesecaTakođe nastavljate sa gledanjem u sunce i dodajete po deset sekundi svaki dan.
Sledeća pozitivna posledica će biti ta da će fizičke bolesti početi da se zalečuju. 70 do 80 % energije sintetizovane iz hrane uzima mozak i koristi je za napetost i brige. Sa manjkom mentalne napetosti, mozgu nije potrebna ista količina energije kao ranije. Kako nastavljate sa gledanjem u sunce i kako se vaša napetost smanjuje potreba za unošenjem hrane će se smanjiti.

Kada stignete do faze neprekidnog gledanja u sunce 30 minuta, polako ćete biti oslobođeni fizičkih bolesti jer će do tada sve boje sunca stići do mozga kroz oči. Mozak reguliše protok boja namenjenih pojedinim organima. Svi unutrašnji organi dobijaju ogromne zalihe potrebnih boja. Vitalni organi su zavisni o neke sunčeve boje. Bubrezi crvena, srce žuta, jetra zelena i td. Boje stižu do organa. Na ovaj način funkcionišu terapije bojama-Reiki i Pranično lečenje. Ima mnogo dostupnih informacija o lečenju bojama. Ovo je proces oslobađanja od fizičkih oboljenja u periodu od 6 meseci. Posle 3-4 meseca možete postati izlečeni od vaših fizičkih oboljenja, a to je vizualizovanje izlečenja vaših oboljenja dok gledate u sunce. Naučni metodi kao što su solarijumi, kristali, prirodno kamenje, drago kamenje, svi koriste sunčevu energiju, koja je smeštena u ovom prirodnom kamenju. Možete držati prirodno obojeno kamenje u vodi za piće kako bi još više ubrzali lečenje.

Fotosintezi, koju mi pogrešno tumačimo, nije uopšte potreban hlorofil. Samo carstvu biljaka je potreban hlorofil. Ljudsko telo može da je obavlja sa drugim posrednikom. Fotosinteza pretvara sunčevu energiju u oblik korisne energije.

Oči primaju čitav spektar sunčevog svetla, koje se prenosi različitim delovima mozga prema potrebi. Kao rezultat, izlečeni ste od svih bolesti. Treći posrednik je izbegnut. Kako nastavljate da gledate u sunce, energija se više ne koristi za mentalne probleme ili fizičke bolesti; na taj način nivo skladištenja u telu se povećava. Vi ste svoj gospodar za 6 meseci.6-9 meseciU šestom mesecu ćete početi da dobijate originalnu formu mikro hrane, a to je naše sunce. Dodatno, time se može izbeći otrovni otpad koji uzimate u svoje telo dok jedete regularnu hranu.

7.5 meseci i 35 minuta gledanja u sunce je vreme kada glad počinje da se smanjuje opipljivo. Smanjuje se potreba za uzimanjem hrane. Niko ne treba da jede više od svog nivoa gladi. Glad dolazi zbog energetske potrebe tela, što je neophodno za njegovo postojanje. Hrana nije neophodnost za funkcionisanje tela, koje je sporedni proizvod sunčeve energije. Ako nema sunčeve svetlosti, hrana neće rasti.

Zbog toga, dok konzumirate regularan oblik hrane, glad počinje polako da iščezava. Do osmog meseca, glad bi trebala skoro potpuno da nestane. Za nekoga ko nema poverenje, taj period može da bude 9 meseci i 45 minuta. Posle tog vremena, glad skroz nestaje. Svi mehanizmi povezani sa glađu kao što su aroma, želje, muka takođe nestaju. Šta više, energetski nivoi su na višem nivou. Postoji mišljenje (posle ovog iskustva) da je mozak veoma aktiviran sa sunčevom energijom.
 


Posle 9 meseci
 


Posle 9 meseci ili kada stignete do 45 minuta, trebalo bi da prestanete sa gledanjem u sunce jer solarna nauka ne preporucuje dalje gledanje u sunce radi očiju. Telo će se isprazniti kada prestanete da gledate u sunce, i trebaće mu da se ponovo napuni. Sada trebate da počnete da hodate bosonogi po zemlji 45 minuta svakodnevno tokom 6 dana. Samo opušteno hodanje. Nema potrebe za brzim hodanjem, ili trčanjem. Svako pogodno doba dana je u redu, međutim preporučljivo je da to radite kada je zemlja zagrejana i sunčeva svetlost vam pada na telo. Kada hodate bosonogi, važna žlezda u centru mozga koja se naziva pinealna žlezda ili treće oko se aktivira. Palac na nozi predstavlja ovu žlezdu. Pre 25 godina smatrala se za beskorisnu žlezdu. Sada je postala važna žlezda za izučavanje, i do sada je objavljeno oko 18 000 studija na tu temu. Uvek je bila poznata kao Sedište duše. Pinealna žlezda ima optičke nervne završetke. Ostala 4 prsta na nogama takođe predstavljaju žlezde - sluznu, hipotalamus, talamus i (amygdala). Amygdala zadnje 2 godine dobija na važnosti u medicinskim istraživanjima. To je jezgro sunca ili kosmičke energije i igra važnu ulogu u fotosintezi kroz sunčevu svetlost koja stiže do mozga kroz oko. Kada hodate bosonogi, vaša telesna težina stimuliše svih 5 žlezda kroz vaše prste. Ovo je ojačano zemljom toplotom/energijom i  sunčevim zracima koji padaju na vašu glavu ili krunsku čakru. Sve čakre stvaraju magnetno polje i telo/mozak se ponovo puni energijom sunca koja u vas ulazi. Opustite se. Hodajte 45 minuta tokom godinu dana i hrana će i dalje biti dalje od vas. Posle jedne godine ponovnog punjenja, ako ste zadovoljni možete prestati sa hodanjem. Nekoliko minuta sunčeve energije koja na vas pada jednom u 3-4 dana će biti dovoljno od tada pa nadalje.

Ali ako želite da vas imunološki sistem ojača, onda nastavite sa hodanjem. Takođe ako želite da povećate memoriju ili inteligenciju, nastavite sa bosonogim hodanjem. Kako povećavate sunčevu toplotu na svojim nogama mozak će se sve više aktivirati, što će rezultovati većom aktivnošću pinealne žlezde. Pinealna žlezda ima neke psihičke i navigacione funkcije. Navigacione znači da neko može da leti kao ptica. Možete razviti psihičke veštine, razne parapsiholoske moci, telepatiju, postići da vam telo bude na više mesta istovremeno. Nauka je uvažila ljudske psihičke funkcije i medicinski eksperimenti se obavljaju da bi se to potvrdilo. Različiti delovi tela i njihovi organi se pročišćavaju jednom kada prestanete da jedete zbog detoksinacije. Različiti unutrašnji organi igraju različite mehaničke delove za svrhe vremenskog putovanja i leta. Postoji još jedna korisna vrednost (sem unošenja hrane) za unutrašnje organe. Ove žlezde imaju mnogo funkcija i mogu da funkcionišu na optimalnom nivou kroz sunčevu energiju. Ako ste srećni da aktivirate mozak optimalno sigurno ćete dostići prosvetljenje. Možete da čitate prošlost, sadašnjost i budućnost. Ovaj metod može biti sigurno korišćen za kontrolisanje gojaznosti. Skoro svi problemi se rešavaju.

Istorijski, mnogo ljudi je prestalo da unosi hranu. Navodno 1922, Imperial Medical College u Londonu objavio je da su solarni zraci bili idealna hrana za ljude. Međutim, niko nije spomenuo koja je njihova tehnika bila. Iako je Jogananda u svojoj knjizi "Autobiografija jogija" intervjuisao mnogo svetaca i mističara da otkrije tajne njihovog nejedenja hrane. Čest odgovor je bio da je sunčeva energija ušla kroz tajna vrata i stigla do srži (moždine) u mozgu. Nisu otkrili svoju tajnu. Ovo znanje je bilo izgubljeno za prosečne ljude tokom vremena.

Kod:
http://suncarenje.srbije.eu/
http://cybermikan-sungazing-srbija.webs.com


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: :) hope Jul 29, 2009, 15:37:11
:) hvala ti Zen na ovoj predivnoj temi  :) :angel:
Pročitala sam ju par puta no još uvijek ne znam šta bude ako se preskoči koji dan gledanja u sunce; da li treba nadoknadit sljedeći put ili... uh, meni je najteže prihvatit to bos na zemlji, uvik san na tacima...


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: -intro- Avgust 03, 2009, 03:01:07
Svaka cast kolega za temu.
Veoma je bitna,i treba znati neke stvari,pogotovu ako proces proizvodnje i transporta hrane bude poremećen,i ako nas saceka crna buducnost,pu pu daleko bilo  ;D ...Ali uvek treba biti na oprezu!  :)


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: B.Love Avgust 03, 2009, 17:56:37
Nije da ne verujem,ali zivot me ucio drugacije...od pojave paramecijuma i hidre uvek je neko stvorenje jelo druga stvorenja...mesozderi tiranosaurusi i raptori su jeli brontosaure i triceraptose,ogromne biljojede.Katastrofa ,verovatno velikih razmera,sporna su nagadjanja,mozda meteorit,mozda asteroid,nije bitno za temu, je zauvek eliminisala dinosauruse, ali i neke druge oblike zivota, i otvorila put dominaciji sisara i eventualno ljudima.Sad je covek gospodar zemlje i poseduje toliko oruzja da moze celu plavu planetu unistiti cak 27 puta (glupe li statistike,ako je unisti jednom nece imati prilike za jos 26 puta).Naravno,daleko smo pametniji od dinosaurusa sa pilecim mozgom,i sam sam video budiste i yogije koji mogu ne jesti po par meseci ,cak se i hibernisati na 1 udisaj i 1 otkucaj srca u minuti,ali ipak mi se cini nemogucim da se hranimo direktno suncevom energijom,sto bi svakako bilo idealno,a ako je ipak moguce bice to dug evolutivni proces a ne naprasno...uostalom,blizi se 2012 kad se zavrsava kalendar Maja,zavrsava ovaj ciklus i pocinje nesto sasvim drugacije...ko prezivi - pricace!


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: :) hope Avgust 04, 2009, 00:38:52
 :) a kako mi je krivo :( išla vidit šta je večeras Na rubu znanosti i gle šta je taman završilo....

NA RUBU ZNANOSTI: HIRA RATAN MANEK, EPIZODA 1
Hira Ratan Manek je čovjek koji živi samo od sunca. Možda ste ga već susreli emisiji kad je objašnjavao što solarna joga - ili sun gazing, to jest zurenje u sunce - jest. Kako je i zašto počeo učiti to drevno znanje, kako se na 260 i 400 dana podvrgnuo 24-satnom nadzoru liječnika kako bi dokazao da se doista može živjeti samo od sunca. Iako je Hira Ratan Manek najslavniji po tome što ne jede već, na neki, današnjoj znanosti još uvijek neobjašnjiv način, energiju dobiva samo od sunca, to zapravo nije najbitnije. Najbitnija je sloboda, neovisnost, psihičko i fizičko zdravlje koje sun gazing nosi.


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Avgust 04, 2009, 05:17:52
Kad bih čuo za ovo prvi put, verovatno bih bio i ja skeptičan. Ipak, pre puno godina saznao sam da se neki visoki tibetanski sveštenici - lame, hrane samo suncem - probude se ujutru i "upiju" jutarnje sunce i to je sve.
Potom sam posle puno godina, čuo za našeg čoveka koji tako živi, pa je čak i knjigu izdao, sa tehnikom i savetima, ali ja je još nisam dobio... Moj prijatelj ga je upoznao.
Posle opet više godina, video sam da u Rusiji postoji društvo ljudi koji ne jedu i ne piju vodu uopšte. Video sam i sliku jedne od žena... Bila je predivna i ja sam PREPOZNAO da je to pogled višeg stanja svesti i bića... Nije me trebalo puno ubeđivati.
Takođe svi smo dobili mail koji je bio izvod iz nekih zapadnih novina, u kome je neki jogin bio podvrgnut isptivanjima, jer on navodno ne jede već 60 godina.
I naravno, "prošao je" taj ispit i potvrđeno je. S tim da doktori nemaju objašnjenje, pa onda ostavljaju dve tačke, kao i svaki put kad se suoče sa nečim šta ne mogu da objasne.

Napokon, ja znam da puno toga stoji neokriveno u ljudskom biću, jer čovek koristi neznatno mali deo svog metalnog potencijala. U onom neotkrivenom delu, nalaze se mnoge stvari, tj. sposobnosti.. Ko želi neka pročita Yoga Sutre od Patanđalija - biće mu jasnije...


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Avgust 04, 2009, 05:39:25
Da dodam još, da se čovek u svojoj istoriji, koja nema veze sa ovom istorijom koju mi učimo, tj. evidentiramo, hranio na različite načine i da se i hrana menjala, baš kao što se menjala i priroda, tj. njen blagoslov.
U svakoj od Yuga, bila je različita ishrana, sve je to bilo jednostavnije i drugačije, ali se počelo da komplikuje sa svakom novom "tamnijom" Yugom.
U mnogim verovanjima, tradicijama, svetim knjigama, religijama, sačuvalo se to znanje, a za dobar deo nas to liči na bajke... Ipak, ljudska svest ima neograničen potencijal i sposobnost da se "seti"... Zbog toga, i još puno više od toga, ZNAM da će ljudska bića opet promeniti način na koji će se hraniti, jer će se i Priroda promeniti...


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Septembar 01, 2009, 08:12:56
Prenosim Vam tekst sa jednog sajta na kome je prilično detaljno opisana ova ista tema, a isto tako i intervju sa Hiran Ratan Manekom, koji prenosi ovo Znanje:

SOLARNA JOGA / SUNGAZING
U 19 stoljecu britanci su u Indiji otkrili postojanje jogija koji su navodno imali vise stotina godina, tako su sa velikim interesom zapoceli istrazivati fenomen fantasticno starih i vitalnih ljudi. Ti stari ljudi-jogiji poznavali su jednu od najcuvanijih tajni svih vremena"solarnu jogu" odnosno nacin ili tehniku s pomocu koje se direktnim upijanjem energije sunca, može podmladiti fizicko tijelo. Ljude koji su ovladali mocima manipulacije suncevom energijom nazivaju"oni koji se hrane bozjom manom" Najpoznatiji solarni jogiji 19 i 20 stoljeca su Swami Visudananda, Prahlad Djani, lutajuci svetac Sun-jogi Umasankara i Hira Ratan Manek, takodje lutajuci svetac Sun-jogi koji nesebicno prenosi savremenim ljudima ovo prastaro znanje. Ovaj zadnje nabrojani je prosao ispitivanja NASA, americke agencije za svemirska istrazivanja u trajanju od skoro 2 godine, a nikada ni jedan covjek prije Maneka nije bio podvrgnut tako temeljitim i dugorocnim testiranjima. Zakljucak znanstvenika NASA bio je da se radi o fenomenu, jer su sva istrazivanja pokazala stvarne vrijednosti solarne joge, a neke tehnike su uklopljene i u program za obuku astronauta. Nekoliko naucnika isprobalo je osobno Solarnu Jogu i bili su fascinirani nacinom i brzinom kojom su potaknuli svoje Paranormalne sposobnosti, one su kod svakog covjeka latentne, ali ih je tesko pobuditi, zato mnogi odustaju, jer sve tehnike zahtjevaju dugogodisnji svakodnevni rad, ali ne i Solarna Joga, ona brzo i mocno budi uspavane sposobnosti covjeka, kao i njegovo zdravlje. Primjenom i svakodnevnim vjezbanjem solarne joge, nestaju sva fizicka i psihicka oboljenja u roku od nekoliko mjeseci. Energija sunca i njen dugin spektar boja odgovaraju boji organa u ljudskoj bioplazmi- auri, iscjeljivanje bojom poznata je holisticka metoda i primjenjuje se u SAD, Francuskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Indiji... !

Tecaj solarne joge kratak je i lako savladiv, te ne trazi nikakve fizicke napore, niti zahteva neke fizicke vezbe posebnog karaktera, samo nesto zelje i volje, kada ste donjeli odluku o promjeni kvalitete zivota, vec ste ucinili pola posla, ucinili ste inicijaciju i evokaciju. Solarna Joga se moze nauciti prakticirati i bez vodstvom nekog iskusnog trenera, gurua ili praktikanta, za sada ne postoje pisana djela o toj u tajnosti dugo cuvanoj tehnici, ali imate dosta uputstava, video materijala, slika za tu praksu.
"Bez sunca nema zivota, svaki pokret svakog zivog bica dogadja se zahvaljujuci suncu"


(http://forum.aladin.info/uploads/monthly_04_2009/post-3618-1239728885.jpg)Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Septembar 01, 2009, 08:44:17
Na Rubu Znanosti "Solarna Joga ili Sungazing"
HIRA RATAN MANEK

ČOVEK KOJI VEĆ 13 GODINA NE JEDE I ŽIVI OD SUNČEVE SVETLOSTI

Hira Ratan Manek - mašinski inženjer star preko 70 godina, iz južne indijske države Kerale NE JEDE VEĆ 13 GODINA.
Do sada je nekoliko puta dopustio da ga pregleda nacionalna i međunarodna zajednica lekara. Međunarodni tim sačinjen od 21 lekara u Ahembadabadu (Gujarat, Indija) posmatrao ga je 411 dana tokom 2000. i 2001. godine, 24 sata na dan. Celo to vreme jedino što je unosio u sebe bila je voda - i sunčevi zraci. Endokrinolog dr. Navneet Shah u julu 2001. je zapisao: Svakoga dana meren mu je puls, pritisak krvi, disanje, temperatura, izlučivanje urina, težina itd., a hematološki i biohemijski testovi provođeni su periodično. ECG je meren redovno, provera ultrazvukom, EEG, CT-sken i M. R. I.-sken mozga napravljeni su nakon jedne godine, a tim sastavljen od lekara opšte prakse, fizičara, hirurga, kardiologa, endokrinologa i neurologa redovno ga je i periodično pregledavao od prvog dana posta. Osim što je izgubio 19 kilograma u prva tri meseca i što su mu se smanjili puls i brzina disanja (s 18 na 10 udisaja u minuti), nije bilo drugih medicinskih abnormalnosti. Nakon uzbuđenja koje je izazvalo otkriće u Ahmadabadu, Hira Ratan Manek je pozvan na Thomas Jefferson University i State University of Penn u Philadelphiji u SAD. Pod nadzorom je postio 109 dana, što je završilo 27. oktobra 2001. Posmatrana je i ispitivana njegova mrežnica, pinealna žlijezda (ili epifiza) i mozak, a snimljeno je i 700 fotografija tih organa.
Postoje informacije da neki ljudi nisu jeli čak 20 i više godina. Zbog svega toga i NASA je pozvala Maneka na proučavanje. 130 dana je živeo pod strogim nadzorom dok u julu 2002. godine naučnici NASA-e u izvještaju nisu potvrdili da je Manek zaista to vreme preživeo samo na vodi i suncu. Američka svemirska agencija se nada da bi ta tehnika mogla biti korisna kako bi se na budućim svemirskim letovima rešio problem skladištenja i održavanja hrane. U prevodu - nadaju se da bi se astronauti budućnosti mogli hraniti sunčevom svetlošću.
Amerikanci, kao poznati ljubitelji skraćenica, tu su pojavu nazvali HRM-fenomenom, po inicijalima njegovog imena, i pokrenuli HRM-projekt koji se bavi pitanjem kako preživeti samo od energije sunca.

Solarna joga

Hira Ratan Manek je vijest koja dolazi. Većina nije čula za njega, neki jesu.
Oni koji su čuli bez iznimke su fascinirani jednostavnošću, neuništivom logikom i znanstvenim dokazima o solarnoj jogi koju Hirachand Ratanski ili Hira Ratan Manek širi po svijetu. Intervju koji slijedi napravljen je kada se HRM odazvao našem pozivu da dođe u Hrvatsku radi snimanja dokumentarnog serijala 'Moć Sunca' Znanstveno-obrazovnog programa Hrvatske televizije. Nadamo se da će i vama razjasniti neke nejasnoće i krivo shvaćene stvari te vas obogatiti i informacijama koje nisu dostupne na internetu ili su pak krivo interpretirane.

Solarna joga sadrži u sebi sve vrste vježbanja joge. Ona je zapravo izvorna tehnologija. Danas je prihvaćena u svijetu kao high-tech moderna tehnologija. Nije potrebno ići na tečajeve, nema gurua, svatko može vježbati kad njemu odgovara i uživati dobro zdravlje.

Što je solarna joga? Kada i gdje je nastala?

HIRA RATAN MANEK: Solarna joga je high-tech vježba za zdravlje. Postoji tisućama godina, postojala je svugdje na našem planetu, sve religije i sve kulture sadržale su vjerovanje u sunce, svaka zemlja i svaki čovjek poznavali su tu vježbu. No, s promjenama koje su se dogodile u svijetu i s dolaskom suvremenog obrazovanja ljudi su se udaljili od solarne joge zbog toga što je suvremena znanost nametnula nepotreban strah i uvjerenje da je gledanje u Sunce štetno. Tako su ljudi s vremenom zaboravili na solarnu jogu, zbog čega imamo problema sa zdravljem.
Ja sam tu jogu upoznao na sugestiju jedne osobe, Majke iz hrama Sri Aurobindo u Pondicherryju, koja je bila Francuskinja i zvala se Mira. Ona mi je sugerirala da pokušam, da počnem istraživati tu vrstu joge, uđem dublje u nju i steknem iskustvo, i tada je pošaljem u svijet. Tako sam ušao u solarnu jogu. To učenje je trajalo trideset godina, od moje dvadeset i druge do moje pedeset i pete godine. Proučavao sam razne tekstove - indijske, egipatske tekstove, tekstove iz Grčke i Bugarske, i iz južnoameričkih zemalja poput Meksika, Perua, Brazila i Bolivije, u kojima je postojalo vjerovanje u moć Sunca. Moja istraživanja joge počela su 1962. godine i trajala do 1992. kada sam izradio protokol koji sada šaljem u svijet. Solarna joga sadrži u sebi sve vrste vježbanja joge. Ona je zapravo izvorna tehnologija.
Danas je prihvaćena u svijetu kao high-tech moderna tehnologija. Nije potrebno ići na tečajeve, nema gurua, svatko može vježbati kad njemu odgovara i uživati dobro zdravlje.

Čime ste se bavili prije nego što ste upoznali solarnu jogu?

HIRA RATAN MANEK: Studirao sam strojarstvo, ali zaposlio sam se u tvrtki svojih roditelja. Imali smo veliku izvoznu tvrtku, prekooceanske trgovačke brodove koji su prevozili teret i putnike iz Indije u cijeli svijet. Negdje 1975. godine ta je vrsta poduzetništva zapala u teškoće i naša je tvrtka pala u stečaj. Nakon toga sam se bavio izvozom začina na Zapad. U međuvremenu je moje izučavanje joge napredovalo, moje je zanimanje za tu vrstu joge raslo, tako da sam 1992. godine odlučio povući se iz trgovine, posvetiti se iskustvu koje sam stekao baveći se solarnom jogom i poslati je u svijet. Stoga sam se 1992. godine povukao iz poslovnog svijeta i počeo se baviti prakticiranjem solarne joge.
U tome sam bio uspješan, tri puta sam dokazao njezinu moć pred medicinskim stručnjacima, i poslao je u svijet, gdje je danas poznata pod nazivom "gledanje u sunce': To je solarna joga.

Tijekom devetnaestog i dvadesetog stoljeća kolale su priče o toj posebnoj vrsti joge u Indiji, ali sve je ostalo samo na glasinama. Možemo reći da se solarna joga čuvala kao tajna. Zašto ste je vi odlučili otkriti svijetu?

HIRA RATAN MANEK: Proteklih dvije ili tri tisuće godina više je ljudi pokušalo otkriti tajne solarne joge koja je poznata tisućama godina. Na žalost, establišment je bio tako moćan da oni u tome nisu uspjeli. Na primjer, u Francuskoj se gospodin amram Miki Nikolav jako trudio da ljudima približi solarnu jogu. Na Zapadu je bilo više ljudi koji su pokušavali objaviti istinu o solarnoj jogi, ali su ih u tome sprječavali tadašnji medicinski stručnjaci, liječnički establišment, političari. Jedna od njihovih pogrešaka bila je što se nikad nisu podvrgli zdravstvenim pretragama, što medicinske stručnjake nisu poveli sa sobom i razuvjerili ih. Zbog toga su njihovi pokušaji propali Kad sam shvatio razloge njihoya neuspjeha odlučio sam da ću ja povesti sa sobom medicinske stručnjake i razuvjeriti ih umjesto da se s njima sukobljavam.
Vježbao sam solarnu jogu, zahvaljujući njoj uživao dobro zdravlje i pozvao stručnjake da me gledaju i prate. Oni su postali moj "Big Brother'. Bili su uz mene u svakom trenutku, sve su zapisivali, a kad nešto ostane zapisano na papiru, više nema natrag. Moja je tvrdnja bila da solarna joga nije samo dobra za zdravlje, nego da zahvaljujući Suncu tijelo može sve duže i duže živjeti bez hrane. To bi moglo biti rješenje i za putovanja u svemir. Prvi put pod nadzorom sam živio 211 dana uzimajući samo vodu, nakon čega me pregledao tim liječnika; drugi put sam bez hrane i samo pijući vodu proveo 411 dana. To je bio velik eksperiment za koji je znao cijeli svijet, jer u medicinskoj ekipi bili su liječnici sa svih strana svijeta, a vodio ju je predsjednik Indijske liječničke komore. Neprekidno sam bio s njima, u svakom trenutku bi uz mene bila po dva ili tri liječnika, i na prvoj stranici njihova izvješća jasno stoji da sam bio pod promatranjem svake sekunde, da ni u jednom trenutku nisam bio sam. To je potaklo znanstvenike i istraživače NASA-e koji izučavaju utjecaj svjetla na ljudski organizam da me pozovu u SAD. Na Sveučilištu Thomas Jefferson i Sveučilištu Pennsylvania promatrali su me tijekom 130 dana, koje sam proživio samo pijući vodu. Nakon toga su objavljeni i neki članci u medicinskim časopisima. No, kako vježbanje ove joge ništa ne košta, postoji jedna prepreka u glavama, oni ne žele doći u sukob s cijelom liječničkom zajednicom. Jer da oni otvoreno kažu da ovo donosi zdravlje, to bi automatski bio udarac za medicinsku
struku i znanost. Stoga neke stvari još uvijek kriju, igraju se skrivača. Moja je namjera spasiti javnost, spasiti čovjeka od nedaća suvremenog života, posebno zdravstvenih rizika koje donosi, i zato sam promijenio taktiku.
Ne čekam više službenu potvrdu, nego sam od 2002. godine počeo sam iznositi ove činjenice. Nitko od ljudi koji su promatrali moje pokuse nije se usprotivio; oni se jednostavno drže po strani - nisu mi pružili podršku, ali isto tako mi nitko ne oponira. Ali ljudi su to masovno počeli prihvaćati. I zato postavljam pitanje što je uopće znanost. Nekome padne na pamet neka ideja i ta ideja postane formula, znanstvena osnova, koju dijeli i prakticira velik broj ljudi. Ako svi dođu do rezultata koristeći istu metodu, to je onda znanost. Tako je drevni fenomen gledanja u sunce postao suvremena, high-tech zdravstvena znanost.

Vi ste živi primjer da čovjek može živjeti samo od sunca i vode, i pozivate ljude da to i sami iskušaju. Možete li nam točno reći kada i u kojim ustanovama su vas promatrali, što se promatralo i pratilo, tako da nam možete reći na kojim su organima opažene promjene, a na kojim organima promjena nije bilo.

HIRA RATAN MANEK: Znanstveno je prihvaćena činjenica da je 80% našeg tijela voda. Dakle, 80% našeg organizma treba samo vodu. Jedemo radi onih preostalih 20%. A i čvrsta hrana koju jedemo sastoji se velikim dijelom od vode, čak do 50 ili 60 posto. Tijelo, dakle, traži najviše vodu. Voda je vrlo moćan izvor energije potrebne našem tijelu. Međutim, iz raznih razloga, koji su povezani s ukusima i drugim stvarima, ljudi su stekli uvjerenje da je njihovu organizmu najpotrebnija hrana. Japanski znanstvenik Masaro Emoto, koji izučava vodu i čiji se rad može vidjeti na njegovoj web stranici, dokazao je značajnu ulogu vode u energiji tijela. Ja sam bio siguran da ću moći živjeti od sunca i vode. Radio sam pokuse na sebi, radio sam ih pred liječnicima. Prvi post od 211 dana bio je u Calicutu, pred liječnicima sa sveučilišta u Calicutu, koji je i moj rodni grad. Zatim je uslijedio još jedan veliki eksperiment u indijskom gradu Ahrnedabadu, gdje me tijekom 411 dana posta promatrala međunarodna ekipa u kojoj je bio 21 liječnik i kojoj je na čelu bio predsjednik indijske liječničke komore. Izvješće o tom eksperimentu objavljeno je u indijskom medicinskom časopisu u ožujku 2001. godine gdje se navodi sve što je tijekom pokusa zamijećeno.
Razmislimo o svjetlu. Svjetlo je tu, dopire do svih dijelova našeg tijela, a ulazi kroz oči. Kad svjetlo dopre do vas, izliječeni ste. Po tom načelu funkcionira sva alternativna medicina Zatim sam bio na promatranju na sveučilištima Thomas Jefferson i Pennsylvania, gdje su me promatrali vodeći svjetski stručnjaci, poput Georgea C. Brainarda koji je stručnjak za pinealnu žlijezdu, Andrewa Newberga, stručnjaka za mozak, psihijatra Mauriea D. Pressmana i mnogi drugi. George C. Brainard je znanstvenik čiji rad podupiru NASA i Državni zavod za zdravstvo.
On se bavi utjecajem svjetla na ljudski organizam. Andrew Newberg također uživa potporu američkih znanstvenih ustanova. On je proučavao moždanu aktivnost osobe koja živi od sunčeve energije i ne uzima hranu. Bili su tu i drugi liječnici. Na mojoj web stranici je potpun popis liječnika koji su me promatrali u Americi. Najviše su pazili da li se u tijelu događaju neke negativne promjene.
Da li uredno funkcioniraju jetra, pluća, srce, krvotok i drugi sustavi. Radili su mi krvne pretrage i slično. Našli su samo jednu negativnu stvar:

Nakon nekoliko dana gladovanja uz pijenje vode, razina glukoze u krvi spušta se na gotovo 40 do 43 posto od normale, a to je prema medicinskoj znanosti opasno. Međutim, ja nikad nisam pao u komu, ništa
mi se nije dogodilo. Po meni, to znači da vrijednosti koje znanost smatra normalnom razinom glukoze, a koje su definirane prije mnogo godina, svakako treba mijenjati. Otkrili smo da u Africi mnogo ljudi živi s 26% normalne razine glukoze. Dakle, sve što medicina kao znanost preporučuje nije savršeno. Organizam se može prilagoditi okolnostima. Ja sam medicinskoj znanosti ponudio jedan slogan: "Kad um prihvati, tijelo se prilagodi:' Ljudi se mogu svemu prilagoditi. Postoje neke smjernice o razini glukoze ili potrebnom broju kalorija, ali one su samo općenite. U svemu postoje iznimke.

Ljudi mogu živjeti i s mnogo manje kalorija. U Indiji sam potaknuo stručnjake iz Ministarstva obrane da to malo istraže. Svi baratamo nekim brojkama o potrebnom broju kalorija: fizički radnik treba 3000 kalorija, običan čovjek 1500 kalorija, i slično. Gledali smo radnike koji su gradili cestu. Oni su po uobičajenim tablicama trošili 3000 kalorija, ali hranom su unosili samo 1500 i bili su zdravi.
Odakle ta razlika?
Ta dva normativa - potreban broj kalorija i razina šećera u krvi - sigurno treba mijenjati i postoje stručnjaci koji se time bave. Isto se može reći i za ljudsko oko. Uvijek se vjerovalo da je izravno gledanje u Sunce štetno. No, mi smo dokazali da se gledanjem u Sunce, ako se gleda u određeno doba dana i kratko vrijeme koje se postupno povećava, vid poboljšava. Ako vid korigiramo laserom, umjetnim svjetlom stvorenim u laboratoriju, zašto ne bismo koristili prirodno, božansko sunčevo svjetlo umjesto lasera? Zapisana su mnoga zapažanja liječnika. Ja ih razumijem, znam da ne mogu sve otvoreno priznati jer bi time radili protiv vlastitih interesa, ali polako se i to mijenja. Zasada ne nailazim ni na kakvo otvoreno protivljenje medicinskih stručnjaka onome što propovijedam, za razliku od mnogih drugih u povijesti koji nisu imali potporu medicine, nailazili su na otpor i nisu uspjeli. Kod mene je pozitivna okolnost to što nemam protivnika.

Mnogi stručnjaci za karcinom počeli su prihvaćati kao činjenicu da je sunčevo svjetlo prirodna kemoterapija. Uzmimo za primjer bolesna koljena. Nije potrebno operirati koljeno, dovoljno je sjesti na stolicu i pola sata do 45 minuta grijati bolna mjesta na blagom suncu, gledati u sunce, i koljena će vam biti kao nova

Zanimljivo je da se i svemirska agencija zainteresirala za vas i da su vas promatrali i njezini stručnjaci. Kakvi su bili rezultati i zašto se zanimaju za vas?

HIRA RATAN MANEK: Ja nikad nisam rekao da se NASA interesira za mene, to je tako pogrešno objavljeno u medijima, ali za mene jesu bili zainteresirani znanstvenici i liječnici čiji rad financira NASA. U medijima je to donekle pogrešno protumačeno, za mene su se interesirali liječnici i znanstvenici koji rade uz pomoć NASA-e. Jedan veliki znanstveni projekt bavi se istraživanjem utjecaja svjetla na ljudski organizam. Time se bavi George C. Breniard čija istraživanja financira NASA, i on me jest promatrao nekoliko puta, tijekom 130 danak oliko sam postio pod njihovim nadzorom. Oni vjeruju da je moguće da čovjek živi od Sunca, jer ja sam to dokazao nekoliko puta. Najveća prepreka svemirskim putovanjima upravo je hrana. Jedan istraživački projekt NASA-e bavi se takozvanom mikrohranom. To je hrana koju jedete, ali je ne vidite. A to može biti samo nešto povezano sa svjetlom i energijom kojima se hranite, ali ih ne vidite. Oni su svjesni toga da se to što ja propovijedam izvrsno uklapa u njihov projekt. No znate kako je, živimo u vremenima kad se sukobljavaju razni interesi, za sve treba vremena. No, oni shvaćaju što radim i znaju da se to izvrsno uklapa unjihov projekt. Čuo sam da je tehnika iskušana na nekim vojnicima, u Indiji i među američkim vojnicima u Iraku koji su uz pomoć gledanja u Sunce po nekoliko dana živjeli bez hrane. To su velike promjene koje se događaju u svijetu.

Koliko dugo treba prakticirati solarnu jogu prije nego postanemo sposobni živjeti samo od Sunca?
Opišite nam proces učenja, kako se počinje najprije s 10 sekundi gledanja u Sunce, što se događa nakon 6 mjeseci, kada treba napraviti prekid, kada čovjek postaje" solarni čip" i tako dalje.

HIRA RATAN MANEK: Solarna joga je najjednostavnija vježba. U svim vrstama joge ova joga ima određenu važnost. Potrebno je vježbati samo 270 dana ili 3 sata. Vježbu možete raditi kontinuirano i redovito, ali čak i ako ne vježbate redovito, zbog osobnih razloga ili ako nema Sunca zbog klimatskih uvjeta u kojima živite, rezultati će biti vidljivi. Važno je da, bez obzira na prekide, vježbate točno 270 dana.
Ako počnete s 10 sekundi vježbe u takozvano sigurno doba dana - a to su prvi i posljednji sat dnevnog svjetla, takozvani "zlatni sati" -ili, jezikom znanosti, u vrijeme kada nema ultravioletnog zračenja koje je štetno za oko - i ako povećavate trajanje vježbe 10 po deset sekundi, nakon dva mjeseca ili 60 dana osjetit ćete poboljšanje vida. Oko je istureni dio mozga, ulazni dio, koji ovom vježbom postajez draviji. Ako nastavite vježbati nakon trećeg mjeseca, kad u sunce gledate 15 minuta, bit ćete savršenog psihičkog zdravlja. Svi psihički poremećaji nestaju. Danas je općepoznata činjenica da u zemljama blizu sjevernog pola, posebno u Skandinaiji i u drugim zemljama u kojima vlada duga i teška zima, velik dio populacije tijekom zimskih mjeseci trpi od poremećaja koji se čak naziva "zimskim bluesom".
Ljudi osjećaju tugu, mentalnu tupost, sve zbog nedostatka Sunca. To im nadoknađuju umjetnim svjetlom. Čovjeku koji pati od tog poremećaja liječnik nastoji pomoći jarkim snopom umjetnog svjetla koje energizira mozak. To rješenje donosi privremeno olakšanje, ali pritom pacijentu stradaju oči. Ako istog pacijenta pošaljete avionom u neku tropsku zemlju, odmah će se osjećati bolje bez ikakva drugog tretmana. Tako su liječnici počeli uvažavati činjenicu da je Sunčevo svjetlo prirodan lijek.

Jutarnje i večernje Sunčevo svjetlo može ukloniti sve psihičke probleme i čovjek može postići savršeno duševno zdravlje. Duševno zdravlje je najvažniji element zdravlja. Kad imate duševno zdravlje, slijedi ga i tjelesno. S tim u vezi imam još jedan slogan: Mozak je vrlo malend io tijela, ali u mozgu je cijelo tijelo. Prvo se treba pozabaviti umom, mozgom.
Ako liječite tijelo, liječite samo simptome. Kad liječite mozak, liječite uzrok problema. To je glavna pogreška suvremenog zdravstvenog sustava, ne bavi se uzrocima. Izvor problema je mozak, zdravlje mozga. Dokazano je da se kod mnogih ljudi koji gledaju u Sunce neuroni u moždanim ćelijama regeneriraju. To je jednostavan put do zdravlja. Tijelo ovisi o mozgu, a mozak o broju i snazi neurona. Gledanje u Sunce opušta. Što ste opušteniji, to se regenerira više neurona, a ti neuroni upravljaju kretanjem i funkcijama tijela. Nakon otprilike tri odnosno šest mjeseci vježbanja, tj. 15 odnosno 30 minuta gledanja u Sunce, riješit ćete se svakog tjelesnog problema, bio to rak ili sida ili osteoporoza, bolna koljena, srčani problemi, artritis, žutica. Naprimjer, za žuticu svi znaju da se može izliječiti samo Suncem. Ako Sunce liječi žuticu zašto ne bi i druge bolesti?
Mnogi stručnjaci za karcinom počeli su prihvaćati kao činjenicu da je Sunčevo svjetlo prirodna kemoterapija. Uzmimo za primjer koljena. To jedanas u modi, kao što je nedavno bila ugradnja premosnica.
A mnogi kirurzi koji su pacijentima ugrađivali premosnice danas žale zbog toga i smatraju to nepotrebnom operacijom. Tako danas svi idu na operaciju koljena. Boli vas noga, odete ortopedu i on kaže da trebate operaciju koljena. Nije potrebno operirati koljeno, dovoljno je sjesti na stolicu i pola sata do 45 minuta grijati bolna mjesta na blagom Suncu, gledati u Sunce, i koljena će vam biti kao nova.


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Septembar 01, 2009, 08:49:23
...A što je sida uopće?
Po svemu što se o njoj piše, ja vidim da to uopće nije tako opasna bolest. Tijelo gubi svjetlo i tako nastaje sida. I medicina potvrđuje da je ljudsko tijelo građeno od svjetla i da zrači svjetlo.
Ako je tijelu potrebno svjetlo, zašto mu ne dati svjetlo. Kad izgubi svoje svjetlo, posebno na licu, nastaje sida, ali to se izgubljeno svjetlo može nadoknaditi Sunčevom svjetlošću i čovjek koji boluje od side lako se može vratiti u prijašnje stanje.

Vi ste solarni čip, čim a vas padne trak sunca, tijelo se punienergijom, ništa drugo nije potrebno raditi. Nakon 270 dana vježbanja ijedne godine obnavljanja energije na taj način, postali ste savršen solarni čip.

Što je "mozgjuter" (u izvorniku: brainuter)? To je termin koji ste vi smislili?
Hira Ratan Manek: Danas poznajemo kompjutore. Tehnika koju ja nudim je suvremena tehnika stjecanja zdravlja. Mozak radi poput superkompjutora, i zato sam ga nazvao "mozgjutorom': Tehnologija koju ja nudim može se usporediti s informatičkom tehnologijom. I u nama postoji kompjutor, koji ja zovem "mozgjutorom': Računala rade pomoću softvera. I mi imamo softver, koji rođenjem dobivamo od Boga, samo što je to tihi softver. Računalo ima tipkovnicu i miša pomoću kojih upravljamo softverom. Naš um objedinjava funkcije tipkovnice i miša. Računalo se napaja strujom, mi na žalost ne, ali imamo sunce koje je izvor energije kojim se napaja mozak. I mi imamo neku vrstu informatičke tehnologije: to je interna tehnologija. Ono što je za kompjutore informatička tehnologija, za naš "mozgjutor" je interna tehnologija.
Čovjek je svemoćan ako razumije sebe, treba samo omogućiti mozgu da se obnavlja energijom, a softverom koji nam je Bog dao možemo sve nasvijetu, ostvariti sve svoje snove i sve što zamislimo. Čovjek može sve. Uspoređujemo ga s kompjutorom da bismo upozorili na tu činjenicu, da i mi imamo superkompjutor koji nam je dan od Boga.

Bez ikakve potrebe da trošimo mnogo novca i nepotrebno stvaramo priče o sidi, ja ne znam kakvi interesi stoje iza toga, ali stvar je vrlo jednostavna. Odvedite takvu osobu na Sunce i bit će izliječena. To je osnovno počelo. I Biblija kaže: 'Neka bude svjetlo. I bi svjetlo: Razmislimo o svjetlu. Svjetlo je tu, dopire do svih dijelova našeg tijela, a ulazi kroz oči. Kad svjetlo dopre do vas, izliječeni ste. Po tom načelu funkcionira sva alternativna medicina. Nakon šest mjeseci, kad vježbate po trideset minuta, između šest i devet mjeseci, odnosno kad u Sunce gledate od 30 do 45 minuta, glad polako nestaje.

Znanstveno je dokazano da se glad pojavljuje kad je tijelu potrebna energija. Energiju tradicionalno crpimo iz hrane. Također je dokazano da se vegetarijanci hrane iz drugorazrednog izvora energije, a nevegetarijanci iz trećerazrednog izvora energije. Zbog toga nevegetarijanci češće obolijevaju i teže im je ozdraviti nego vegetarijancima. Zbog toga se danas mnogi ljudi u svijetu okreću sirovoj hrani.

Namirnice ne mijenjaju kuhanjem nego ih uzimaju u prirodnom obliku, jedino ih peru vodom, kako se ne bi izgubila Sunčeva energija koju takve namirmce sadrže.

Dakle, Sunčeva energija i čista voda. Konzumirate li voće i povrće sirovo, dobivajući Sunčevu energiju koja je u njima nataložena, i uz topijete čistu vodu, samo ste korak dalje od izravnog konzumiranja Sunčeva svjetla. Daleke 1900. godine medicinski stručnjaci u Londonu jasno su napisali da su Sunčeve zrake čovjeku izvorna hrana. Hrana koju mi jedemo sekundarni je izvor te energije. Jednog dana netko će otkriti da čovjek može živjeti izravno od Sunčeve energije. Medicinska je filozofija da čovjek može izravno živjeti od Sunčeve energije umjesto da se hrani iz sekundarnih ili tercijarnihi zvora te energije. Slučajno ili sretnom slučajnošću, i sam sam otkrio kako taj mehanizam funkcionira u ljudskom tijelu.
Kad se oslobodite tjelesnih i psihičkih problema, stanice vašeg tijelaf unkcioniraju poput fotonaponskih ćelija solarnog kolektora. Znamo da fotonaponske ćelije upijaju Sunčevu energiju i pretvaraju je u električnu struju, toplinu ili drugu energiju. Istu tu mogućnost imaju i naše tjelesne stanice. Nakon šest mjeseci, tijelo počne pohranjivati energiju, glad se smanjuje, smanjuje se unos hrane i smanjuje se tjelesna težina. Zbog toga ova vrsta vježbe postaje i popularna kaorješenje za pretilost koja je velik problem, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama. Utvrđeno je da sve dijete, gimnasticiranje i drugemetode mršavljenja donose duševne probleme. Najlakši način mršavljenja je gledanje u Sunce. Prije svega stječete emotivnur avnotežu. Nakon tri mjeseca, kad postanete emotivno uravnoteženi, ne jedete hranu ako vam nije potrebna. Većina nas nije emotivno uravnotežena i zato jedemo mnogo više nego što je potrebno.

Nakon šest do devet mjeseci vaše tijelo počinje postupno zamjenjivati hranu Sunčevom energijom. Čak i ako ste sportaš ili fizički radnik, nemorate se bojati. Jedite kad ste gladni i postupno, kako će Sunce nadomještati vašu energiju, manje ćete osjećati glad. Ovo nije tip vježbanja u kojem se prvo morate svega odreći, zatim se početi baviti gledanjem u Sunce. Ne, počnite gledati u Sunce i sve ostalo će slijediti samo od sebe. Možete normalno nastaviti raditi, a ako želite živjeti bez hrane, moći ćete sve duže i duže biti bez hrane. U međuvremenu, ako poželite jesti, ili vam to odgovara iz društvenih razloga, slobodno jedite, a poslije se ako želite možete vratiti gladovanju. Moje je iskustvo da, kad jednom izađete iz ovog kruga, hranu više nikad nećete poželjeti. Ali ako želite jesti, jedite, jer cilj nije gladovati, nego postići mentalno, tjelesno i duhovno zdravlje. Najprije treba biti zdrav um, a zatim i tijelo, i tek tada možete imati zdrav duh, jer spiritualno zdravlje zahtijeva meditaciju i strogu disciplinu. Meditirati se može samo ako ste mentalno i tjelesno zdravi. Ja to zovem ATM la-te-em/, neprekidna meditacija. To je nešto novo. Ja nudim neprekidnu meditaciju, ili neprekidnu medicinu, jer solarna joga je upravo to. Gladovanjem se čistite od svega lošega. Živite sretno, kad se dogodi smrt, umirete sretno, i život nakon smrti je također sretan.

Tijelo liječi samo sebe, posjeduje autonomnu sposobnost samoizlječenja za koje mu je potrebno obnavljanje kozmičkom energijom.
Gledanjem u sunce upijamo kozmičku energiju u tijelo i svi tjelesni sustavi dobro funkcioniraju.

Dakle, tijekom tih 270 dana polako produžavate vrijeme gledanja u Sunce, glad polako nestaje, i tako dalje.
Što se događa nakon 270 dana?

HIRA RATAN MANEK: Nakon 270 dana gledanja u Sunce ne treba napraviti ništa posebno. vaše tijelo je postalo solarni čip, treba ga povremeno napuniti. Tijekom jedne godine potrebno je 15 minuta gledati u Sunce, ili hodati bosim nogama po zemlji 45 minuta, ništa drugo. Vi ste solarni čip, čim na vas padne trak Sunca, tijelo se puni energijom, ništa drugo nije potrebno raditi. Nakon 270 dana vježbanja i jedne godine obnavljanja energije na taj način, postali ste savršen solarni čip.

Je li nužno hodati bosonog i mora li se stajati na golom tlu, a ne, recimo na travi?

HIRA RATAN MANEK: Hodate li bosonogi pospješit će rezultate, jer tlo je puno Sunčeve energije. Ali ako ne možete hodati bosi, bit će dovoljno i samo gledanje u Sunce. Hodanje bosim nogama nije uvjet, ali može pomoći. Zašto kažemo da ne treba stajati bosim tabanima na travi?
Trava raste uvis crpeći energiju iz tla. U tom slučaju trava tako uzima energiju i iz čovjeka. Kad hodate po travi, oči se hlade, tijelo se hladi, osjećate da ste se ohladili jer gubite energiju. Gledanje u zelenu travu je jako dobro za vid, ali hodanje po travi nije. Osim toga, danas su travnjaci prepuni zagađivača i kemikalija, insekticida.

Ne treba riskirati s travom. Onaj tko radi solarnu jogu ne bi smio hodati bos po travi, u cipelama može, jer ne dolazi u izravan kontakt.
To je jedino upozorenje - ne raditi solarnu jogu stoječi bosonogi na travi. Najbolje je stajati na dobrom toplom pijesku, posebno na morskoj plaži.
Iste rezultate postići ćete i ako samo gledate u Sunce, samo što će vam trebati malo više vremena. U Sunce možete gledati i vani i kad ste u kući, kroz prozor. Ova vrsta vježbanja je vrlo otvorena za razne mogućnosti.

Rekli ste da u Sunce treba gledati 270 dana. Što ako živimo u zemlji u kojoj nema toliko sunčanih dana? Može li se gledati u sunce iza oblaka?

HIRA RATAN MANEK: Mnogi vježbaju s prekidima. U Hrvatskoj ima mnogo ljudi koji ovo prakticiraju, kao i drugdje u Europi. Nekim ljudima su trebale tri godine da vježbu dovedu do kraja. Nije apsolutno nužno da je radite svaki dan. Rezultate ćete postići i ako radite u intervalima s prekidima. Može se, dakle, raditi svugdje, bez obzira na klimatske uvjete, čak i dok je Sunce iza oblaka. Ako oko osjeća toplinu Sunca, čak i kad je Sunce zaklonjeno ili se vidi samo djelomično, ono svejedno upija Sunčeve fotone. Na kugli zemaljskoj gotovo ne postoji nijedno mjesto gdje bi bilo manje od 300 dana Sunčeva svjetla.
Ne treba misliti da nema Sunca jer je oblačno. Prema našim istraživanjima, u gotovo svim dijelovima svijeta ima bar 300 sunčanih dana godišnje, jedina iznimka je pojas blizu Sjevernog pola, gdje možda ima samo 200 sunčanih dana godišnje. Svugdje drugdje naći ćete bar 300 dana sa Sunčevim svjetlom, samo ga treba potražiti. A svaki djelić ovog planeta dobiva 180 dana čistog Sunčeva svjetla. To je dovoljno da kroz dvije-tri godine postignete rezultate.
Nemojte se prisiljavati, bavite se i drugim svojim obvezama, jednostavno kad vidite Sunce, vježbajte. Potražite Sunce. Potražite dob dana kad je indeks ultravioletnog zračenja manji od 2, tada vam gledanje u Sunce ne može naškoditi. Vježbajte kad je to moguće, nemojte žuriti. Neka vam vježbanje bude ugodno i vježbajte kad to vama odgovara. Nemate što izgubiti, ovo vježbanje ne košta ništa.

Ovo ste već spomenuli, ali ja ću vas još jednom pitati, zbog ljudi kojima je jednostavno nezamislivo da bi netko mogao živjeti samo od Sunca, da li je moguće izlagati se recimo velikim sportskim naporima ili raditi teške fizičke poslove, a da se ne jede na konvencionalan način. Je li to moguće?

HIRA RATAN MANEK: Želio bih nešto naglasiti. Ovo je vježbanje posve besplatno i ne treba se opterećivati takvim sumnjama i pitanjima. Treba jednostavno gledati u Sunce, nemate što izgubiti. Nema odricanja, nema ograničenja. Jednostavno vježbajte i uživajte u tome. Zašto sumnjati u nešto prije nego što ste uopće počeli?
Ako unaprijed razmišljate o tome da li ćete dostići cilj, nećete nikad stići na cilj. Ovo vježbanje ništa ne košta, nema nikakvih ograničenja; ako vjerujete, vježbajte, i rezultati će doći.

Što je pinealna žlijezda i po čemu je značajna? Ona je jedini organ koji izravno može primati Sunce.
Gdje je smještena i čemu služi?
Kako se zove u Indiji, pod kojim je nazivom bila poznata, po čemu se razlikuje vaša žlijezda od moje?

HIRA RATAN MANEK: Pinealna žlijezda je okruglog oblika, nalazi se točno na sredini mozga, odmah ispod tjemene čakre. Danas se u medicini smatra najvažnijom žlijezdom. Prijašnja je medicina zanemarivala tu
žlijezdu, smatrajući da je postala nepotrebna, no danas se njezino funkcioniranje smatra ključem dobrog zdravlja. Svjetlo ulazi kroz oko i odlazi prvo u tu žlijezdu, a zatim u ostale dijelove mozga.
I znanost je počela vjerovati u postojanje duše, da svi mi imamo dušu. Sjedište duše je u pinealnoj žlijezdi. Zasada se smatra da se starenjem pinealna žlijezda smanjuje.
U dobi od 55 do 60 godina smanji se toliko da postaje gotovo nevidljiva. Kad pinealna žlijezda posve nestane, smrt je blizu. Znanstvenici koji su mene promatrali utvrdili su da je moja pinealna žlijezda mnogo veća od prosjeka. Stoga i znanstvenici vjeruju u to da ljudi mogu živjeti duže ako pinealna žlijezda ostane veća i jača. Tako se može usporiti proces starenja. Ona je važna i za dobar san.
Za dobar san potreban je melatanin. Kad se zbog putovanja kroz razne vremenske zone pojave poremećaji u spavanju, liječnici propisuju melatonin. No melatonin luči i pinealna žlijezda, treće oko, noću kad zatvorite oči i mozak registrira mrak. Da bismo potakli lučenje melatonina u pinealnoj žlijezdi, u tijelu se tijekom dana mora stvarati seratonin. Seratonin se stvara na blagom Sunčevu svjetlu tijekom dana; ako se danju stvara seratonin, noću se luči melatonin. Velik broj ljudi u svijetu pati od poremećaja spavanja, mnogi imaju nesanicu, prevrću se cijelu noć u krevetu, ne mogu se naspavati, ne mogu se okrijepiti dobrim snom ne mogu se odmoriti.
Najjednostavnije rješenje za to je da tijelo danju bude na blagom Suncu i stvara seratonin, a noću će pinealna žlijezda lučiti melatonin. Pinealna žlijezda ima i navigacijsku funkciju i psihološku funkciju, i sve su to razlozi zbog kojih se danas mnogo proučava.

Tisuće znanstvenika danas se bavi funkcioniranjem pinealne žlijezde. Prije nekih 10 do 15 tisuća godina u Peruu je postojala Solarna civilizacija. Otkriveni su Solarni hramovi. Ta je civilizacija vjerovala u moć pinealne žlijezde. Novorođenom djetetu bušili su malu rupu na qemenu, točno iznad pinealne žlijezde, da bi kroz taj otvor ulazilo Sunčevo svjetlo i da bi pinealna žlijezda bila veća. Postoje i izvješća o tome da su pripadnici te drevne civilizacije zahvaljujući povećanoj pinealnoj žlijezdi mogli leljeti. Danas ne bušimo djetetu lubanju jer se to smatra nehumanim, ali svjetlo kroz oči dopire do pinealne žlijezde, koja ima i navigacijsku funkciju. Ptice lete jer imaju prirodno veću pinealnu žlijezdu. Znanstvenici danas vjeruju da bi povećanjem pinealne žlijezde kroz povećani unos Sunčeva svjetla kroz treće oko i čovjek mogao leljeti.
Pinealna žlijezda, dakle, ima velike mogućnosti. Točka pinealne žlijezde je na nožnom palcu. To znači da je na palcu i jedan određeni postotak pinealne žlijezde. Hodate li svaki dan bosi dodirujući golu zemlju, pinealna žlijezda se energizira, postaje veća i jača, dulje ćete ostati mladi, proces starenja će se usporiti, a smrt odgoditi za više godina. U medicini se pinealna žlijezda danas smatra najvažnijom žlijezdom.

Ako ljudi prihvate solarnu Jogu, riješit ćemo se zagađenja, ekološke neravnoteže, živjet ćemo u uravnoteženijem okolišu, prekinut ćemo proces globalnog zatopljenja. Svi današnji najvažniji problemi će
nestati

Je li štetno gledati izravno u Sunce, zašto to treba raditi samo rano ujutro ili u suton?

HIRA RATAN MANEK: U Sunce treba gledati samo u doba dana kad je to sigurno: prvi sat danjeg svjetla i posljednji sat danjeg svjetla. Isto tako zirni i u svako vrijeme kad je indeks ultraljubičastih zraka manji od dva. Na primjer, ako ne stignete gledati u Sunce ujutro ili navečer, gledajte u Sunce u vrijeme kad je indeks ultraljubičastog zračenja manji od dva.
Gledanje u Sunce oku može štetiti samo ako gledate izravno u Sunce kad je Sunce najjače i tijekom dužeg vremena. Ja ne preporučujem da se u Sunce gleda u bilo koje drugo vrijeme osim u doba dana za koje sam rekao da je sigurno, dakle samo rano ujutro, u zoru, i u sumrak, sat vremena prije zalaska Sunca. Počnite sa samo 10 sekundi gledanja u Sunce i polako produžavajte to vrijeme, jer čak i u sigurno doba dana, ako počnete s 10 ili 15 minuta gledanja u Sunce možete štetiti oku. Nakon što ste gledali u Sunce, morate zatvoriti oči i ostati neko vrijeme spuštenih kapaka, na kojima još neko vrijeme osjećate boje Sunca.
Pričekajte da boje nestanu, tada otvorite oči. Jer ako odmah nakon gledanja u Sunce skrenete pogled na neki predmet, nekoliko sekundi će vam vid biti zamućen. Zato je bolje nakon gledanja u Sunce zatvoriti oči, pričekati i tek tada otvoriti oči.

Govori se o tome kako je svaki unutarnji organ povezan s nekom bojom. Što nam možete o tome reći?

HIRA RATAN MANEK: To pripada drevnom umijeću helioterapije u kojoj se koriste ljekovita svojstva raznih boja Sunca. Postoje razna uvjerenja, ali osobno smatram da danas u terapiji boja vlada prevelika konfuzija i ja je izbjegavam. Postupak koji preporučujem je vrlo jednostavan. Kao što je nulta krvna grupa univerzalna, tako je i normalno Sunčevo svjetlo koje vidimo univerzalno i sadrži svih sedam boja.

Iskoristite to, i automatski će u svaki dio tijela ići odgovarajuća boja, jer oko i tijelo posjeduju mehanizam kOji to omogućava. Ja ljude ne upućujem na terapiju bojom jer mislim da tu danas ima previše konfuzije. Ljudi koriste i kristale, boce od obojena stakla, piramide, solarije i slično. Ja sam u svojim istraživanjima utvrdio da ljudsko oko pruža puno više mogućnosti od svih tih predmeta koji su samo posrednici, jer je cijeli spektar boja svjetla sadržan u ljudskom oku.
Ljudsko oko, dakle, prima sve boje. Kad oko zahvaća cijelo svjetlo, sve će boje u odgovarajućoj količini i intenzitetu ići u one dijelove tijela gdje su potrebne. Tijelo liječi samo sebe, posjeduje autonomnu sposobnost samoizlječenja za koje mu je potrebno obnavljanje kozmičkom energijom.
Gledanjem u Sunce upijamo kozmičku energiju u tijelo i svi tjelesni sustavi dobro funkcioniraju.

Razgovarali smo o poboljšanju zdravlja i životu bez hrane, izravnim uzimanjem energije Sunca. Pogledajmo sada na kraju i širu sliku: kako zamišljate svijet utemeljen na solarnoj jogi, po čemu će biti drukčiji od današnjeg svijeta. Osim poboljšanja zdravlja, koje bi društvene i gospodarske promjene u svijetu donijela solarna joga?

HIRA RATAN MANEK: Naš današnji svijet je svijet patnje. Puno je bolesti, rješenja za njih nema. Izrabljivanje ljudi je sve izraženije. Problem je prehraniti stanovništvo, Planet je zagađen, imamo ekološke katastrofe, prirodni okoliš je narušen, svijetom vladaju politički nemiri, političari ne donose mir nego sukobe s drugim političkim liderima. Nema mira na našem planetu. Najlakši način bio bi kad bismo svi bili složni. Zbog toga što jedemo različitu hranu, stvaramo različite vibracije. Kad bi Sunce bilo hrana svima nama, naše bi vibracije bile iste, bili bismo složniji i među nama ne bi bilo sukoba. Nastupio bi prirodni svjetski mir. Hrane u svijetu sve više nedostaje - gledanjem u Sunce i to bi se riješilo. Mi jedemo sve više zbog čega naše tijelo pati. Našem tijelu nije potrebna sva ta hrana koju jedemo. Tim nepotrebnim hranjenjem sami stvaramo probleme. Dokazano je da poput životinja i ptica koje jedu malo i rijetko, ne hrane se po šest mjeseci ili godinu dana, isto to mogao bi preživjeti i ljudski organizam.
Slično kornjačama, koje svi poznajemo - te životinje jedu samo jednom u 6 mjeseci, a održavaju istu razinu energije, znači da im je potrebno manje energije za disanje jer je ono usporeno. Kornjača je zdrava životinja i živi najmanje četiristo godina.
I ljudsko tijelo je za to sposobno. Usporavanjem disanja produžujemo životni vijek. Ako ljudi prihvate solarnu jogu, riješit ćemo se zagađenja, ekološke neravnoteže, živjet ćemo u uravnoteženijem okolišu, prekinut ćemo proces globalnog zatopljenja. Svi današnji najvažniji problemi će nestati, posebno kriza energenata, jer Sunce je izvor sve energije. To je vječna energija, neiscrpna energija.

Koliko ljudi danas u svijetu može živjeti samo od sunčeve energije, bez hrane poput vas?

HIRA RATAN MANEK: Upoznao sam svega nekoliko ljudi koji žive poput mene, ali tisuće ljudi uživaju u dobrom zdravlju. Meni nije važno da netko može živjeti samo od sunčeve energije. Moj cilj je postizanje zdravog uma, tijela i duha. U tom smislu možemo reći da tisuće ljudi može živjeti od energije sunca. Navodim kao primjer čovjeka iz Arizone koji je 18 godina bolovao od leukemije. Kad se pokazalo da nijedna metoda liječenja nije bila uspješna, počeo je vježbati solarnu jogu i ozdravio je, nema više leukemiju. On vodi i časopis koji se zove "Sun Gazetteer": Ima i mnogo drugih slučajeva. Na web stranici www.mercola.com ima opisa više slučajeva koji pokazuju koliko sunce može pomoći. Objavljeno je i mnogo knjiga koje su pisali liječnici koji vjeruju u vježbanje solarne joge i govore o slučajevima ozdravljenja.
To je danas poznata činjenica: vježbajte solarnu jogu i rezultati će doći.


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Septembar 01, 2009, 08:55:42
...Jedan od svjetskih problema danas je i voda. Pomoću Sunčeve energije složenim postupcima koji su nam danas dostupni, milioni litara vode iz mora i okeana mogu se pročistiti i biti čisti poput kišnice. Mnogo je mogućnosti koje bi se mogle istražiti kad se establišment tome ne bi protivio. A za to se mogu pobrinuti samo političari, svjetski lideri, to je njihova zadaća. Kad bi se oni bavili gledanjem u Sunce, bili bi zdravi ljudi i mislili bi pozitivno, a svijet bi se posve promijenio.
Mislim da solarna joga ide naprijed, širi se svijetom, i vjerujem da će od 2012. godine za čovječanstvo početi novo zlatno doba, patnja će biti vrlo rijetka i svi će biti sretni, društveni ustroj postat će u pravom smislu socijalistički. Jer kad se čovjek oslobodi žudnje za hranom, oslobađa se i svih drugih žudnji. A kad se čovjek oslobodi žudnje, raspodjela bogatstva u svijetu postat će pravedna i društvo će biti ustrojeno u pravom smislu socijalistički. Sve su te promjene ostvarljive, jer solarna joga je magična stvar, ona može sve promijeniti. Svi će biti sretni, sva živa bića na ovom planetu bit će sretna. Danas sretno živi možda 10 posto ljudi, a 90 posto ljudi pati. No, nije daleko dan kad će nesreća biti rijetka, a većina ljudi bit će sretna, bit će dobri i suosjećajni prema drugim bićima. Ja mislim da nas čeka bolji svijet. Solarna joga je vježba koja ne iziskuje nikakve troškove, a donosi blagostanje svim ljudima, mir u svijetu i bolje društvo.


Evo literature:

ovo pročitati obavezno (o hiran ratan maneku i celom procesu, zanimljivosti):

Kod:
http://rapidshare.com/files/136243626/Objed_od_Sunca.pdf
Citat
Ja se izvinjavam za malo veci tekst, ali ovo je prepis emisije sa hrt1 na rubu znanosti koja traje oko 2h iz dva dela!!!


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Septembar 01, 2009, 09:26:41
A sad i nešto malo lično... Dnevnik u kome ću Vam iznositi svoja lična iskustva vezana za praktikovanja ove tehnike. Ona su naravno lično moja, što znači da se drugim ljudima mogu dešavati, ali i ne moraju. Navodiću samo ona koja su navedena ili predviđena da budu 'posledice' bavljenja ovom tehnikom.

Dakle... Prvo moje iskustvo je bilo divno! ...Sunce je na zalasku imalo izgled vatrenog točka koji se vrti u krug (što je jedan od iskustava mnogih praktikanata, ali i onih koji samo gledaju zalazak sunca).
Odmah sam osetio prijatnost, neku vrstu toplote i pozitivno raspoloženje. To je naravno bilo veoma, veoma blago iskustvo (s obzirom da sam gledao 10 sekundi), ali sasvim dovoljno da ga prepoznam kao takvo.

Nakon svega par dana, osetio sam da nemam uobičajen osećaj gladi. Gotovo da sam jeo reda radi, čak sam se na neki način i 'naterao' da jedem. Posumnjao sam da je to slučajnost, da je zbog toplih dana i leta - mada je leto već dva meseca, a to se nije dešavalo... ali nisam siguran. Nakon par dana, nastavio sam normalno da jedem, ipak glad više nije bila onako oštra kao ranije, već mnogo, mnogo blaža i taj 'trend' se nastavlja i dalje...

Juče sam imao iskustvo da sam pomislio da se mojoj prijateljici dešavaju neke stvari... To je bilo prilično jasna i konkretna misao o događaju i njenom osećaju pri tome, i sve to nije bilo za očekivati i predvideti tako lako.
Nisam posebno obratio pažnju ali sam zapamtio, jer je bila vrlo 'živa' i jasna misao.
Nakon nekoliko sati ona me je pozvala i ispričala mi sve to, a ja sam naravno rekao da sam nekako 'znao' za to.
Naravno, nisam to povezao sa tehnikom, (jer slične stvari se dešavaju i meni i drugim ljudima svakog dana), dok nisam detaljno ponovo pročitao ove gore navedene tekstove i video da je to normalno i očekivano, a sve u zavisnosti od ličnog razvoja pojedinca.

I dalje istražujem i potvrđujem sam sebi da li je ovo slučajnost ili ne, ali za sada mi izgleda ovako kako sam napisao.

Voleo bih da nam se jave i drugi koji su počeli sa praktikovanjem ove tehnike, ili su njome ovladali. Znam da ih je sve više i više iz dana u dan, i da će ih biti još i više. :angel:


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: :) hope Septembar 01, 2009, 09:35:25
 :) jo, ovo moram pozornije pročitat, htjela sam samo napomenit da sam sinoć gledala drugi dio Krešine emisije "Na rubu znanosti"; epizoda  Jacob Lieberman - Znanost o svjetlosti

Znanost o svjetlosti u isto je vrijeme stara i potpuno nova. U prošlosti se koristila kao helioterapija, ali u 18. stoljeću trebalo ju je nanovo otkriti, suvremenim znanstvenim metodama. Niz znanstvenika je tijekom posljednja tri stoljeća razvio metode liječenja svjetlošću i dokazao da je cijeli spektar sunčeve svjetlosti, od koje se danas tako često skrivamo iza tamnih naočala i krema za sunčanje, neophodan za ravnotežu organizma. O razvoju znanosti o svjetlosti govori dr. Jacob Liberman, autor knjige "Svjetlost - lijek budućnosti".
Voditelj i urednik:  Krešimir Mišak

:) Zen, stvarno je ovo famozno šta si kazao... s nestrpljenjem očekujem nastavak tvog "Dnevnika" :) :angel:


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Septembar 01, 2009, 09:47:59
Hvala Nado, a ja očekujem da mi se pridružiš... :pile-moje: :angel:

Sungazing- Solarna Joga 1.-5. deo Hira Ratana Manek (HRM) u Srbiji u julu 2009. god

mqsYDAOuwXU
gtLxgcZhRMU
pVheXQoSKEY
mqpuYufSIAw
J5SSB-raq-g
Ovo je prvi deo emisije, drugi deo cemo vam pokloniti kada ga obradimo i uploadujemo!!!

U medjuvremenu evo vam linkovi sa rapid share na poklon istoimene emisije:


Na Rubu Znanosti- Hrvatsko- Srpski Jezik
Sungazing ili Solarna Joga i Hira Ratan Manek

Kod:
http://rapidshare.com/files/182633397/Na_Rubu_Znanosti_-_2009-01-12_-_Hira_Ratan_Manek__solarna_joga.part1.rar
http://rapidshare.com/files/182632335/Na_Rubu_Znanosti_-_2009-01-12_-_Hira_Ratan_Manek__solarna_joga.part2.rar


http://rapidshare.com/files/186572771/Na_Rubu_Znanosti_-_2009-01-19_-_Hira_Ratan_Manek__solarna_joga_2.part1.rar
http://rapidshare.com/files/186517838/Na_Rubu_Znanosti_-_2009-01-19_-_Hira_Ratan_Manek__solarna_joga_2.part2.rar

A ovde je i deo koji se odnosi na Drugu emisiju koju si spomenula - dr.Jacoba Libermana, autora knjige "Svjetlost - Lijek budućnosti", pa ko nije pogledao... (btw. i ja nisam još ;D)


Jacob Liberman Znanost o Svetlosti

Kod:
http://rapidshare.com/files/210212727/Na_Rubu_Znanosti_-_2009-03-16_-_Jacob_Liberman__Znanost_o_svjetlosti_1.part1.rar

http://rapidshare.com/files/210211903/Na_Rubu_Znanosti_-_2009-03-16_-_Jacob_Liberman__Znanost_o_svjetlosti_1.part2.rar


http://rapidshare.com/files/212875412/Na_Rubu_Znanosti_-_2009-03-23_-_Jacob_Liberman__Znanost_o_svjetlosti_2.part1.rar

http://rapidshare.com/files/212874839/Na_Rubu_Znanosti_-_2009-03-23_-_Jacob_Liberman__Znanost_o_svjetlosti_2.part2.rar


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Septembar 01, 2009, 10:10:43
Evo i drugog dela emisije! Brzi smo jel' da? :hehehe: ;D :yupi:

jshRYPiduEU
nA0u4ktQqMc
VxAtSY4Wr4M
hWMc5e9jLIw
ocdky5lc5No

Kao što vidimo iz priloženog, vreme se - ubrzava! Koliko je samo bilo potrebno vremena da se ovo objavi, da dođe do nas, a sada se širi sve većom i većom brzinom. Uopšte ne sumnjam da će biti još dramatičnijih promena u tom smislu, ali o tome ćemo nastaviti u srodnoj temi Denziteti - http://www.kovach.rs/index.php/topic,4173.0.html


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: :) hope Septembar 01, 2009, 10:43:41
 :) wow - kako je ovo dobro, ma pogle samo boje videa :)

 :) :) a oću, obećala sam probat to sa suncem, ali rekoh samo da se smirim i odmah krećem pa javim iskustvo :)


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: JeLenica_J Septembar 05, 2009, 17:21:39
Hmmm cula sam za ovo pre par meseci. I nisam verovala iskreno :) vrlo je zanimljivo Zen, al da li vredi stvarno raditi to?


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Septembar 06, 2009, 09:07:32
Da Jelena. Sve što si pročitala, tačno je tako da tačnije ne može biti. Doduše ja se bavim meditacijom i jogom, već puno godina, pa verujem da mi daje rezultate i brže, ali bez obzira na to, kod svakoga će krajnji ishod biti onakav kako je rečeno.
Stvarno, to je ono što sam tražio već nekoliko godina unazad... :angel:


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: cybermikan Februar 19, 2010, 17:32:50
Veliki suncani pozdrav svima

Evo i mene ovde medju Vas  ;D

Verovatno me neki znaju a neki ne (sto je normalno) Znaci najveci krivac za promociju i sirenje sungazinga iliti sunčarenja (i nama ne bas omiljenog termina) Solarna joga, a mnogo omiljenijeg Solarna meditacija, stoji Vam na usluzi.

 ;D

Dakle, 16. februara 2009. godine poceo sam da radim sungazing i da pisem svoj dnevnik koji cu Vam postaviti ovde da vidite kroz cega sam prolazio i kroz cega i dalje prolazim radeci ovu predivnu praksu. Danas 19. februara 2010. sam na 35 minuta i 30 sekundi sungazinga. Od 11. juna 2009. nemam potrebu da uzimam cvrstu ili tvrdu hrane vec zivim samo od energija Sunca, Ki ili Prane tj. Orgonske energije, malo caja i vode na dan a osecam se predivno kao nikad do sad!

 ;)

Zelim da Vam predstavim svoj intervju sa Tv Apolo koji je radjen u julu 2009. godine i neka svoja predavanja koje sam dao preko web- slajd konferencije kao i moje zadnje obracanje o inediji iliti dobrovoljnom ne uzimanju hrane ako Vam ona ne treba jer crpite energiju iz drugog izvora.

Moj intervju sa novosadske Tv Apolo:

sRT5ZE0poNEMoje kratko predavanje o Prani, Ki ili Orgonskoj energiji:

http://www.motionbox.com/videos/4c99dbb0181ce2c7c4 (http://www.motionbox.com/videos/4c99dbb0181ce2c7c4)

I ostala moja predavanja preko web slajd konfernecije:

1. SunGazing- prvo predavanje cybermikan 04.01.2010.
http://www.motionbox.com/video/show/0097d6b9141ce2c68f (http://www.motionbox.com/video/show/0097d6b9141ce2c68f)

2. Nauka i SUNGAZING -Naucni dokazi nasih tvrdnji 1
http://www.motionbox.com/video/show/4c97d5ba101ce9cdc3 (http://www.motionbox.com/video/show/4c97d5ba101ce9cdc3)

3. Nauka i SUNGAZING 2. deo (17.01.2010. 20.08h )
http://www.motionbox.com/videos/d497d4b41e1beec45b (http://www.motionbox.com/videos/d497d4b41e1beec45b)Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: lejenica Avgust 27, 2010, 09:19:23
Zenče hvaaala.. Počela sinoć sa njim i gledala i jutros.. i etoo!!!  :victory: :victory: :victory: :victory: :victory: :victory:


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Avgust 27, 2010, 09:55:14
Zenče hvaaala.. Počela sinoć sa njim i gledala i jutros.. i etoo!!!  :victory: :victory: :victory: :victory: :victory: :victory:
Etoooo, tako je lako i lepooo... :cmok: :cmok: :cmok: :angel: :angel: :angel: :pile-moje:


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: lejenica Avgust 27, 2010, 14:51:37
Zenče hvaaala.. Počela sinoć sa njim i gledala i jutros.. i etoo!!!  :victory: :victory: :victory: :victory: :victory: :victory:
Etoooo, tako je lako i lepooo... :cmok: :cmok: :cmok: :angel: :angel: :angel: :pile-moje:

Jesteee.. :* :* :* :*


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Mart 22, 2011, 07:29:42
Hajde Lejo, nastavi :angel: A ostali ako niste još počeli, pogledajte ovo:
NstXAgou80Q


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: lejenica Mart 22, 2011, 08:32:19
Čudno smo mi povezani.. Ti si među prvima na koje sam jutros pomislila....  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: ZenTale Mart 22, 2011, 09:22:47
A eto vidiš.. Familija Kovach! Plus Sunčana sestra.. Plus.. Pa šta ćeš više od toga!
:pile-moje: :prijatelj: :angel: :cmok:
I ja sam u ovom postu na tebe prvo pomislio.. ::)


Naslov: Odg: Sunce - Izvor Hrane, Zdravlja i Duhovnosti!!!
Poruka od: :) hope Mart 24, 2011, 02:12:27
 :) odgledala i nemalo se iznenadila fizičkom Miroslavovom promjenom  :)