Kovach.rs

Razno => Književnost => Temu započeo: ovaca Decembar 13, 2008, 04:09:01Naslov: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Decembar 13, 2008, 04:09:01
Ovo je zbirna tema za sve prošle i buduće Konkurse i nagrade koje su na njima dodeljene.Konkurs za Prvi medjunarodni festival Janos Siveri

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih madjarskih pesnika u Vojvodini Janosa Siverija,

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila,u organizaciji Scene svih kreativnih ,
Prvi međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina“JKanos Siveri” objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i priče i
pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu

[email protected] (koji imaju email adresu)ili na madjarskom jeziku naemail [email protected]
odnosno postom (obicnom)

Prvi međunarodni festival poezije
"Janos Siveri"

(za konkurs)
Stojan Simic Krpica
Marka Miljanova 18/39
Novi Sad
Republika Srbija
063 550 681

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta.
Radove (do tri pesme,odnosno do tri price ) slati do 15..12.2008.u tri primerka punim imenom i prezimenom učenika odnosno učenice, imenom škole, imenom nastavnika, odnosno profesora i adresom telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.


Dodela diploma i plaketa 22.12.ponedeljak 2008. u 18 sati u OS "Sandor Petefi" u Novom Sadu uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.


Naslov: Prva medjunarodna nagrada za kreativnost ukrstanja kultura -Emsuri Hamzic
Poruka od: ovaca Januar 20, 2009, 11:03:11
Prva medjunarodna nagrada za kreativnost ukrstanja kultura -Emsuri Hamzic

Medjunarodna nagrada za kreativnost ukrstanja kultura bice urucena Emsuri Hamzic u Novom Sadu,u citaonici Gradskwe biblioteke ,Dunavska 1,u sredu 21.1.2009.u 19 sati u organizaciji Scene svih kreativnih uz odgovarajuci program i nastup pesnika i pesnikinja
(Djordja Sladoja,Blagoja Bakovica,Jelena Stojsavljevic,Rajice Dragicevica,Sase Nisavica,Branislav,
Lidije Djogo, Branislav Zubovic,Nenada Jovicevica,mr Jovana Mihajila,SSK,Ljubica Vukov Davcik,Sanja Petrovic,Divna Bijelic...)kantautorke Vesne Stojkovic.
Nagrada se dodeljuje prema ideji i inicijativi knjizevnika Stojana Simica Krpice, uz podrsku Jovana Mihajila.
Kao i ostale nagrade za kreativnost, koje su dodeljene prema ideji Krpice, i priznanje za kreativnost ukrstanja kultura sastoji iz plakete i diplome, a dobitnik bira sledeceg dobitnika, odnosno nema lobiranja, ni ziriranja,nagrada je prestizna i nije vezana za vrednost novca.
Emsura Hamzić

Emsura Hamzić, rođena 1958. godine u mestu Sveti Nikola. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 1981. Član je Društva književnika Vojvodine i Društva pisaca BiH.
Uvrštena je u više antologija poezije i pripovijetke, za priče i pjesme nagrađivana, prevođena je na više jezika. Nagrađivana je sa više književnih nagrada i priznanja.
Živi i u Novom Sadu i u Sarajevu.

Emsura Hamzić, profesor književnosti i književnica, veći dio života provela je u Sarajevu.Međutim, ratni vihor odnio ju je u Vojvodinu, sa trogodišnjom kćerkom i mužem.Do početka rata objavila je dvije zapažene knjige u "Svjetlosti", 1988. knjigu pjesama "Ugljevlje" koja je bila u najužem izboru za Brankovu nagradu.Prije toga dobila je drugu nagradu na Goranovom proljeću. 1999.godine novosadski "Svetovi" objavljuju joj knjigu pjesama "Tajna vrata",koja je ušla u najuži izbor za prestižnu "Vitalovu" nagradu, a beogradska "Prosveta" 2002.godine štampa njenu knjigu pjesama "Boja straha". Kad je riječ o dječijem stvaralaštvu objavila je jednu knjigu pjesama i priča za djecu "Kuća za dugu"u izdanju "Slova" iz Vrbasa,a prvu knjigu kratkih priča pod naslovom "Jerihonska ruža"1989.godine objavljuje joj sarajevski, tada veliki izdavač "Svjetlost".Već tada ova knjiga izaziva nesvakidašnju pažnju i nailazi na veoma pozitivan prijem i kod čitalaca,ali i kolega pisaca i kritičara.2005. godine, "Narodna knjiga" objavljuje njenu knjigu priča "Večeri na Nilu".

Alija Isaković, recenzent knjige "Jerihonska ruža" o pričama Emsure Hamzić kaže:"Apsolutno vladanje građom i strukturom kratkog pripovijedanja."
O knjizi veoma pohvalno,a neki i sa oduševljenjem pišu još i Željko Ivanković,Ranko Sladojević, Miroslav Toholj,Miljenko Jergović, Miranda Sidran, Semezdin Mehmedinović i mnogo drugih Sarajlija,ali knjiga i u Beogradu dobija poklonike kakvi su Mihajlo Pantić,Miodrag Perišić,Ljubiša Jeremić, Vladimir Pištalo,Nemanja Mitrović,Predrag Marković...

Knjiga priča "Jerihonska ruža"bila je u najužem izboru za Andrićevu nagradu 1990.godine,a priče su uvrštene u više antologija.

U najnovijoj Antologiji fantastičke pripovijetke u BiH koja se pojavila prošle godine u izdanju "Prosvjete" u Sarajevu,antologičar i književnik Nenad Radanović kaže, izmedju ostalog:
"Emsura Hamzić se pred sam ovaj rat pojavila zbirkom priča Jerihonska ruža,i to veoma reskom i zanimljivom,donijevši niz inovativnih elemenata u fantastičku tradiciju Bosne i Hercegovine.Njene priče su vizije prepune opomena,kao da su u pitanju gatanja koja nas se i te kako tiču,jer se u njenim djelima redovito predstavljaju kao neodgodiva zbilja koja nas danas ili sutra, neumitno čeka!..."
"Emsura Hamzić odavno već ne živi u našoj sredini,ali je Jerihonska ruža istinski datum bosanskohercegovačke fantastičke proze!"Nakon petnaest godina, pojavila se prošle, 2005. godine nova knjiga priča "VEČERI NA NILU" koju je objavila ugledna izdavačka kuća "Narodna knjiga" iz Beograda,a njen urednik i recenzent bio je književnik i književni kritičar, Vasa Pavković, koji o knjizi kaže:

"Reč je o jednom zaista dobrom rukopisu fantastičke proze..." "Ova proza zahteva pažljivog čitaoca i višestruka iščitavanja, jer je kontekst 13 priča i epiloga u knjizi veoma složen, i potrebna su mnoga znanja o književnosti, sa sličnim piscima i sličnim pričama, za njeno razumevanje!"


I ova knjiga izazvala je veliku pažnju kako kritike, tako i čitalaca, ali i žirija.Naime, knjiga "Večeri na Nilu"za sada je bila u najužem izboru za prestižnu nagradu Zlatno žensko pero koje dodjeljuje "Politika Bazar", potom u najužem izboru za Godišnju nagradu Društva književnika Vojvodine, te za uglednu nagradu za knjigu pripovijedaka "Karolj Sirmai".

Iz više tekstova i prikaza objavljenih po izlasku i promocijama ove knjige, izdvajamo dio teksta koji je objavljen u "Politikinom" Kulturnom dodatku, iz pera stalnog kritičara, Slobodana Vladušića, pod naslovom "Evropa i Orijent":

"Smatram da je jedan od glavnih kvaliteta zbirke Emsure Hamzić upravo težnja da se, lišeno parodijskog aspekta, ponovo reaktuelizuje nešto
što bi se moglo opisati kao istočnjačka povest."


Književni kritičar iz Novog Sada Nenad Šaponja knjigu priča "Večeri na Nilu", okarakterisao je kao jednu od najboljih knjiga proze kod nas!

"To je knjiga koja je suštinska, duboko istinita i po mnogo čemu neuobičajena i drugačija, baveći se naoko jednostavnim stvarima, ali koje zapravo, uopšte nisu jednostavne!" – oduševljeno kaže ovaj kritičar.

U novosadskom "Dnevniku", M.Živanović o knjizi piše ovako:

"Trinaest čudesnih priča Emsure Hamzić, sa prologom i epilogom, su pravi primeri lirske proze u kojima se raskošna duša u različitim registrima i intonacijama uštimava i traži pravi ton''.

Njen roman "JABANA" objavljen je 2007. godine kod dva izdavača , u Narodnoj knjizi iz Beograda i Bosanskoj riječi iz Tuzle i Vupertala.

Ova knjiga naišla je,takođe, na izuzetan odjek i odziv, kako čitalaca, tako i kritike.Takođe se našao, kao i ranije knjige, u najužem izboru za prestižne nagrade kao što su Žensko pero (među pet autorki), za Međunarodnu nagradu Meša Selimović koja se dodjeljuje u Tuzli za najbolji roman napisan na prostoru BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, potom u izboru nekih članova žirija za Ninovu nagradu itd.O romanu Jabana pisali su, između ostalih, Mileta Aćimović Ivkov, Milica Mićić – Dimovska, Franja Petrinović, Dragana Beleslijin, Darko Bradić…


2008. godine, neposredno pred Sajam knjiga u Beogradu, pojavila se osma knjiga Emsure Hamzić, knjiga pesama, SEMIRAMIDIN VRT, u izdanju Izdavačke kuće Orfeus iz Novog Sada. Knjiga je nedavno promovisana u Biblioteci Novog Sada u Dunavskoj 1. O knjizi su nadahnuto, I sa izuzetnim uvažavanjem celokupnog dela autorke, govorili Saša Radojčić I Dragana Beleslijin.

TUDJINA KAO USUD I UDES

Emsura HAMZIĆ: „JABANA", Narodna knjiga, Beograd, 2007.god.

"Ovo je, prije svega, roman silovite, vrtložne svijesti, jer sve što se u njemu zbiva predstavlja, zapravo, snimke unutrašnjih stanja, fragmente snova i fantazmagorija jedne zlosrećne, opustošene i istorijom ošamućene individue."

Darko Bradić

LUDILO KAO IMPERATIV PISANJU

'Njen roman-prvenac, Jabana (Narodna knjiga, 2007), vešto je vođenje čitaoca kroz halucinatorno-iluzorne tokove svesti i podsvesti junaka-pripovedača, bez gubitka narativnog toka i sa intrigantnom radnjom koja, što zbog nagoveštenog ludila kazivača, što zbog same činjenice da horizont očekivanja čitaoca pod pričama o vladarskim porodicama često podrazumeva komercijalnost, doprinosi da se Jabana – poslužimo se opštim mestom književne kritike – čita ''u jednom dahu''.


Emsura Hamzić: „Semiramidin vrt", „Orfeus", Novi Sad, 2008.god.
" Istovremeno, Jabana je u Semiramidin vrt unela i orijentalistiku kao ishodište inspiracije, što se nedovoljno pažljivom čitaocu može učiniti kao pokušaj izmeštanja jedne stvarnosti u okvire egzotičnosti i istoričnosti, ali što Semiramidinom vrtu daje drukčiju konotaciju u kontekstu literarnog opusa Emsure Hamzić. Sejmeni se, tako, čitaju i kao iskorak u sferu arhaičnosti i intertekstualnih relacija sa usmenom poezijom i sevdalinkama, ali i, u kontekstu svakako nasumično odabranih modela čitljivosti, i kao vera u moć umetnosti reči ".
Dragana Beleslijin


ŽIVOT KAO TUĐINA

( Emsura Hamzić : „Jabana", Narodna knjiga, Beograd,

2007.godine)

.
" Zapitanost o svom identitetu, u stalnom traganju za njim, da se izvede iz oblasti neodređenosti, neodređenosti koja gotovo da dobija atribute nekog subjekta kojeg treba identifikovati, locirati, ali on tome izmiče, zarad množine identiteta, množine patnji i nepripadnosti, u krajnjem slučaju, čak i svetu iz kojeg potiče, a za koji ga vezuju slike užasa, surovosti, čak i sopstvene surovosti, jer bez nje ne bi opstao. Samo rajske lepote Mevlaninih stihova mogu se postaviti pored sultanovih doživljaja iz detinjstva, idealizacije majčinske zaštite i brige."
Milica Mićić Dimovska

Emsura Hamzić, Semiramidin vrt; Orpheus; Novi Sad, 2008

" Ali helenizam je u još jednom zanimljivom pogledu mogući ključ za čitanje Semiramidinog vrta Emsure Hamzić. Aleksandar, Kasandra, Persija, prostori Levanta, konačno i naslov knjige! – svi ovi i mnogi drugi pažljivo postavljeni elementi u koje se mogla usidriti poetska imaginacija, nesumnjivo upućuju na prostore dodira i stapanja kultura Istoka i Zapada. Helenistička kultura je nastala kao amalgam velikih istorijskih i civilizacijskih formi. Pesma je takođe jedan amalgam, pesme ove knjige su to, izvan svake sumnje. " Saša Radojčić


Naslov: Odg: Prva medjunarodna nagrada za kreativnost ukrstanja kultura -Emsuri Hamzic
Poruka od: :) hope Januar 20, 2009, 11:07:16
:) čestitke Emsuri!


Naslov: Konkurs za Prvi medjunarodni festival "Stanislav Prepek"
Poruka od: ovaca Januar 25, 2009, 15:12:57
Konkurs za Prvi medjunarodni festival "Stanislav Prepek"

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih hrvatskih pesnika u Vojvodini Stanislava Prepeka,
prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila,u organizaciji Scene svih kreativnih ,
Prvi međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina“Stanislav Prepek” objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i priče i
pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu

[link vidljiv samo za registrovane posetioce foruma. ] (koji imaju email adresu)
odnosno postom (obicnom)

Prvi međunarodni festival poezije
"Stanislav Prepek"

(za konkurs)
Stojan Simic Krpica
Marka Miljanova 18/39
Novi Sad
Republika Srbija
063 550 681

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta.
Radove (do tri pesme,odnosno do tri price ) slati do 20.2.2009.godine u tri primerka (ko salje obicnom postom) a u jednom primerku ko salje emailom,punim imenom i prezimenom učenika odnosno učenice, imenom škole, imenom nastavnika, odnosno profesora i adresom telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.


Dodela diploma i plaketa do kraja februara 2009. najverovatnije u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.


Naslov: DODELA NAGRADA PRVOG MEĐUNARODNOG FESTIVALA ZA DECU I OMLADINU "JANOS SIVERI
Poruka od: ovaca Januar 25, 2009, 15:13:27
DODELA NAGRADA PRVOG MEĐUNARODNOG FESTIVALA ZA DECU I OMLADINU "
JANOOS SIVERI"

Pobednici Atila Fabrik za poeziju i Dragan Babic za prozu

U okviru Scene svih kreativnih(koju svakodnevno i besplatno

organizuje,uredjuje i vodi SSK) u cetvrtak 29.1.2009. u 18
sati u Novom Sadu,u Os Petefi "Sandor Petefi" bice dodela nagrada Prvog

medjunarodnog festivala za decu i omladinu"Janos Siveri"Ziri festivala radio je u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik),
Tereza Mikes(clan) i Stojan Simic Krpica(clan).

Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autora
iz zemlje i inostranstva(mahom iz zemalja bivse SFRJ).
Prvu nagradu festivala Janos Siveri " u konkurenciji do 30 godina dobio je Atila Fabrik iz Novog Sada


ostalimesto – Hamad Amir IV razred, skola „ Petefi S.“
II mesto – Tapai Ramona IV razred, skola „Petefi S.“
III mesto deli Hajnal Regina i Vörös(Vereš) Antonia V razred, skola „Petefi S.“Osnovci, proza
I mesto Javoran Ana V razred, skola „Petefi S.“
II mesto Baliz Anita VIII razred, škola „Petefi S“
III mesto Vukelić Anita VIII razred, škola „Petefi S.“

ostali
u kategoriji do 3o godina

prva nagrada Ivana Nogic iz Zagreba
druga nagrada Nemanja Arsovic iz Novog Sada
druga nagrada za poeziju Ana Savanovic iz Kragujevca
treca nagrada za poeziju Stevan Ostrogonac iz Starog Zednika


u kategoriji srednjoskolaca

prva nagrada za poeziju-Teodora Litvai iz Sombora
druga nagrada za poeziju -Branislav Obradovic iz Novog Sada
druga nagrada za poeziju Tamara Krstic iz Sombora
treca nagrada za poeziju Jelena Vujovic iz Titograda

u kategoriji osnovacaprva nagrada za poeziju Anastasija Kocic iz Nisa
druga nagrada za poeziju Renea Moso iz Novog Sada
treca nagradu -za poeziju Natasa Maric iz Beogradaprozau kategoriji do 30 godina
prva nagrada
za pricu Dragan Babic iz Novog Sada
druga nagrada za pricu Marinko Peric iz Banjaluke
treca nagrada za pricu -Darja Kosjak iz Ljubljanenagrade za pricu u kategoriji srednjoskolacaprva nagrada za pricu-Katarina Kovcin iz Sombora
druga nagrada za pricu -Jefimija Kocic iz Nisa
treca nagrada za pricu -Saida Muminovic iz Sarajeva


u kategoriji
osnovacaprvua nagrada za pricu - Natalija Kocic iz Nisa
druga nagrada za pricu -Vuk Prebiracevic iz Varvarina
druga nagrada za pricu Kristina Rikic iz Novog Sada
treca nagrada Sreten Balorda iz Novog Sada


Svim nagradjenim u svim kategorijama bice dodeljene diplome a plakete
dobitnicima konkurenciji do 30 godina ,

u cetvrtak

29.1.2009.u 18 sati u Novom Sadu u Os Petefi Sandor,Bore Podanovca 15a uz odgovarajuci program ui kojem ucestvuju


mr Pavel Domonji,mr Jovan Mihajilo,Danijela
Popov,,Sanja Petrovic,Ljubica Vukov Davcik,Dr Dobrivoje Zecevic,Divna Bijelic,Rajica Dragicevic,Gojko Curcic,Sasa Nisavic,Nera Legac,Jasmina Prodanov,Svetozar Savkovic,Marina

Zinic-Ilic,Sanja Petrovic,Branislav Djukic,,Tanja Radosevic,,Stojan Simic Krpica...


Naslov: Odg: DODELA NAGRADA PRVOG MEĐUNARODNOG FESTIVALA ZA DECU I OMLADINU "JANOS SIVERI
Poruka od: ZenTale Februar 19, 2009, 03:10:50
Sad tek videh ovo.. Svidja mi se zato sto obuhvata ljude iz svih bivsih republika SFRJ, i skoro sve katerogije..

Samo sam primetio tri dobitnice iz mog grada, Nisa, sa istim prezimenom - Kocic. Da li je moguce da su tri rodjene sestre dobile prve i druge nagrade u raznim kategorijama? Ili..? ::)


Naslov: Odg: Prva medjunarodna nagrada za kreativnost ukrstanja kultura -Emsuri Hamzic
Poruka od: ZenTale Februar 19, 2009, 03:12:44
Pridruzujem se cestitkama! :angel:


Naslov: Nagrada planete Zemlje Sasi Stojanovicu
Poruka od: ovaca April 25, 2009, 10:21:16
Nagrada planete Zemlje Sasi stojanovicu
268 Treca MEDJUNARODNA NAGRADA PLANETE ZEMLJE SASI STOJANOVICU za 2009.godinu
Medjunarodna nagrada planete Zemlje ustanovljena je prema ideji Stojana Simića Krpice uz podršku i u saradnji sa mr. Jovanom Mihajilom u cilju razvijanja kreativne svesti o očuvanju planete Zemlje. Nagrada je prestižna i sami dobitnik bira sledećeg dobitnika. Nema žiriranja ni lobiranja.

Prošlogodisnji dobitnik Bozidar Mandic izabrao je Sasu Stojanovica za ovogodišnjeg dobitnika medjunarodne nagrade planete Zemlje.

BIOGRAFIJA


Pripadnik individualne kulture. Svoju poetiku zasniva na prvim koracima čovečanstva i povratku čistoti početka. Njegovi radovi predstavljaju estetski predlog za suštinskim opredeljenjem između duhovnog i materijalnog, ali i za afirmacijom ljudske komunikacije i umetnosti bez alata, koja nastaje iz tela, osećanja, mišljenja i volje.

Značajan segment njegovog stvaralaštva čine i performansi kojima je ukazivao na estetske i civilizacijske vrednosti izvan svakog ideološkog i politikantskog konteksta.

Autor je nekoliko plakata za UN, plakata i omota albuma „Sva sreća general voli decu“ grupe Obojeni program.

Likovno je opremio knjigu „Tri čvora na trepavici“ Ljubivoja Ršumovića i knjigu „Otvoreno pismo“ (drugo izdanje) Radomana Kanjevca.

Diplomirao slikarstvo. Član je ULUS-a. Živi i radi u Beogradu.


Samostalne izložbe (izbor):


1997. Niš: Galerija Niškog kulturnog centra
1998. Beograd: Rex

1999. Beograd: Centar za kulturnu dekontaminaciju

2001. Niš: Salon 77

2003. Beograd: Studentski kulturni centar

2005. Novi Sad: Kulturni centar Novog Sada

2006. Niš: Galerija Niškog kulturnog centra („Čuvar vode“)

2007. Beograd: Srećna galerija SKC („Molitva za krompir“)

2007. Novi Sad: Muzej savremene umetnosti Vojvodine

(„The best off“)

2008. Kopar, Slovenija: MKSC - urednik Marko Brecelj

(„Let iznad Jugoslavije“)

2008. Prijepolje: Muzej u Prijepolju („Druga majka“)

2008. Beograd: Galerija ULUS („Raspored stvarnosti“)


Grupne izložbe (izbor):

1999. Beograd: Galerija HAOS („Glasovi novog veka“)

Beograd: 40. Oktobarski likovni salon

2000. Berlin: („Dosije Srbija“)

2001. Beč, Beograd: („Dosije Srbija“)

2002. Beograd: 43. Oktobarski likovni salon

2005. Beograd: Muzej savremene umetnosti

(„O normalnosti – umetnost devedesetih u Srbiji“)

2008. Beograd: 49. Oktobarski salon


Performansi (izbor):

1996. Priština: Joj brodići – rekla je dada

1997. Priština: Minut radosti

Niš: Regresija društva

1998. Priština: Poslednji pokušaj lečenja zemlje

Beograd: Umazane ruke brzo se peru

1999. Beograd: Čovek

Novi Sad, Beograd: SFRJ

2000. Beograd: Hrana za golubove

2001. Beograd, Vranje: Ovo nisu igračke

2002. Beograd: Srce 2002.

2004. Beograd: Hleb

Beograd: Život

2005. Beograd: Marijan Beneš

2008. Kopar: Evropska savest u evropskom selu

(u saradnji sa Markom Breceljom)


Neki od performansa emitovani su u emisiji VIN na TV B92, dok se dokumentacija o performansima nalazi u arhivi Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.Nagrada, koja se sastoji iz diplome i plakete ,ce biti uručena,u organizaciji Scene svih kreativnih ,koju svakodnevno besplatno organizuje,uredjuje i vodi Stojan Simic Krpica u utorak 28.4.2008.u 12 sati na salasu 301 porodice Prodanov na Ceneju kod Novog Sada
uz odgovarajuci program u kojem ucestvuju Andrej Tisma,prvi dobitnik ovog uglednog priznanja,koji je takodje autor ideje za plaketu,
mr Pavel Domonji,mr Jovan Mihajilo,Danijela
Popov,Igor Stankovic,Sanja Petrovic,Ljubica Vukov Davcik,Dr Dobrivoje Zecevic,Divna Bijelic,Rajica Dragicevic,Gojko Curcic,Sasa Nisavic,mr Nera Legac,Sasa Obrovski,Jasmina Prodanov,Svetozar Savkovic,Marina

Zinic-Ilic,Sanja Petrovic,Branisa Djukic,Verica Turoman,Dobrila Obrovska,Emilija Jelic,Cedomir sunjervic,Jasmina Prodanov,Tanja Radosevic,,Stojan Simic Krpica...


Naslov: Medjunarodna nagrada za andergraund kreativnost“RADOMIR BELACEVIC” Predragu Anti
Poruka od: ovaca Jun 18, 2009, 17:52:59
Medjunarodna nagrada za andergraund kreativnost“RADOMIR BELACEVIC” Predragu Anticu
Medjunarodna nagrada za andergraund kreativnost "Radomir Belacevic", ustanovljena je prema ideji i na inicijativu Stojana Simica Krpice,koji svakodnevno i besplatno organizuje,uredjuje i vodi Scenu svih kreativnih,uz podrsku i pomoc Mr Jovana Mihajila, u cilju , razvijanja andergraund kreativnosti kod nas i u svetu i da sacuva uspomenu na Radomira Belacevica, slavnog andergraund kreativca,dodeljena je ove godine Predragu Anticu,pesniku i muzicaru iz Novog Sada,a prosle godine,prvi put , Nenadu Stakicu, pesniku iz Novog Sada. .
Nagrada je specificna po tome sto sam dobitnik bira sledeceg, odnosno nema ziriranja, ni lobiranja.
Radomir Belaćević bio je režiser, scenarista, glumac, producent, pisac,
pronalazač.


Biografija
Rođen je 31. decembra 1929. godine u selu Junkovcu – Lazarevac. Završio je
višu školu elektrotehničke struke u Beogradu. Imao je svoje privatno filmsko
preduzeće „Studio film“. Umro je 3. juna 2005. godine.


Filmovi
Snimio je filmove:

Konobarica (1995)
Tatin sin (1999)
Dečak iz Junkovca, film Dejana Zečevića o liku i delu Radomira Belaćevića.


Knjige
Izdao je 35 knjiga, među njima:


Laureat Predrag Antic rodjen je 1981.godine u Novom Sadu.Pise poeziju od srednje skole,pesme je objavljivao anonimno putem Interneta,i u pank fanzimu koji sam izdaje .
(Seca) koji je nedavno izasao.Ima svoj bend (Kalo) sa kojim nastupa.


Nagrada "Radomir Belacevic"koja se sastoji iz diplome i plakete, je urucena Predragu Anticu u utorak 16.6.2009.u 18 sati u kafeu La Perla na Grbavici,u Novom Sadu.uz odgovarajuci program i prisustvo gostiju.


Naslov: Medj.nagrada za kreativnost u izbeglistu i rasejanju-slikarki Branki Mraovic
Poruka od: ovaca Jun 18, 2009, 17:53:23
Medj.nagrada za kreativnost u izbeglistu i rasejanju-slikarki Branki Mraovic
medj.nagrada NSHC za kreativnost u izbeglistvu i rasejanju Branki Mraovic
Po ideji knjizevnika Stojana Simica Krpice ,a u organizaciji novosadskog humanitarnog centra (NSHC) na Svetski dan izbeglica od 2007.godine dodeljuje se medjunarodna nagrada za stvaralastvo u izbeglistvu i rasejanju .Ove godine nagrada ce biti dodeljena slikarki Branki Mraovic .Nagrada se sastoji iz diplome i plakete .Prosle godine je dodeljena knjizevniku Peri Mandicu izbjegli iz Zdene pored Sanskog Mosta ,a pretprosle Cedomiru Sunjevicu koji je prognan sa Kosova.

Branka Mraović – Biografija

Branka Mraović, slikar i humanitarni radnik, rođena 16.10.1950 u Kotoru, RCG.

U Zagrebu studirala i prekinula studij engleskog jezika i književnosti, izabravši da joj životno opredjeljenje bude slikarstvo. Privatno učila slikanje od Dr. Save Popovića, Doktora slikarstva i istorije umjetnosti.

Sve to se odvija uz veliku podršku Janka Mraovića, za koga se udala 1972, nakon par mjeseci poznanstva i iste godine rodila sina Boška.

Osamdesetih godina počinje da izlaže, samostalno i zajednički, da učestvuje na likovnim kolonijama. Iz Karlovca odlazi sa porodicom u srce Korduna, Vrginmost, odnosno selo Čemernica gornja, gdje stvara sve više, posvećujući se potpuno slikanju. Sve do početka rata, kada počinje da, paralelno sa slikanjem, radi kao prevodilac u mirovnim snagama UN. Inicira i sudjeluje u mnogim humanitarnim akcijama i tako započinje njen humanitarni rad.

Do sada je naslikala preko 1500 slika (ulja na platnu), učestvovala u preko 300 zajedničkih izložaba i kolonija i imala 13 samostalnih izložaba. Poslednja je bila u decembru 2005 u Klubu demokrata u Beogradu.

Za vrijeme rata, 1992-93, predaje engleski jezik u OŠ Vrginmost.
Od aprila 1993 do avgusta 1995, radi kao prevodilac u mirovnim snagama UN.

U „Oluji“stiže u Beograd. Sin Boško dolazi uskoro a za supruga Janka doznaju nakon mjesec i po da je živ, ali zarobljen u hrvatskom zatvoru.
Nakon više od godine dana, dolazi Janko. Boško od dolaska u BG radi sve poslove da omogući opstanak i nastavak života.

Branka počinje da radi u JEN u, japanskoj NVOkoja pomaže revitalizaciju života izbjeglih i prognanih a kasnije i raseljenih i domaćih stanovnika socijalno ugroženih i marginalizovanih u društvu.
Od 1997 do 2004, do povlačenja JENa, Branka radi kao Koordinator psihosocijalnog projekta za 10 JENovih centara u Srbiji, zatim kao Menadžer Programa, Koordinator projekta i PR za 20 JENovih opštinskih centara u Srbiji i 5 u Crnoj Gori.
U oktobru 200, u organizaciji JENa i uz podršku Mibnistarstva spoljnih posliva Japana, odlazi u obilazak većih japanskih gradova da kroz predavanja za javnost i novinare prezentuje socijalnu i izbjegličku situaciju prije, za vrijeme i nakon bombardovanja u Srbiji i Crnoj Gori.

Od marta do decembra 2005, u Kopenhagenu i Ženevi, Branka sudjeluje u radu i kreiranju novih standarda u organizovanju humanitarnih misija u svijetu, standarda koji će unaprediti postojeće humanitarne akcije (Projekt Humanitarian Accountability Partnership International)

Branka Mraovic je uspjela hrabro da nadidje ekstremne zivotne situacije kontinuirano ispoljavajuci svoju kreativnost-slikanje i to vrednih slika.


Nagrada ce biti dodeljena 20.6.2009.godine.


Naslov: DRUGA MEDJUNARODNA KNJIZEVNA KOLONIJA NA SALAKSIJAMA
Poruka od: ovaca Avgust 14, 2009, 12:49:16
DRUGA MEDJUNARODNA KNJIZEVNA KOLONIJA NA SALAKSIJAMA

Druga medjunarodna knjizevna kolonija na Salaksijama,
u organizaciji Scene svih kreativnih
odrzace se u subotu 15.8.2009.
u cuvenom podrumu vina Milorada Jovicica Minje.
Ucestvuju:
Djordjo Sladoje,
Blagoje Bakovic,
Rajica Dragicevic,
Emsura Hamzic
Sasa Nisavic,
Marija Skornicki
Jelena Stojsavljevic
Stojan Simic Krpica...


Naslov: Nagrade Prvog festivala za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju
Poruka od: ovaca Septembar 14, 2009, 14:48:11
Nagrade Prvog festivala za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju iz Drustva za pomoc MNRO u AP Vojvodini


Ziri u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik),mr Nera Legac i Stojan Simic Krpica saopstio je da je na Konkurs stiglo vise desetina radova od nekoliko desetina radova.
NAGRAĐENI RADOVI U KATEGORIJI PESME:1.Zvonko Ivan: „Anđeli“

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO OPŠTINE VRBAS2.Ljiljana Prvulj-Siriški: „Prolaznost“

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO OPŠTINE BELA CRKVA3. Svetozar Pantelemonov: „Moj omiljeni san“

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO GRADA NOVOG SADANAGRAĐENI RADOVI U KATEGORIJI PRIČE:1. Aleksandra Saška Rakić: “Priča koja obećava”

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO GRADA NOVOG SADA2. Furik Neda: “Na rođendanu”

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO „ PLAVA PTICA“ KULA3. Vásár Róbert: „A rozsdáskakas“

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO KANJIŽA „Egyuitt veled-ertuk“

a slikar Miodrag Miljkovic i Bojana Djuran su izabrali likovne radove

kojih je stiglo nekoliko stotina:NAGRAĐENI RADOVI U KATEGORIJI LIKOVNIH RADOVA1. Saša Stepanov

„Brod u moru“

Slika na svili

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO GRADA NOVOG SADA2. Stankov Dragana

„Drvo“

Lepljeno zrnevlje

OPŠTINSKO DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO ZRENJANIN3.Valentina Živić

„Flaša i voće“

DRUŠTVO ZA POMOĆ MNRO „MOJ SVET“ INĐIJA

Dodela nagrada je u utorak 15.9.2009.u 12 sati u holu studija "M",Radio Novog sada,Ignjata Pavlasa 3

uz odgovarajuci kulturno-umetnicki program u kojem ucestvuju prof.Zoran Saveski,mr Jovan Mihajilo,mr Pavel Domonji,Miodrag Miljkovic,Bojana Djuran,nagradjeni autori...


Naslov: Nagrade treceg medjunarodnog festivala za decu i omladinu "Dusko Trifunovic"
Poruka od: ovaca Septembar 14, 2009, 14:48:29
Nagrade treceg medjunarodnog festivala za decu i omladinu "Dusko Trifunovic"

Pobednica festivala Jelena Panic ,studentica iz Novog Sada
Treci međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina"Duško Trifunović" ,po ideji Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac odrzace se u ponedeljak 14.septembra(a 13 septembra Duskov je rodjendan) u Mileticevoj 28,u prostorijama Savezu slepih grada Novog Sada u 18 sati sa odgovarajucim programom.

Ziri u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik),mr Nera Legac i Stojan Simic Krpica saopstio je da je na Konkurs stiglo vise hiljada radova od nekoliko hiljada autora u decjoj,srednjoskolskoj i konkurenciji do 30 godina.

U konkurenciji do 30 godina
Pobednica festivala Jelena Panic,studentica psihologije iz Novog Sada,
drugu nagradu dobio je Darko Jekic Panceva,trecu Nada Todorovic iz Banjaluke.

Prvu nagradu za pricu dobio je Primoz Skof iz Maribora,
Drugu nagradu za pricu dobila je Danijela Kesic iz Kragujevca,trecu Danica Cvijanovic iz Smedereva.


U konkurenciji za srednjoskolsku omladinu

Prvu nagradu za pesme dobio je Dragan Jakovljevic iz Beograda
drugu nagradu za pesme dobio je Tanja Novic iz Novog Sada,trecu Ana Grozdeva iz Skopja.

Prvu nagradu za pricu dobila je Mirna Peric iz Sapca
drugu nagradu dobio je Fikret Vildic iz Sarajeva,trecu Nikola Savic iz Beograda


U decjoj konkurenciji

Prvu nagradu za pesme dobila je Milena Jovanovic Mima iz Leskovca
Drugu nagradu za poeziju dobila je Tatjana Subotic iz Sremske Kamenice,
a trecu Ivana Maric iz Zagreba.

prvu nagradu za pricu dobila je Andjela Rakicevic iz Sremske Kamenice
drugu nagradu za pricu dobio je Marija Ostojic iz Nisa
trecu nagradu za pricu dobila je Nevena Petrovic iz Novog Sada
Dodela plaketa i diploma je u ponedeljak 14.septembra u 18 sati u Savezu slepih grada Novog Sada,Mileticeva 28,uz odgovarauci kulturno -umetnicki program na kojem ce ucestvovati
dobitnici nagrada Festivala ,pesnici i pesnikinje gosti:Luka Trifunovic, dr Dobrivoje Zecevic,Rajica Dragicevic,Milan Gutic,mr Pavel Domonji,mr Jovan Mihajilo,Ljubica Vukov Davcik,Svetozar Savkovic,Jelena Stojsavljevic,Olga Gracko,Marina Zinic-Ilic,Divna Bijelic,Sanja Petrovic,Paulina Juric,Jagoda Zdjik,Dragoljub Baretic,Ivan Kostic,Gordana Sarcevic,Zoran Grahovac,Vlado Kuljaca,Jasmina Prodanov,Dobrila Obrovski,Verica Turoman,Emilija Jelic,Borka Dragoljevic,Borka Zivanovic,Sasa Nisavic,dr Dobrivoje Zecevic,Nemanja Arsovic, Igor Stankovic,Branisa Djukic,Jasna Djukic,Stevan Milivojevic,mr Legac,Divna Bijelic,,Gojko Curcic
ajrija
 
Postovi: 3
Pridružen/a: 10 maj 2009, 12:24
Lokacija: sa Vrh


Naslov: Nagrade CETVRTOG medjunarodnog festivalaza gluvu i nagluvu decu i omladinu " Ruzica Mihajilo"
Poruka od: ovaca Septembar 10, 2010, 03:22:28
Nagrade CETVRTOG  medjunarodnog festivalaza gluvu i nagluvu decu i omladinu " Ruzica Mihajilo"

 

REZULTATI KONKURSA Treceg medjunarodnog memorijalnog festivala kreativnosti za gluvu i nagluvu decu o omladinu "Ruzica Mihajilo"" Po ideji i inicijativi književnika Stojana Simića Krpice,u organizaciji Scene svih kreativnih u saradnji i uz podršku Saveza za gluve i nagluve Novog Sada raspisan je bio konkurs za Cetvrtii medjunarodni memorijalni festival kreativnosti za gluvu i nagluvu decu i omladinu "Ruzica Mihajilo"

 

Ziri je radio u sastavu Stojan Simic Krpica(predsednik),Mirko Knezevic(clan) i mr Nera Legac Rikic(clan). Na konkurs Prvog medjunarodnog festivala kreativnosti za gluvu i nagluvu decu i omladinu"Ruzica Mihajilo" na konkurs je pristiglo nekoliko stotina radova .

Prvu nagradu dobila je Jovana Pavlovic iz Banjaluke,

drugu Zvonko Ivan iz Vrbasa,

trecu Aleksandra Saska  Rakic    iz Novog Sada.

 

U konkurenciji za crteze Prvu nagradu za crtez dobila je grupa autora MNRO Novi Sad,

drugu grupa autora MNRO Odzaci,

trecu Stevan Pavlica os Jovan Popovic iz Novog Sada.

 

Radovi su stigli iz zemlje i iz rasejanja i okolnih zemalja

Dodela plaketa i diploma je u subotu 11.eptembra u 18 sati u ETNOGRAFSKOM MUZEJU "dVe Ruze",u Petrovaradinu,Bukovacki put 93b. uz odgovarajuci kulturno-zabavni program u kom ucestvuju dobitnici nagrada,prof.dr.Dr Tadija Erakovic,Mirko Knezevic,Srdjan Asanovic,Gordana Stankovic...


Naslov: Nagrade Cetvrtog medjunarodnog festivala za decu i omladinu "Dusko Trifunovic"
Poruka od: ovaca Septembar 10, 2010, 03:23:13
Nagrade Cetvrtog  medjunarodnog festivala za decu i omladinu "Dusko Trifunovic"

 

Pobednici festivala Radomir Mitric iz Banjaluke,za poezijui Dragan Babic za  kratku pricu iz Novog Sada

 

 Cetvrti međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina"Duško Trifunović" ,po ideji Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac odrzace se u ponedeljak 13.septembra(Duskov rodjendan) u biblioteci Stevan Sremac  kod Glavne postegrada Novog Sada u 19 sati sa odgovarajucim programom.

 

Ziri u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik),mr Nera Legac i Stojan Simic Krpica saopstio je da je na Konkurs stiglo vise hiljada radova od nekoliko hiljada autora u decjoj,srednjoskolskoj i konkurenciji do 30 godina.

 

U konkurenciji do 30 godina

 

 Pobednici festivala Radomir D.Mitric iz Banjaluke,za poezijui Dragan Babic za  kratku pricu iz Novog Sada

 

Radomir D. Mitric je rodjen u Jajcu u proljece, 29. aprila 1981.godine.

 

Gimnaziju i osnovnu skolu zavrsio u Sipovu a zatim diplomirao na Filozofskom fakultetu u Banja Luci- smjer srpski jezik i knjizevnost.

 

Na ovoj visokoskolskoj ustanovi je zaposlen kao asistent .

 

Njegovi poceci u poeziji datiraju od njegove 14.godine.

 

Dela su mu objavljivana u antologijama, casopisima i zbornicima na nekoliko svetskih jezika.

 

Objavio je knjige poezije :Nostalgija sa punocom (2004.)Osvescenje (2007 )Summer querttete and story about Mediterranean (2008.)Unutrasnji vavilon (2008.)

 

Dobitnik je slijedecih priznanja :

 

-nagrada na Tridesetpetom Festivalu jugoslovenske poezije mladih u Vrbasu, 2003. godine ;-od strane Ministarsva prosvijete i kulture Republike Srpske nagradjen za prvu knjigu poezije, 2004. godine;- dobio Brankovu nagradu . 2005.godine- Nagrada Milosa Crnjanskog, 2005.godine- Nagrada Slovo Podgrmeca , 2007. ;- Medjunarodna nagrada za poeziju Castello di Duino, na istoimenom festivalu, Trst , Italija , 2008. ;- Nagrada grada Banja Luke

 

Medalja nosside, priznanje  Unesco World Poetry Directoryja, Ређо Калабрија, Италија (2009).

 
       

 

drugu nagradu za    poeziju je       dobila dobila je  Ivana Saric studentica z Beograda,trecu nagradu Glavas Marijo iz Splita

 

NAGRADE ZA PRICU

Prvu nagradu za pricu dobio je Dragan Babic,diplomirani student engleske knjizevnosti iz SOMBORA, a zivi u Novom Sadu,

drugu nagradu za pricu dobila je Vedrana Jukicic ,studentica iz Zagreba,

trecu nagradu dobio je Aleksander Gregorec iz Ljubljane

 

 

*U konkurenciji za srednjoskolsku omladinu *

 

prvo mesto dele Jana Nikoletic i Marko Ranisavljev , ucenici Karlovacke gimnazije,koji su i zajedno objavile knjigu,drugu nagradu za pesme dobio je Petar Jovic iz Beograda,trecu Todora Naumovska iz Skopja.

 

Prvu nagradu za pricu dobio je Petar Kekovic iz Novog Sada,,drugu nagradu dobio je Mirko Stevanic iz Podgorice,trecu nagradu Jeftimija Kocic iz Nisa

 

*U decjoj konkurenciji *

 

Prvu nagradu za pesme dobila je Milana Vranic , Sremska Kamenica,Drugu nagradu za poeziju dobo je Uros Hornjak iz Gajdobre,trecu nagradu za pESMU  dobila je Anastazija Rajkovic iz Svrljiga

 

prvu nagradu za pricu dobila je Danica Kostadinovic iz Nisa,drugu nagradu za pricu dobio je  Andrija Pejcic iz Crne Trave,trecu nagradu za pricu dobila je Milena Pejic iz Beograda

 

 

Dodela  diploma je u ponedeljak 13.septembra u biblioteci Stevan Sremac  kod Glavne postegrada Novog Sada u 19 sati sa odgovarajucim programom, u kojem ce ucestvovatimr Pavel Domonji,Goran Babic,mr Jovan Mihajilo,Nemanja Arsovic,Nikola Novakovic,Pera Zuban,Marina Zinic Ilic,Rajica Dragicevic,Vucina Popovic, Sanja Petrovic,Jelena Tomic,mr Nera Legac,Slavica Lalosevic,,Divna Bijelic,Stevan Milivojevic,Dusko Jokic,Sasa Nisavic,Dobrila Obrovski,Zmaj Vranjski,Verica Turoman,Stevan Vukajlovic,Jasna Djukic,Darko Kozlovacki,Miljan Sunjevic,Olga Gracko,,Ljubica Vukov Davcik,Jelena Stojsavljevic,Gordana Sarcevic,Darko Burumdzija,Borka Zivanovic,mr Branisa Djukic,Jasmina Prodanov,Borka Dragoljevic,Branislav Zubanov,Vladimir Kuljaca,Ivan Kostic,Jela Komazec,Istvan Farkas,Jovan Bogdanovic,Cedomir Sunjevic,Svetozar Savkovic,Tanja Draskovic,Vladimir Drzak,Marija Lola Grujicic,Gojko Curcic,Zoran Vukovic,Petar Kekovic,Milenko Milosevic,Ratko Bjelovic,mr Pavel Domonji,Petar Kekovic,Zoran Grahovac,Emilija Jelic, Nemanja Trbojevic,Neda Dusanov,Aleksandar Savanovic,Dragoljub Baretic,Paulina Juric,Nikola Oravec,Jagoda Zdjik,Marija Skornicki,`Nenad Zoric,Mica Jagodinski,Marija Prgomelja,Nemanja Trbojevic,Biljana Dikovic Stevan Kis...


Naslov: Odg: Nagrade Cetvrtog medjunarodnog festivala za decu i omladinu "Dusko Trifunovic"
Poruka od: ovaca Septembar 10, 2010, 03:23:39
Радомир Д. Митрић: Вјечита потрага за смислом
Datum: 09.09.2010 20:00
Autor: Александра Рајковић

Поезија је со земље, то је вјечита потрага за смислом. Даје му истрајност, пружа осјећај припадности нечему што није само од овога свијета. Поезија постоји због дијалога, пјесник се увијек некоме обраћа - рекао је у интервјуу за "Глас Српске" пјесник Радомир Д. Митрић, који је добио награду "Душко Трифуновић".

* ГЛAС: Колико Вас награда на фестивалу "Душко Трифуновић" подстиче на ново стваралаштво?

МИТРИЋ: Награде су увијек значајне због ревалоризације и преиспитивања књижевних дјела, оне су њихова социолошка страна, која означава то да та књижевна дјела имају одређену вриједност у критичкој рецепцији. Награда која носи име Душка Трифуновића управо има такво озрачје, јер је Душко био елементарни пјесник, чија је књижевна вриједност неизмјерна. Тај великан српског језика, чија је пјеванија била посвећена свима, од дјечије литературе до текстова који су претворени у музичке сонгове, свједочећи о томе колико је велика снага писане ријечи. Снага поезије је ништавна ако се не преиспитује свакодневно, посебице у овом оскудно времену у којем живимо, када су духовне вриједности скрајнуте. Пјесници су заправо они који подсјећају на креативност људског ума, која га ближи Божијим принципима стварања. Ово је још једна награда коју доносим у Републику Српску, а ове године сам добио још једно значајно признање, Медаљу Носиде, коју додјељује свјетски поетски директоријум UNESCO-а. Награде су замајац ауторима, тјерају те да озбиљније приступиш феномену стварања.

* ГЛAС: Када можемо да очекујемо Вашу нову књигу?

МИТРИЋ: Ове године појавила се моја нова књига у издању сарајевског "Конектума", под називом "Морнарски танго". Ја сам стваралац који може несметано да објављује на читавом Балкану, врата књижевних редакција и часописа су ми отворена. То је знак да моје пјесме дишу дахом универзализма, што је јако битно, јер код нас умногоме преовладава паланачки дух у култури. Кад се прођу границе наше балканске, литература има различито читање од нашег. У то сам се увјерио много пута. Зато наша литература треба да потенцира на нечему што је препознатљивост овог поднебља. Завршио сам и свој први роман, насловљен као "Шум Панонског мора", но још га стрпљиво сређујем на стилистичком плану, без журбе, јер аутор мора да направи одређени отклон према дјелу прије првог гутенберговског примјерка, то јесте, мора критички да преиспита оно што је садржано у њему, да се касније не би стидио истог. У плану су још неке књиге поезије, једна научна студија о језику. Припремам и неке преводе са енглеског језика, али то радим стрпљиво. Уз све то завршавам и магистарски рад, који ћу исто тако објавити, надам се, једног дана у виду књиге, а који је посвећен поетском језику, нашег неосимболистичког пјесника Ивана В. Лалића.

* ГЛAС: С обзиром на то да сте били на бројним међународним пјесничким фестивалима, гдје је мјесто српских пјесника у односу на свјетске?

МИТРИЋ: Што се тиче тог односа, свјетских и наших пјесника, мора се истаћи најприје то да се данас више фаворизује проза, али постоје мјеста на којима сам био, гдје поезија не губи на важности. То је тако у друштвима која култури и умјетности дају на значају јер схватају да та сфера људског мишљења и дјелања њима даје најособенији печат и основне црте идентитета. Код нас постоје добри пјесници који нимало не заостају за свјетским пјесницима. Ипак, моје је мишљење да се премало пише у везаном стиху, гдје најнујније бруји матерња мелодија српског језика.
Углед

Данас поезија пјеснику може да пружи и одређени углед, не као у нека пређашња времена, али ипак та древна вјештина остаје и опстаје од када су изговорене прве ријечи, јер почива на симболичним сликама, а људски интелект све рецептује преко иконичког свијета слике. Пружа му и уточиште, данас тако потребно - каже Радомир Д. Митрић.


Naslov: Odg: Nagrade Cetvrtog medjunarodnog festivala za decu i omladinu "Dusko Trifunovic"
Poruka od: :) hope Septembar 10, 2010, 13:18:36
:) ijepo, čestitke pobednicima :) :scenic:


Naslov: DODELA NAGRADA DRUGOG MEDJUNARODNOG FESTIVALA POEZIJE I PROZE 'TRIFUN DIMIC" Do
Poruka od: ovaca Oktobar 08, 2010, 17:24:20
DODELA NAGRADA DRUGOG MEDJUNARODNOG FESTIVALA POEZIJE I PROZE 'TRIFUN DIMIC"

Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke Stevan Sremac kod Glavne poste u centru Novog Sada u petak 8.10.2010.godine u 19 satiPobednik festivala Nikola Oravec za poeziju i Katarina Kovcin za prozu.

Ziri festivala radio je u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik),mr Nera Rikic Legac (clan) i Stojan Simic Krpica(clan).Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autoraiz zemlje i inostranstva(mahom iz zemalja bivse SFRJ).

Prvu nagradu festivala " TRIFUN DIMIC"u konkurenciji do 30 godina dobio je Nikola Oravec iz Petrovaradina za poeziju i Katarina Kovcin iz Sombora za prozu

Ostali

l u kategoriji do 3o godina poezija

druga nagrada za poeziju Stefan Simic iz Paracina

treca nagrada za poeziju Miljan Sunjevic iz Pristineu konkurenciji srednjoskolaca

prva nagrada za poeziju Dusan Mitrovic iz Kragujevca,

druga nagrada za poeziju Adela Kurunci iz Vrsca,

treca nagrada za poeziju Andrej Debeljak iz Ljubljane

nagrada za poeziju u kategoriji osnovaca

prva nagradaAleksandar Obradovic Sremska Kamenica,

druga nagrada Katarina Gorcev iz Dimitrograda,

treca nagrada Milos Miladinovic Novi Sadproza

u kategoriji do 30 godina za pricuprva nagrada za pricu Katarina Kovcin iz Sombora,

druga nagrada za pricu Neva Lukic iz Zagreba,

treca nagrada za pricu Danijel Mihic iz BanjalukeU kategoriji srednjoskolaca

prva nagrada za pricu Djordje Djurica iz Gajdobre,

druga nagrada za pricu Milica Vukotic iz Podgorice.

treca nagrada za pricu Ljiljana Donevska iz Skopja

nagrade za pricu u kategoriji osnovaca

prva nagrada za pricu Milica Djurica iz Gajdobre,

druga nagrada Igor Solic iz Sremske Kamenicetreca ,

nagrada za pricu Katja Dimov iz Dimitrograda.

Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke Stevan Sremac kod Glavne poste u centru Novog Sada u petak 8.10.2010.godine u 19 sati " na i uz odgovarajuci program u kojem ucestvuju,mr Pavel Domonji,mr Jovan Mihajilo,mr Nera Legac,Rajica Dragicevic,Nemanja Arsovic,Pera Zuban,Marina Zinic Ilic,,Vucina Popovic, Sanja Petrovic,Jelena Tomic,Slavica Lalosevic,Divna Bijelic,Stevan Milivojevic,Dusko Jokic,Sasa Nisavic,Dobrila Obrovski,Zmaj Vranjski,Verica Turoman,Stevan Vukajlovic,Jasna Djukic,Darko Kozlovacki,Miljan Sunjevic,Olga Gracko,mr Jovan Mihajilo,Ljubica Vukov Davcik,Jelena Stojsavljevic,Gordana Sarcevic,Darko Burumdzija,Borka Zivanovic,mr Branisa Djukic,Jasmina Prodanov,Borka Dragoljevic,Branislav Zubanov,Vladimir Kuljaca,Ivan Kostic,Jela Komazec,Istvan Farkas,Jovan Bogdanovic,Cedomir Sunjevic,Svetozar Savkovic,Tanja Draskovic,Vladimir Drzak,Marija Lola Grujicic,Gojko Curcic,Zoran Vukovic,Petar Kekovic,Milenko Milosevic,Ratko Bjelovic,mr Pavel Domonji,Petar Kekovic,Zoran Grahovac,Emilija Jelic, Nemanja Trbojevic,Neda Dusanov,Aleksandar Savanovic,Dragoljub Baretic,Paulina Juric,Nikola Oravec,Marko Ivancevic,Jagoda Zdjik,Marija Skornicki,`Nenad Zoric,Mica Jagodinski,Marija Prgomelja,Nemanja Trbojevic...


Naslov: Odg: DODELA NAGRADA DRUGOG MEDJUNARODNOG FESTIVALA POEZIJE I PROZE 'TRIFUN DIMIC" Do
Poruka od: lejenica Decembar 21, 2010, 08:19:24
A meni niko da kaže za ovaj konkurs, aaa? :(
Čestiitke dobitnicima..


Naslov: Odg: DODELA NAGRADA DRUGOG MEDJUNARODNOG FESTIVALA POEZIJE I PROZE 'TRIFUN DIMIC" Do
Poruka od: :) hope Decembar 23, 2010, 18:50:35
A meni niko da kaže za ovaj konkurs, aaa? :(
Čestiitke dobitnicima..
:) a ja baš mislila da ću ti ovde uputit čestitku... :/


Naslov: Konkurs za PRVI medjunarodni festival poezije i proze Vojislav Despotov D
Poruka od: ovaca Januar 15, 2011, 12:52:01
Konkurs za PRVI medjunarodni festival poezije i proze Vojislav Despotov

 

 

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih srpskih neoavangardnih i postmodernih pesnika u Vojvodini i Srbiji Vojislava Despotova,

 

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac,u organizaciji Scene svih kreativnih , Prvi međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina

Vojislav Despotov

 

objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu

 

[email protected] (koji imaju email adresu)

 

odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM)

Prvi međunarodni festival poezije "Janos Siveri"

 

(za konkurs) Stojan Simic Krpica Marka Miljanova 18/39 Novi Sad Republika Srbija

063 550 681

 

 

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta. Radove ( tri pesme,odnosno tri price ) slati do 05.02.2010.u tri primerka(koji salju postom),(a u jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom učenika telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.I kratku biografiju.

 

 

 

Dodela NAGRADA bice tokom februara 2011.godine u Novom Sadu uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.

 

 

Vojislav Despotov je srpski pesnik. Rođen je 1950. godine u Zrenjaninu. Umro je 2000. godine.

Objavio je više od dvadeset radio drama. Objavio je i dvadesetak knjiga prevoda sa engleskog, nemačkog i slovenačkog jezika (Keruak, Barouz, Ferlingeti, Deblin, Hese, Breht, Krec, Kermanuer, Zagoričnik, Hanžek, Ogorevc)

Bio je vlasnik i urednik prvog jugoslovenskog privatnog časopisa za književnost HEY JOE. Snimljen je i dokumentarno-igrani film „Petrovgradska prašina“, 2002. godine, režija Dušan Torbica, produkcija TV Novi Sad.

[] Objavljene knjige

    * PRVO TJ. PESMINA SLIKA REČI, poezija, 1972, Ulaznica, Zrenjanin;
    * DNjIŽEPTA BIBIL ZIZRA UHUNT, strip, 1976, Škuc, Ljubljana;
    * TRENING POEZIJE, poezija, 1977, Stražilovo, Novi Sad;
    * PERAČ SAPUNA, poezija, 1979, Matica srpska, Novi Sad;
    * VRUĆ PAS, eseji, 1985, Matica srpska, Novi Sad;
    * PADA DUBOK SNEG, poezija, 1986, Nolit, Beograd;
    * MRTVO MIŠLjENjE, roman, 1988, Književna zajednica Novog Sada, Novi Sad;
    * PRLjAVI SNOVI, poezija, 1989, Matica srpska, Novi Sad;
    * PETROVGRADSKA PRAŠINA, roman za decu, 1990, Dnevnik, Novi Sad;
    * VESELI PAKAO EVROPOEZIJE, poezija, 1990, UKCG, Titograd (Podgorica);
    * NEOČEKIVAN ČOVEK, eseji u stihovima, 1991, Stražilovo, Novi Sad;
    * DESPOTOV-VOLARIČ, izbor iz poezije, na slovenačkom, 1992, Lumi, Ljubljana;
    * DESET DEKA DUŠE, poezija, 1994, Svetovi, Novi Sad;
    * VESELI PAKAO POEZIJE, izabrane pesme, 1996, Kulturni entar Novog Sada, Novi Sad;
    * JESEN SVAKOG DRVETA, roman, 1997, Stubovi kulture, Beograd;
    * EVROPA BROJ 2, 1998. roman, Stubovi kulture, Beograd;
    * DRVODELjA IZ NABISALA, Stubovi kulture, Beograd.


Naslov: Dodela nagrada Treceg medjunaropdnog festivala za decu i omladinu do 30 godina "Janos Siveri"
Poruka od: ovaca Januar 26, 2011, 23:09:47
Dodela nagrada Treceg medjunaropdnog festivala za decu i omladinu do 30 godina "Janos Siveri"Ziri festivala radio je u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik),mr Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica(clan).

Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autoraiz zemlje i inostranstva(mahom iz zemalja bivse SFRJ).


Prvu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godina za poeziju dobilI su Sanja

Zadro iz Mostara,studentkinja u Zagrebu i Srdjan Orsic iz Novog Sada.

Sanja Zadro je roodjena je u Mostaru, 1988. godine. Nakon zavrsene osnovne skole i gimnazije, upisala sam studij Povijesti umjetnosti i Komparativne knjizevnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Sad je na cetvrtoj godini. Tri puta(2006., 2007. i 2009. godine ) radovi su joj nagrađeni prvim mestom na natjecaju za mlade pesnike u sklopu manifestacije Šimićevi susreti u Drinovcima(Bosna i Hercegovina).


Srđan Orsić, rođen u Vukovaru 1987, diplomirao na Odseku za srpsku književnost i jezik u Novom Sadu, objavio zbirku poezije ,,Mesečar'' (SKD Prosvjeta, Zagreb, 2008.), dobitnik druge nagrade 2009. i prve nagrade 2010. na Festivalu poezije mladih u Vrbasu. Poeziju i radove iz struke objavljivao u periodici i na internet portalima.


Prvu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godinaza kratke price dobio je

Mirjana Kolarski iz Novog Sada.OSTALI DOBITNICI NAGRADA


OSNOVCI


poezija


prva nagrada Aleksa Rackovic OS Arcibald Rajs,Beograd,Nikola Kuresesevic iz Novog Sada

treca nagrada Marta Jovanovic iz OS "Stanislav Sremcevic".

kratka pricaprva nagrada Boban Zivanovic OS Arcibald Rajs,Beograd,

druga nagrada Nemanja Kovacevic iz Gajdobre,

treca nagrada Andrija Mitrovic iz Smederevske Palanke.SREDNJOŠKOLCI


poezijaprva nagrada Milan Zlatanovic , Filoloska gimnazija Beograd,druga nagrada Sanja Brkic Skola: Gimnazija "Svetozar Markovic" , Novi Sad,treca nagrada Jelena Brkić iz Zemuna i Ivana Rakovic iz Prijedora.
kratka pricaprva nagrada Dajana Sucic iz Travnika,druga nagrada Stefan Aleksic,Karlovacka gimnazija III-3,

treca nagrada Andreja Novak iz Ljubljane.


U KONKURENCIJI DO 30 GODINApoezija

prva nagrada Sanja Zadro iz Mostara,studentkinja u Zagrebu i Srdjan Orsic iz Novog Sada,druga nagrada Miloš Pasuljević Kragujevac ,

treca nagrada Marija Ivković Leskovac.

kratka pricaPrvu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godina za kratke price dobio je

Mirjana Kolarski iz Novog Sada,drugu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godinaza kratke price dobila je Borka Dakic iz Beograda i Ivana Tadic iz Podgorice,treca nagrada:Marija Nikolovska iz Skopja.


Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke Stevan Sremac u petak 29.1.2011 u 19 sati

uz odgovarajuci program u kojem ucestvuju

kao gosti nastupaju mr Pavel Domonji,Goran Babic,mr Jovan Mihajilo,Nemanja Arsovic,Nikola Novakovic,Pera Zuban,Marina Zinic Ilic,Rajica Dragicevic,Vucina Popovic, Sanja Petrovic,Jelena Tomic,mr Nera Legac,Slavica Lalosevic,Divna Bijelic,Stevan Milivojevic,Dusko Jokic,Sasa Nisavic,Dobrila Obrovski,Zmaj Vranjski,Verica Turoman,Stevan Vukajlovic,Jasna Djukic,Darko Kozlovacki,Miljan Sunjevic,Olga Gracko,,Ljubica Vukov Davcik,Jelena Stojsavljevic,Gordana Sarcevic,Darko Burumdzija,Borka Zivanovic,mr Branisa Djukic,Jasmina Prodanov,Borka Dragoljevic,Branislav Zubanov,Vladimir Kuljaca,Ivan Kostic,Jela Komazec,Istvan Farkas,Jovan Bogdanovic,Cedomir Sunjevic,Svetozar Savkovic,Tanja Draskovic,Vladimir Drzak,Marija Lola Grujicic,Gojko Curcic,Zoran Vukovic,Petar Kekovic,Milenko Milosevic,Ratko Bjelovic,Petar Kekovic,Zoran Grahovac,Emilija Jelic, Nemanja Trbojevic,Neda Dusanov,Aleksandar Savanovic,Dragoljub Baretic,Paulina Juric,Nikola Oravec,Jagoda Zdjik,Marija Skornicki,`Nenad Zoric,Mica Jagodinski,Marija Prgomelja,Nemanja Trbojevic,Biljana Dikovic Stevan Kis..


Naslov: Konkurs za Peti medjunarodni festival za humor i satiru "Milovan Ilic Minimaks"
Poruka od: ovaca Februar 08, 2011, 13:14:18
Konkurs za Peti medjunarodni festival za humor i satiru

"Milovan Ilic Minimaks"

 

Znajuci da je smeh najbolji lek,iz humanitarnih razloga,a bi se njegovala satira  i  uspomena na jednog od najvecih srpskih satiricara Milovana Ilica Minimaksa,

 

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku Mr Jovana Mihajila mr Nere Legac Rikic a u organizaciji Scene Svih kreativnih,

 

raspisuje se konkurs za Peti medjuunarodni festival za humor i satiru "Milovan Ilic Minimaks", koji ce biti odrzan na Svetski dan sale,  1. aprila 2011.godine, pod geslom "Tup-tup tacno u podne".

 

. Konkurs je raspisan za aforizam, koje bi trebalo slati na do dve kucane strane (novinarski prored), a pravo ucesca imaju i domaci i strani drzavljani.

Radove(NA SLOBODNE TEME) bi trebalo slati na , do 2o. marta 2011.godine na email [email protected]

 - ili

u tri primerka obicnom postom..  navesti  sa punim imenom i prezimenom autora, kracom biografijom i adresom.

Bice dodeljene diplome knjige 1. aprila u 12 sati u prostorijama Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju Veternik ,uz odgovarajuci kulturno-umetnicki program dece iz Doma i nastup pesnika ucesnika kolonije "Paunovo pero 20011".godine.

Mole se autori da niposto ne salju radove na adresu Doma u Veterniku niti da ih zovu telefonom.

Radove treba slati iskljucivo na adresu

[email protected]

ili

 

obicnom postom:

Stojan Simic Krpica

(za konkurs  medjunarodnog festivala humora i satire "Milovan Ilic Minimaks")

Marka Miljanova 18

21000 Novi Sad


Naslov: Konkurs za Treci medjunarodni festival za decu i omladinu"Mihal Babinka"
Poruka od: ovaca Februar 08, 2011, 13:14:41
Konkurs za Treci medjunarodni festival za decu i omladinu"Mihal Babinka"Da bi se njegovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se negovala uspomena na jednog od najvecih slovackih knjizevnika Mihala Babinke ,


prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku Mr Jovana Mihajila mr Nere Legac Rikic a u organizaciji Scene Svih kreativnih,

Prvi međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina“Mihal Babinka” objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i priče i

pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na


međunarodni festival poezije

"Mahal Babinka"


(za konkurs)

Stojan Simic Krpica

Marka Miljanova 18/39

Novi Sad

Republika Srbija

obicnom postom

odnosno [email protected] (za one koji imaju email adresu)


o63 550 681


Rok slanja radova do 5.3.2011.godine.


U drugoj polovini marta 2011.godine bice dodela nagrada u Novom Sadu.


Naslov: Konkurs za Prvi medjunarodni festival za decu i omladinu"Mihajlo Kovac"
Poruka od: ovaca Mart 15, 2011, 11:33:57
Konkurs za Prvi medjunarodni festival za decu i omladinu"Mihajlo Kovac"

 

 

 

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se

negovala uspomena na jednog od najvecih rusinskih knjizevnika Mihajla

Kovaca,

 

 

 

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku Mr Jovana

Mihajila mr Nere Legac Rikic a u organizaciji Scene Svih kreativnih,

 

 

Prvi međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i

omladinu do 30 godina"Mihajlo Kovac" objavljuje konkurs za literalne

radove u kategoriji pesme i kratke priče i

 

 

pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i

omladina do 30 godina da svoje radove na slobodne teme (do 3 pesme

i(li) 3 price) šalju na

 

 

 

Međunarodni festival poezije

 

 

"Mihajlo Kovac"

 

 

 

(za konkurs)

 

 

Stojan Simic Krpica

 

 

Marka Miljanova 18/39

 

 

Novi Sad

 

 

Republika Srbija

 

 

obicnom postom

 

 

odnosno [email protected] (za one koji imaju email adresu)

 

 

 

o63 550 681

 

 

 

Rok slanja radova do 15.4.2011.godine.

 

 

 

U drugoj polovini aprila 2011.godine bice dodela nagrada u Novom Sadu

 

 

 

Mihajlo Kovac ( 1909-2005)

 je rodjen 27. 10. 1909. u Sidu.

PisAO pesme, price, romane, drame, kako za odrasle tako i za

decu. Objavio je knjige pesama "Moj svet", "Vecernje svetlosti",

"Hrast sam crvotocan", "Pesme dede Bastovana", knjige pripovedaka

"Tihe vode", "Duboki koreni", "Kaplju po kaplju zivot otice",

"Ciglana", "Na periferiji", roman "Hric Bandurik" (sa Stefanom

Hudakom), "Prve radosti", "Janko Obojanko", desetak drama, brojne

eseje, prevode itd. Zastupljen je u mnogim antologijama i izborima u

Jugoslaviji i Ukrajini.


Naslov: Dodela nagrada Treceg medjunaropdnog festiva "Janos Siveri
Poruka od: ovaca April 12, 2011, 10:22:52
Dodela nagrada Treceg medjunaropdnog festiva za decu i omladinu do 30 godina "Janos Siveri"Ziri festivala radio je u sastavu mr Jovan Mihajilo(predsednik),mr Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica(clan).

Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autoraiz zemlje i inostranstva(mahom iz zemalja bivse SFRJ).


Prvu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godina za poeziju dobilI su Sanja

Zadro iz Mostara,studentkinja u Zagrebu i Srdjan Orsic iz Novog Sada.

Sanja Zadro je roodjena je u Mostaru, 1988. godine. Nakon zavrsene osnovne skole i gimnazije, upisala sam studij Povijesti umjetnosti i Komparativne knjizevnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Sad je na cetvrtoj godini. Tri puta(2006., 2007. i 2009. godine ) radovi su joj nagrađeni prvim mestom na natjecaju za mlade pesnike u sklopu manifestacije Šimićevi susreti u Drinovcima(Bosna i Hercegovina).


Srđan Orsić, rođen u Vukovaru 1987, diplomirao na Odseku za srpsku književnost i jezik u Novom Sadu, objavio zbirku poezije ,,Mesečar'' (SKD Prosvjeta, Zagreb, 2008.), dobitnik druge nagrade 2009. i prve nagrade 2010. na Festivalu poezije mladih u Vrbasu. Poeziju i radove iz struke objavljivao u periodici i na internet portalima.


Prvu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godinaza kratke price dobio je

Mirjana Kolarski iz Novog Sada.OSTALI DOBITNICI NAGRADA


OSNOVCI


poezija


prva nagrada Aleksa Rackovic OS Arcibald Rajs,Beograd,Nikola Kuresesevic iz Novog Sada

treca nagrada Marta Jovanovic iz OS "Stanislav Sremcevic".

kratka pricaprva nagrada Boban Zivanovic OS Arcibald Rajs,Beograd,

druga nagrada Nemanja Kovacevic iz Gajdobre,

treca nagrada Andrija itrovic iz Smederevske Palanke.SREDNJOŠKOLCI


poezijaprva nagrada Milan Zlatanovic , Filoloska gimnazija Beograd,druga nagrada Sanja Brkic Skola: Gimnazija "Svetozar Markovic" , Novi Sad,treca nagrada Jelena Brkić iz Zemuna i Ivana Rakovic iz Prijedora.
kratka pricaprva nagrada Dajana Sucic iz Travnika,druga nagrada Stefan Aleksic,Karlovacka gimnazija III-3,

treca nagrada Andreja Novak iz Ljubljane.


U KONKURENCIJI DO 30 GODINApoezija

prva nagrada Sanja Zadro iz Mostara,studentkinja u Zagrebu i Srdjan Orsic iz Novog Sada,druga nagrada Miloš Pasuljević Kragujevac ,

treca nagrada Marija Ivković Leskovac.

kratka pricaPrvu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godina za kratke price dobio je

Mirjana Kolarski iz Novog Sada,drugu nagradu festivala " Janos Siveri"u konkurenciji do 30 godinaza kratke price dobila je Borka Dakic iz Beograda i Ivana Tadic iz Podgorice,treca nagrada:Marija Nikolovska iz Skopja.


Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke Stevan Sremac u petak 29.1.2011 u 19 sati

uz odgovarajuci program u kojem ucestvuju

kao gosti nastupaju mr Pavel Domonji,Goran Babic,mr Jovan Mihajilo,Nemanja Arsovic,Nikola Novakovic,Pera Zuban,Marina Zinic Ilic,Rajica Dragicevic,Vucina Popovic, Sanja Petrovic,Jelena Tomic,mr Nera Legac,Slavica Lalosevic,Divna Bijelic,Stevan Milivojevic,Dusko Jokic,Sasa Nisavic,Dobrila Obrovski,Zmaj Vranjski,Verica Turoman,Stevan Vukajlovic,Jasna Djukic,Darko Kozlovacki,Miljan Sunjevic,Olga Gracko,,Ljubica Vukov Davcik,Jelena Stojsavljevic,Gordana Sarcevic,Darko Burumdzija,Borka Zivanovic,mr Branisa Djukic,Jasmina Prodanov,Borka Dragoljevic,Branislav Zubanov,Vladimir Kuljaca,Ivan Kostic,Jela Komazec,Istvan Farkas,Jovan Bogdanovic,Cedomir Sunjevic,Svetozar Savkovic,Tanja Draskovic,Vladimir Drzak,Marija Lola Grujicic,Gojko Curcic,Zoran Vukovic,Petar Kekovic,Milenko Milosevic,Ratko Bjelovic,Petar Kekovic,Zoran Grahovac,Emilija Jelic, Nemanja Trbojevic,Neda Dusanov,Aleksandar Savanovic,Dragoljub Baretic,Paulina Juric,Nikola Oravec,Jagoda Zdjik,Marija Skornicki,`Nenad Zoric,Mica Jagodinski,Marija Prgomelja,Nemanja Trbojevic,Biljana Dikovic Stevan Kis...


Naslov: Prvi medjunarodni festival poezije i kratke price "Vojislav Despotov"
Poruka od: ovaca April 12, 2011, 10:24:04
Prvi medjunarodni festival poezije i kratke price "Vojislav Despotov"


Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr. Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).


Prvu nagradu festivala "Vojislav Despotov"u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobili su: Radomir.D.Mitric iz Banjaluke.


Radomir D. Mitric je rodjen u Jajcu u proljece, 29. aprila 1981.godine.

Gimnaziju i osnovnu skolu zavrsio u Sipovu a zatim diplomirao na

Filozofskom fakultetu u Banja Luci- smjer srpski jezik i knjizevnost.

Na ovoj visokoskolskoj ustanovi je zaposlen kao asistent .

Njegovi poceci u poeziji datiraju od njegove 14.godine.

Dela su mu objavljivana u antologijama, casopisima i zbornicima na

nekoliko svetskih jezika.

Objavio je knjige poezije :Nostalgija sa punocom (2004.)Osvescenje

(2007 )Summer querttete and story about Mediterranean

(2008.)Unutrasnji vavilon (2008.)


Dobitnik je slijedecih priznanja :

-nagrada na Tridesetpetom Festivalu jugoslovenske poezije mladih u

Vrbasu, 2003. godine ;-od strane Ministarsva prosvijete i kulture

Republike Srpske nagradjen za prvu knjigu poezije, 2004. godine;-

dobio Brankovu nagradu . 2005.godine- Nagrada Milosa Crnjanskog,

2005.godine- Nagrada Slovo Podgrmeca , 2007. ;- Medjunarodna nagrada

za poeziju Castello di Duino, na istoimenom festivalu, Trst , Italija

, 2008. ;- Nagrada grada Banja Luke


Medalja nosside, priznanje Unesco World Poetry Directoryja, Ређо

Калабрија, Италија (2009).

Prva nagrada Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije kratke price Dusko Trifunovic (2010).Prvu nagradu festivala "Vojislav Despotov"u konkurenciji do 30 godina za kratke price dobio je

Slaviša Pavlović iz Beograda i Admir Dzanko iz Sarajeva.


Slaviša Pavlović rodjen: 5.2.1982. godine u Ljuboviji

zivi u Beogradu.

Objavljivao priče i pesme u književnim časopisima. Objavio roman ZAVET (dobitnik Povelje Književne omladine Srbije za najbolji roman 2010. godine).


Admir Džanko. Rođen je 01.07.1986. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na Odsjeku za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost naroda BiH. Trenutno radi postdiplomsku tezu na Postdiplomskom studiju iz lingvističkih disciplina Filozofskog fakulteta u Sarajevu.


Objavio je zbirku molskih zapisa „Mreža“, a učestvovao je i na manifestaciji Artfest 2008, Sarajevo. Molske zapise objavljivao je u časopisu „Ornament“.


Trenutno u pripremi druga zbirka molskih zapisa.


Osim pisanja poetskih i proznih radova, piše književne prikaze, te lektorišem različite vrste radova.


Dobitnici nagrada za poeziju osnovci

prva nagrada Vasilije Kadic,OS Stanislav Sremcevic iz Kragujevca,ucitelj Predrag Nikolic;

druga Ana Cickovic iz Gajdobre,prof. Aleksandar Pavic;

treca nagrada Sladjana Vasic iz Varvarina,prof. Sladjana Pavlovic.


Dobitnici nagrada za kratku pricu osnovciZa kratke price prva nagrada je pripala Danijel Corovic iz Uzica,OS "Sveti Sava",uciteljica Jelena Stamenic;

drugu nagradu dobila je Una Ranisavljevic,OS 'dr Djordje Natosevic',Novi Slankamen;

trecu nagradu dobio je Stefan Cuic,OS 'Dusan Jerkovic',Indjija.


U grupi srednjoskola za poeziju

prva nagrada je pripala Božani Radenkovic iz Pirota, četvrti razred gimnazije društveno-jezičkog smera i Sanji Pavlović, maturant je lozničke gimnazije „Vuk Karadžić“ društveno-jezičkog smera;

druga nagrada Stanislava Bako ,druga godina gimnazije „Branko Radičević“ u Staroj Pazovi;

treca nagrada Sara Rudovic iz Bukovca,srednja skola"Borislav Mihajlovic Mihiz"Irig;Za kratku pricu srednjoskolci

prva nagrada Senad Milanovic, rođen u Gornjem Vakufu, Bosna i Hercegovina, učenik Gimnazije Bugojno;

druga nagrada je pripala Natasi Helati iz Višegrada, četvrti razred srednje ekonomske škole "Ivo Andrić";

treca nagrada Stefan Tanasijević

rođen u Smederevskoj Palanci,

Škola: Gimnazija Velika Plana;

.


U konkurenciji do trideset godina za poezijuprva nagrada je pripala Radomiru D.Mitricu iz Banjaluke;

dugu nagradu dobila je Masa Prihotko iz Panceva i

Damir Nedic iz Kragujevca;

trecu Jelena Galijasevic iz Zagreba.


.U kategoriji kratka prica u konkurenciji do 30 godina

drugu nagradu festivala "Vojislav Despotov" u konkurenciji do trideset godina za kratke price dobio je Aljosa Ljubojevic iz Bijeljine,student zurnalistike u Novom Sadu; treca nagrada je pripala je Aleksandru Solomunu iz Zrenjanina .


Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac" u ponedeljak 28.2.2011 u 19 sati uz odgovarajuci umetnicki program u kojem ucestvuju brojne ugledne zvanice.


Naslov: Dodela nagrada Treceg medjunarodnog festivala poezije i kratke price "Mihal Babi
Poruka od: ovaca April 12, 2011, 10:24:41
Dodela nagrada Treceg medjunarodnog festivala poezije i kratke price "Mihal Babinka"Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr. Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).Prvu nagradu festivala "Mihal Babinka"u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobili su: Aida Džiho iz Mostara i Nenad Zoric iz Novog Sada.Aida Džiho rođena je 21.10.1981. godine u Mostaru. Osnovnu školu završila je u Mostaru 1996. godine, kada upisuje srednju Učiteljsku školu, koju završava 2000. Iste godine upisuje studij za Engleski jezik i književnost na Fakultetu humanističkih nauka, Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Sve četiri godine studija je bila stipendist Federalnog ministarstva za obrazovanje. Diplomirala je 2005. godine i iste godine primljena kao asistent na Odsjeku za Engleski jezik i književnost, na kojem i danas radi. 2003/2004. godine je radila u Građevinskoj školi, a 2005/2006. u Mašinskoj školi. Radila je i više pismenih i usmenih prevoda za različite naše i međunarodne organizacije. Postdiplomski studij na Fakultetu himanističkih nauka upisala je 2005. godine, a magistarsku tezu je uspješno odbranila 31. avgusta 2009. godine. Objavila je sljedeće radove u časopisu Istraživanja: „Mustafa Tanović – Gramatika engleskog jezika“ (2006), „Modernizam i njegovi odjeci“ (2007), „ Roman All the Pretty Horses u svjetlu postmoderne teorije“ (2008) i „Od metomimije ka metafori ili poetizacija romana“ (2010). Nagrađivana je kao osnovnoškolac za literarne radove i pjesme. 2011. je na međunarodnom konkursu poezije Castello di Duino njena pjesma ušla u kategoriju najboljih pjesama na konkursu, prema izboru žirija.

Nenad Zorić rođen je u Bihaću, 1982.god.

Do 1995. živio u Krnjeuši. malom podgmečkom mestu

kod Bosanske Krupe.

1995. doselio se u Novi Sad, i tu završio Osnovnu školu

Opštu gimnaziju završio je u Bačkoj Topoli.

Bio je godinu dana student-pitomac Vojno tehničke akademije u Beogradu,

odakle je prešao na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu,

gde je 2009. diplomirao .

Pesme piše i objavljuje od svoje 10-e godine .

.

Prvu nagradu festivala "Mihal Babinka"u konkurenciji do 30 godinaza kratke price dobila je i Marija Blažević Zalokar iz Slavonskog Broda i Bojan Marjanovic.Marija Blazevic Zalokar,rođena u Slavonskom Brodu 1985.

Bojan MARJANOVIC

Rođen je u Užicu, gde je završio Gimnaziju . Sad studiram novinarstvo na FPN-u u Beogradu. Objavljivao uglavnom na internetu, gde je svakako najznačajnije objavljivanje na E-novinama, ali i na nekim drugim stranicama (knjizevnost.org, prozaonline, kisobranblog,) zatim u zborniku Rukopisi 32 u izdanju Doma omladine u Pančevu, zborniku Književnog kluba Rujno iz Užica, kao i u časopisu The Split Mind iz Splita i Avangrad iz Sombora, kao i u online časopisima Nezavisni prostor i Sveske. Dobio treću nagradu na 49. Festivalu kulture mladih Srbije u Knjaževcu za pesmu Q&A i prvu nagradu na festivalu West Herzegowina Fest za kratku priču Deconstructing Božidar. Uređivao godinu dana radio-emisiju koja se zvala Centrifuga i emitovala se na užičkom radiju Luna. Takođe svirao u više bendova koji se bave rokenrolom i pankom na razne načine. Citao je i na Pesničenju, pesničkim večerima u organizaciji beogradskog Rex-a.


Dobitnici nagrada za poeziju osnovci

prva nagrada Renea Moso iz Novog Sada;

druga Miljana Pejciciz OS "A.Stojanovic" iz Crne Trave,uciteljica Ljiljana Gligorijevic;

treca nagrada Emilija Nićković iz OS Nikola Tesla iz Beograda ,bibliotekarka Aleksandra Drakulic i Milos Bozic iz OŠ "Sveti Sava" iz Panceva,i učitelj Gordana Bojić.Dobitnici nagrada za kratku pricu osnovci

Za kratke price prva nagrada je pripala Mariji Stefanović,osnovne škole "Boško Đuričić" u Jagodini i Milan Marinkovic iz OS "Srbija" sa Pala;

drugu nagradu dobio je David Ćivić OŠ „Hasan Kikić“, Gračanica;

trecu nagradu Lenka Pavlovic OS Nikola Tesla iz Beograda ,bibliotekarka Aleksandra Drakulic .U grupi srednjoskola za poeziju

prva nagrada je pripala Melisi Skulj iz Kaknja i Jelena Bandic Gimnazija "Isidora Sekulic",Novi Sad ;

druga nagrada Katarina Guresic, Bijelo Polje , Crna Gora (Montenegro);

treca nagrada Jelena Stojakovic,gimnazija Banjaluka .

Za kratku pricu srednjoskolci

prva nagrada Boris Bakovic iz Zvornika,ucenik medicinske skole;

druga nagrada je pripala Marija Veljić Gimnazija,Kruševac;

treca nagrada Milica Stanisavljević,Obrenovac ;

.U konkurenciji do trideset godina za poeziju

prva nagrada je pripala je Aida Džiho iz Mostara i Nenadu Zoricu iz Novoga Sada;

dugu nagradu dobila je i Karmen Hribariz Šentjanža (SLOVENIJA)

trecu Mariola Pantelić iz Beograda) živi u Zemunu.

U kategoriji kratka prica u konkurenciji do 30 godina

Prvu nagradu festivala "Mihal Babinka"u konkurenciji do 30 godinaza kratke price dobila je Marija Blažević Zalokar iz Slavonskog Broda i

Bojan Marjanovic iz Uzica ;

drugu nagradu festivala "Mihal Babinka" u konkurenciji do trideset godina za kratke price dobila je Jelena Janković,studentica iz Beograda;

trecu nagradu Aleksandar Markovic iz Beograda,rodjen u Negotinu..Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac" u sredu 23.3.2011 u 19 sati uz odgovarajuci umetnicki program u kojem ucestvuju brojne ugledne zvanice.


Naslov: Konkurs za Treci medjunarodni festival poezije i kratke price Joan Flora
Poruka od: ovaca April 12, 2011, 10:25:19
Konkurs za Treci medjunarodni festival poezije i kratke price Joan Flora

 

 

Da bi se njegovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih rumunskih pesnika Joana Flore ,

 

prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice,uz podrsku Mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac Rikic a u organizaciji Scene Svih kreativnih,

Treci međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina“Joan Flora” objavljuje se konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče te se

pozivaju sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na adresu

Treci međunarodni festival poezije i kratke price

"Joan Flora"

 

(za konkurs)

Stojan Simic Krpica

Marka Miljanova 18/39

Novi Sad

Republika Srbija

 

odnosno [email protected] (koji imaju email adresu)

 

o63 550 681.

Molimo one koji imaju email ili da ga otvore ,da nam radije salju radove emailom.

 

 

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta.

Radove (do tri pesme,odnosno do tri price ) slati na  do 15 maja  punim imenom i prezimenom učesnika i adresom telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.

 

 

Dodela nagrada  bice u drugoj polovini maja u Novom Sadu .


Naslov: Konkurs za Treci i medjunarodni festival za decu i omladinu "Stanislav Preprek"
Poruka od: ovaca April 20, 2011, 17:32:23
Konkurs za Treci i medjunarodni festival za decu i omladinu "Stanislav Preprek"

 

 

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se

 

sacuvala uspomena na jednog od najvecih hrvatskih pesnika u Vojvodini

 

Stanislava Prepreka,

 

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana

 

Mihajila i mr Nere Legac-Rikic,u organizaciji Scene svih kreativnih,

 

Trecii međunarodni festival za decu, i srednjoškolsku,studentsku i

 

omladinu do 30 godina"Stanislav Preprek" objavljuje konkurs za

 

literarne radove u kategoriji pesme i kratke priče i

 

pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i

 

omladina do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu

 

 

[email protected] (koji imaju email adresu,a koji je trenutno nemaju da je otvore),

 

 

 

 

odnosno postom (obicnom)

 

 

Treci međunarodni festival poezije

 

"Stanislav Prepek"

 

 

(za konkurs)

 

Stojan Simic Krpica

 

Marka Miljanova 18/39

 

Novi Sad

 

Republika Srbija

 

063 550 681 063 550 681

 

 

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30

 

godina iz zemlje i sveta.

 

Radove (do tri pesme,odnosno do tri price ) slati do 5.6.2011.godine

 

u tri primerka (ko salje obicnom postom) a u jednom primerku ko salje

 

emailom,punim imenom i prezimenom učenika odnosno učenice, imenom

 

škole, imenom nastavnika, odnosno profesora i adresom

 

telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i

 

prezime,adresa,telefon ili email.

 

 

 

Dodela diploma i knjiga do kraja juna 2011. godine u

 

biblioteci Stevan Sremac u Novom Sadu uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih

 

pesnikinja i pesnika.

 

 

 

Stanislav Preprek

 

 

Stanislav Preprek (16. travnja 1900. – 13. veljače 1982.), hrvatski zborovođa, orguljaš, skladatelj, melograf, književnik, pisao je novele i pjesme i publicistička djela, a prevodio je arapske, kineske i njemačke pjesnike (sa njemačkog je preveo asirsko-babilonski ep "Gilgameš").

 

U Petrinji se školovao za učitelja 1918..

 

Objavio je dosta radova iz područja melografije.

 

Skladao je minijature prema svojim impresionističkim uzorima. Upoznavanjem rada Nove bečke škole, u skladbama mu se javlja ekspresionizam. Sve ovo ima veću težinu, znajući da je u glazbi velikim dijelom bio samouk.

 

Po njemu se danas zove hrvatsko umjetničko kulturno prosvjetno društvo u Novom Sadu, osnovano rane jeseni 2005..

 

Djela

 

* glazbena (skladbe)

* simfonija

* djela za gudačke kvartete

* klavirska sonata

* skladba za orgulje

* solo-pjesme

* klavirske minijature

 

* književna

 

* prijevodi

o Gilgamešu, ep, 1961.

 

* Članak na NSK u Zagrebu

* Klasje naših ravni Ciklus pjesama "Kao u snu"

* Klasje naših ravni Božićne kolede iz Petrovaradina

* Knjiga Đure Rajkovića "Stanislav Preprek - život i djelo"


Naslov: Dodela nagrada Prvog medjunarodnog festivala poezije i kratke price "Mihajlo Kovac" 1
Poruka od: ovaca Maj 11, 2011, 14:59:32
Dodela nagrada Prvog medjunarodnog festivala poezije i kratke price "Mihajlo Kovac" 12.5.2011.godine u 19.15 sati u Novom Sadu
Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr. Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).


Prvu nagradu festivala "Mihajlo Kovac"u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobili su: Benjamin Čuruković iz Zenice i Nikola Oravec iz Petrovaradina.

Prvu nagradu festivala "Mihajlo Kovac"u konkurenciji do 30 godina za kratke price dobila je Mirjana Kolarski i Aleksandar Korac iz Novog Sada.

Dobitnici nagrada za poeziju osnovciprva nagrada Marko Bojic Pancevo ;

druga nagrada Biljana Radanovic, iz Sremske Kamenice, osmi razred

i Zorana Radaković 8 razred OŠ "Sveti Sava", član književnog kluba "Dis" iz Bačke Palanke;

trecu nagradu Momčilo Tošić drugi razred osnovne škole 8.septembar u Pirotu.

Dobitnici nagrada za kratku pricu osnovciZa kratke price prva nagrada je pripala Anđela Igić, VIII1O Š «Car Konstantin»,Velikotrnovska br.4,Niš;

;drugu nagradu dobila je ma Smajić VII,OŠ „Čengić Vila 1“,Sarajevo;

treca nagrada Ana Petrović, VI-2,Prva obrenovačka osnovna škola,Obrenovac.


U grupi srednjoskola za poezijuprva Djurdjija Perunicic iz Pozege ;druga nagrada Sanja Brkic iz Gimnazija "Svetozar Markovic'',Novi Sad;treca nagrada Julijana Dobrasinovic. ucenica Knjazevacke gimnazije,


Za kratku pricu srednjoskolciprva nagrada Оlivera Grujic.ucenica iz Istocnog Sarajeva.;

druga nagrada je pripala Anja Jovičin gimnazija Isidora Sekulić,Novi Sad ;

treca nagrada Stevan Galjak ,Raska.

;

U konkurenciji do trideset godina za poeziju

Prvu nagradu festivala "Mihajlo Kovac"u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobili su: Benjamin Čuruković iz Zenice i Nikola Oravec iz Petrovaradina;

drugu nagradu dobila jeTamara Hrin iz Ruskog Krstura i Sertić Jasmina iz Slavonskog Broda,Hrvatska;

trecu nagradu Ivana Boskovic iz Podgorice.

U kategoriji kratka prica u konkurenciji do 30 godinaPrvu nagradu festivala "Mihajlo Kovac "u konkurenciji do 30 godina za kratke price dobila je

Mirjana Kolarski iz Novog Sada i Vladimir Korac iz Novog Sada;

drugu nagradu Aleksandar Solomun iz Zrenjanina;

trecu nagradu Andrija Stanulović z Pirota.


Dodela nagrada ce se izvesti u MZ BISTRICA,Brace Dronjak 11,Novo Naselje u Novom Sadu u cetvrtak 12.5.2011 u 19.15 sati uz odgovarajuci umetnicki program u kojem ucestvuju brojne ugledne zvanice,

kao gosti nastupaju mr Pavel Domonji,Goran Babic,mr Jovan Mihajilo,Nemanja Arsovic,Nikola Novakovic,Pera Zuban,Marina Zinic Ilic,Rajica Dragicevic,Vucina Popovic, Sanja Petrovic,Jelena Tomic,mr Nera Legac,Slavica Lalosevic,Divna Bijelic,Stevan Milivojevic,Dusko Jokic,Sasa Nisavic,Dobrila Obrovski,Zmaj Vranjski,Verica Turoman,Stevan Vukajlovic,Jasna Djukic,Darko Kozlovacki,Miljan Sunjevic,Olga Gracko,,Ljubica Vukov Davcik,Jelena Stojsavljevic,Gordana Sarcevic,Darko Burumdzija,Borka Zivanovic,mr Branisa Djukic,Jasmina Prodanov,Borka Dragoljevic,Branislav Zubanov,Vladimir Kuljaca,Ivan Kostic,Jela Komazec,Istvan Farkas,Jovan Bogdanovic,Cedomir Sunjevic,Svetozar Savkovic,Tanja Draskovic,Vladimir Drzak,Marija Lola Grujicic,Gojko Curcic,Zoran Vukovic,Petar Kekovic,Milenko Milosevic,Ratko Bjelovic,Petar Kekovic,Zoran Grahovac,Emilija Jelic, Nemanja Trbojevic,Neda Dusanov,Aleksandar Savanovic,Dragoljub Baretic,Paulina Juric,Nikola Oravec,Jagoda Zdjik,Marija Skornicki,`Nenad Zoric,Mica Jagodinski,Marija Prgomelja,Nemanja Trbojevic,Biljana Dikovic Stevan Kis..


Naslov: Dodela nagrada Treceg medjunarodnog festivala poezije i kratke price "Joan Flora"
Poruka od: ovaca Maj 19, 2011, 05:10:09
Dodela nagrada Treceg medjunarodnog festivala poezije i kratke price "Joan Flora"
Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr. Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).Za esej o poeziji Joana Flore specijalna nagrada Ivana Janjic.

Ivana Janjic,

studentica master studija rumunskog jezika i knjizevnosti

Filozofski fakultet,Novi Sad.Prvu nagradu festivala "Joan Flora"u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobili su:

Nemanja Arsovic iz Novog Sada i Snezana Nkolic iz Brdarice kod Sapca,studentica srpske knjizevnosti u Novom Sadu.Nemanja Arsovic ,rodjen u Krusevcu 20.11.1982.Odmah "dopremljen" u Novi Sad i od tada je tu.Ziveo u Sofiji 3 godine dok mu je majka predavala srpski jezik Bugarima, pa mu je dojadilo i ponovo je bio dopremljen u Novi Sad,.Isao je u skolu "Djordje Natosevic" do 7 razreda kad prelazi u Bugarsku i nastavlja skolovanje u Engleskoj gimnaziji(KOD NJIH TO POSTOJI).Opet povratak u Novi Sad i nastavak skolovanja u gimnaziji "Jovan Jovanovic Zmaj".Posle zavrsene gimnazije upisuje se na Filosofski Fakultet smer filozofija.Sada je apsolvent .

Medjunarodne 1. nagrade za poeziju:"Stanislav Preprek", "Mihail Babinka"2. nagrada "Janos Siveri", ucestvovao na dva slem festivala u Novom Sadu i na mnogo poetskih veceri ili kako to nazivaju jos "poezijom u kuci"crnoj u Novom Sadu u Beogradu na Poetskom Clubbingu nekoliko puta .Ucestvovao na sajmu knjiga u Novom Sadu na face book pesnickom festivalu kao i poetskom maratonu u Beogradu, isto na sajmu knjiga u Beogradu.Objavljene pesme u casopisu "Zlatna Greda".Knjiga poezije je u pripremi trebalo bi da izadje za 2 meseca.Snezana Nkolic iz Brdarice kod Sapca,studentica srpskog jezika j knjizevnosti u Novom Sadu,objavjlivala pesme u listovima i casopisima,finalista Festivala poezije mladih u Vrbasu ove godine.

Prvu nagradu festivala Joan Flora"u konkurenciji do 30 godina za kratke price dobili su Admir Dzanko iz Sarajeva i Nemanja Ilic iz Nisa. .

Admir Džanko.Datum rođenja: 01.07.1986. godine, Sarajevo.Diploma: Filozofski fakultet u Sarajevu, Odsjek za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost naroda BiH. U završnoj fazi rada postdiplomske teze na Postdiplomskom studiju iz lingvističkih disciplina Filozofskog fakulteta u Sarajevu.Publikacije:Časopisi – Ornamet (III - 2009) i Odjek (zima 2010)Zbornici - Kapija istoka i zapada (2010) – s pjesmom NitKnjiževni blog: PljuskoviObjavljena zbirka molskih zapisa: Mreža (2009)Manifestacije: Artfest 2008, Sarajevo.Nagrade: I (prvo) mjesto na Međunarodnom festivalu kratke priče i poezije Vojislav Despotov za najbolju kratku priču, Novi Sad, 2011.Trenutno u pripremi druga zbirka molskih zapisa.Živi i radi u Sarajevu.


Nemanja Ilic,rodjen 10.09.1989. godine u Nisu, studira prava, pisanjem se bavi od srednje skole, upravo mu je izasla knjiga ``To malo prolece`` zbirka pesama i eseja, izdavacke kuce Knjizevna omladina Srbije
Dobitnici nagrada za poeziju osnovciprva nagrada Andjela Pavlovic O.Š. ,,Petar Kocic, Zemun.

druga Mirjana Marina iz Novog Sada;

treca nagrada Bojan Todorovic z Crne Trave,uciteljica Ljiljana Gligorijevic
Dobitnici nagrada za kratku pricu osnovci

Za kratke price prva nagrada je pripala je Anastaziji Kocic OS'' Stefan Nemanja'iz Nisa;

drugu nagradu Nevena DjIlas.iz Vrsca;

trecu nagradu Danijel Corovic 4/1,OS "Sveti Sava",Bajina Basta,uciteljica Jelena Stamenic

.


U grupi srednjoskola za poeziju

prva nagrada Ana Stanojević,, učenica IV razreda Negotinske gimnazije u Negotinu i Lenka Ilic iz Gimnazije,Loznica.;

druga nagrada Vera Furtula Zrenjaninska gimnazija, Zrenjanin ;

treca nagrada Marija Pantelic,Ginazija,Lazarevac.

Za kratku pricu srednjoskolciprva nagrada Nevena Krecak,ekonomska skola,Zemun;

druga nagrada je pripala Jeleni] Milić iz Beograda;

treca nagrada Katarina Radic .


U konkurenciji do trideset godina za poeziju

prva nagrada je pripala je Nemanji Arsovicu I Snezani Nikolic iz Sapca;drugu nagradu dobila je Maja Stanojević. Iz Doboja i Andrea Debak ,Trogir. Hrvatska;

trecu nagradu Jelena Golubovic, Kotor, Crna Gora.


U kategoriji kratke prica u konkurenciji do 30 godina

Prvu nagradu festivala Joan Flora"u konkurenciji do 30 godina za kratke price dobili su Admir Dzanko iz Sarajeva i Nemanja Ilic iz Nisa;

drugu nagradu festivala "Joan Flora" u konkurenciji do trideset godina za kratke price dobio je Suad Vellic Živinica, Bosna i Hercegovina;

trecu nagradu Marijan Milos iz Backe Palanke.


Dodela nagrada Treceg festivala "Joan Flora"ce se izvesti u organizacii Scene svih kreativnih,u Cara Dusana 8,u Novom Sadu u lokalu "Bootleggers" . u petak 20.5.2011 u 19.15 uz odgovarajuci umetnicki program u kojem ucestvuju brojne ugledne zvanice.

kao gosti nastupaju Milan Nenadic,akademik,Ileana Ursu,Alen Alispahic,Dobrana Miljanic,mr Pavel Domonji,Goran Babic,mr Jovan Mihajilo,Nemanja Arsovic,Nikola Novakovic,Pera Zuban,Marina Zinic Ilic,Rajica Dragicevic,, Sanja Petrovic,Jelena Tomic,mr Nera Legac,Slavica Lalosevic,Divna Bijelic,Stevan Milivojevic,Dusko Jokic,Sasa Nisavic,Dobrila Obrovski,Zmaj Vranjski,Verica Turoman,Stevan Vukajlovic,Jasna Djukic,Darko Kozlovacki,Miljan Sunjevic,Olga Gracko,,Ljubica Vukov Davcik,Jelena Stojsavljevic,Gordana Sarcevic,Darko Burumdzija,Borka Zivanovic,mr Branisa Djukic,Jasmina Prodanov,Borka Dragoljevic,Branislav Zubanov,Vladimir Kuljaca,Ivan Kostic,Jela Komazec,Istvan Farkas,Jovan Bogdanovic,Cedomir Sunjevic,Svetozar Savkovic,Tanja Draskovic,Vladimir Drzak,Marija Lola Grujicic,Gojko Curcic,Zoran Vukovic,Petar Kekovic,Milenko Milosevic,Ratko Bjelovic,Petar Kekovic,Zoran Grahovac,Emilija Jelic, Nemanja Trbojevic,Neda Dusanov,Aleksandar Savanovic,Dragoljub Baretic,Paulina Juric,Nikola Oravec,Jagoda Zdjik,Marija Skornicki,`Nenad Zoric,Mica Jagodinski,Marija Prgomelja,Nemanja Trbojevic Stevan Kis...


Naslov: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ZenTale Maj 24, 2011, 08:32:01
Ovo je zbirna tema za sve prošle i buduće Konkurse i nagrade koje su na njima dodeljene.


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Oktobar 11, 2011, 13:04:04
Peti medjunarodni festival poezije i kratke price"Dusko Trifunovic"
Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr.
Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo
nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i
inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).
Prvu nagradu festivala "Dusko Trifunovic"u konkurenciji do trideset
godina za poeziju dobili su: Srdjan Orsic iz Dalja i Nemanja Arsic iz Novog Sada.
Srđan Orsić, rođen u Vukovaru 1987, diplomirao na Odseku za srpsku
književnost i jezik u Novom Sadu, objavio zbirku poezije ,,Mesečar''
(SKD Prosvjeta, Zagreb, 2008.), dobitnik druge nagrade 2009. i prve
nagrade 2010. na Festivalu poezije mladih u Vrbasu. Poeziju i radove
iz struke objavljivao u periodici i na internet portalima...


Nemanja Arsovic ,rodjen u Krusevcu 20.11.1982.Odmah "dopremljen" u Novi Sad i od tada je tu.Ziveo u Sofiji 3 godine dok mu je majka predavala srpski jezik Bugarima, pa mu je dojadilo i ponovo je bio dopremljen u Novi Sad,.Isao je u skolu "Djordje Natosevic" do 7 razreda kad prelazi u Bugarsku i nastavlja skolovanje u Engleskoj gimnaziji(KOD NJIH TO POSTOJI).Opet povratak u Novi Sad i nastavak skolovanja u gimnaziji "Jovan Jovanovic Zmaj".Posle zavrsene gimnazije upisuje se na Filosofski Fakultet smer filozofija.Sada je apsolvent ..


Medjunarodne prve. nagrade za poeziju:"Stanislav Preprek", "Mihail Babinka"2. nagrada "Janos Siveri", "Joan Flora"ucestvovao na tri slem festivala u Novom Sadu i na mnogo poetskih veceri ili kako to nazivaju jos "poezijom u kuci"crnoj u Novom Sadu u Beogradu na Poetskom Clubbingu nekoliko puta .Ucestvovao na sajmu knjiga u Novom Sadu na face book pesnickom festivalu kao i poetskom maratonu u Beogradu, isto na sajmu knjiga u Beogradu.Objavljene pesme u casopisu "Zlatna Greda".Knjiga poezije je u pripremi trebalo bi da izadje za nekoliko medrugu nagradeu za poeziju dobila je Katarina Kovcin,Milica Milosavljevic iz Beograda.trecu nagradu.

Drugu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina je dobio Dragan Jankovic iz Osijeka.Trecu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina dobila je Milica Djordjevic iz Vranja.

srednjoskolci poezija
prva nagrada za poeziju Jelena Bandic
druga nagrada za poeziju Jefijima Kocic iz Nisa
treca nagrada za poeziju e Stefan Petrović, Smederevo .


srednjoskolci kratke price
prva nagrada Nevena Krecak,ekonomska skola,Zemun;
druga nagrada Katarina Radic .
treca nagrada je pripala Jeleni Milić iz Beograda
Prvu nagradu festivala "Dusko Trifunovic"u konkurenciji do 30 godina
za kratke price dobio je Damir Bojić. Živi u Novom Sadu i imam 24 godine. Trenutno sam na master studijama komunikologije, dok sam prošle godine završio žurnalistiku. Piše priče i pesme, a već neko vreme radi na svom prvom romanu..
Drugu nqgradu je dobiola Irena BERA iz Novog grada..
Trecu nagradu dobila je Ivana Maric iz Zagreba.
..
. .

poezija osnovci


prva nagrada: Elena Tadic i Anastazija Kocic
druga nagrada: Marija Kostic iz Beograda,
treca nagrada:Nena Lakic iz Kragujevca.

kratka prica osnovci
prva nagrada Andejela Igic iz Nisa


drugo nagrada Andrija Mitrovic iz Smederevske Palanke.
treca nagrada Nemanja Kovacevic iz Gajdobre,Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac"


Novi Sad


Narodnih heroja 19
u utorak 13.09.2.11.godine u 19 sati uz odgovarajuci umetnicki program..


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Oktobar 11, 2011, 13:06:18
RECIi međunarodni festival poezije i kratke price "Trifun Dimić"

    TRECIi međunarodni festival "Trifun Dimić" u Novom Sadu, nazvan imenom jednog od najvećih romskih pesnika u Vojvodini,romski Vuk Karadzic, objavio je konkurs za literalne radove na slobodne teme u kategoriji pesme i kratke  priče u kategoriji osnovaca,sredenjoskolaca i omladine do 30 godine.

     
    Poziv za učešće upućen je deci, srednjoškolskoj, studentskoj i omladini do 30 godina, bilo da su iz Srbije, ili van nje.

     

    Radove treba poslati na e-mail adresu: [email protected], ili poštom, na adresu: Drugi međunarodni festival poezije "Trifun Dimić"
    (za konkurs), Stojan Simić Krpica, Marka Miljanova 18/39, Novi Sad, Republika Srbija.

     
    Radove (do tri pesme, odnosno priče) treba poslati do 25. .oktobra 2011.godine  u tri primerka (za one koji šalju poštom), a u jednom primerku za one koji šalju e-mailom.

     
    Potrebno je poslati i kratku biografiju uz napomenu u kojoj kategoriji  ucestvuje,u kategoriji osnovaca,u kategoriji srednjoskolaca ili u kategoriji do 30 godina.

     
    Festival organizuje Scena svih kreativnih, prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice, uz podršku mrJovana Mihajila i mr Nere Legac Rikic.Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Novembar 16, 2011, 23:46:32
TRECIi medjunarodni festival poezije i kratke price "Magda Simin"

 

 

    TRECIi međunarodni festival "Magda Simin" u Novom Sadu, nazvan po  jednoj   od najvećih jevrejskih pesnikinja  i pisaca u Vojvodini, objavio je konkurs za literalne radove na slobodne teme u kategoriji pesme i kratke  priče u kategoriji osnovaca,sredenjoskolaca i omladine do 30 godine.

     
    Poziv za učešće upućen je deci, srednjoškolskoj, studentskoj i omladini do 30 godina, bilo da su iz Srbije, ili van nje.

     

    Radove treba poslati na e-mail adresu: [email protected], ili poštom, na adresu: Trecii međunarodni festival poezije "Magda Simin"
    (za konkurs), Stojan Simić Krpica, Marka Miljanova 18/39, Novi Sad, Republika Srbija.

     
    Radove (do tri pesme, odnosno priče) treba poslati do 20.novembra 2011.godine  u tri primerka (za one koji šalju poštom), a u jednom primerku za one koji šalju e-mailom.

     

        Potrebno je poslati i kratku biografiju uz napomenu u kojoj kategoriji  ucestvuje,u kategoriji osnovaca,u kategoriji srednjoskolaca ili u kategoriji do 30 godina.

        Mole se ucesnici konkursa da radove salju sto pre ne cekajuci 2o novembar.

     Festival organizuje Scena svih kreativnih,  uz podršku i pomoc   mr Nere Legac Rikic i mrJovana Mihajila , a prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice.


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Novembar 16, 2011, 23:47:59
Dodela nagrada Treceg međunarodnog festivala poezije i kratke price "Trifun Dimić"Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr.

Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo

nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i

inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).Prvu nagradu "Treceg međunarodnog festival poezije i kratke price "Trifun Dimić"u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobila je Elizabeta Zec iz Sombora i Vladimir Perić iz Beograda.

Elizabeta Zec

Rodjena 27.maja 1981. godine u Somboru. Zavrsila Srednju Ekonomsku skolu u Somboru.

Nekoliko meseci je bila poslovni sekretar Miss Yu co. U Beogradu gde je vršila prevodilačke usluge direktoru marketinga sa engleskog jezika na srpski jezik i obrnuto. Na taj način uspešno savladala poslovni jezik namenjen svim lokalnim i pokrajinskim institucijama, kako za Srbiju, tako i za institucije u inostranstvu. Godinu dana je bila tehničko lice „Foruma romskih NVO Sombor“ gde je bila honorarno isplaćivana iz budžeta somborske lokalne samouprave. Na ovom radnom mestu je svakodnevno komunicirala sa pripadnicima romske nacionalne manjine.

Učestvovala je u književnim večerima, konkursima, kulturnim manifestacijama, organizovala je dečije balove, čitala poeziju deci i odraslima u studentskom domu u Somboru. Istovremeno postaje koordinator književne sekcije „KPDR“ Sombor, gde je bila koordinator projekata vezanih za kulturno jačanje romske nacionalne manjine, čitala je svoje pesme i u Klubu Književnika Srbije sa Piroškom Kovač, bila je član „Poetskog igrališta“ gde je upoznala afirmisane somborske pesnike i književnike. Izdala jednu knjigu „Istinite priče naših života“ u saradnji sa Piroškom Kovač. Živi i radi u Somboru.

Vladimir Perić je rođen 28.09.1981. u Beogradu. Piše poeziju i prozu. Učestvovao je na više književnih konkursa, a objavljen je u zbornicima Rudnička vrela 2008, Rujeve lati 2009, Garavi sokak 2010, Novosarajevski književni susreti 2010, časopisima za kulturu Avangrad br. 7 i Split Mind br. 8, i u zborniku kratkih priča Priče za poneti. Finalista festivala mladih pesnika Dani poezije 2010 i 2011 u Zaječaru i 40. Ratkovićevih večeri poezije u Bijelom Polju. Dobitnik II nagrade na 55. Majskim susretima u Beogradu i nagrade žirija na literarnom konkursu On the Road festivala u Beogradu. Nagrađen na VII međunarodnom poetskom festivalu Castello di Duino u Trstu, gde mu je pesma, odlukom žirija, predviđena za objavljivanje na italijanskom i engleskom jeziku. Na 33. Kikindskim pesničkim stazama osvojio nagradu „Miloš Šubarički“.

Drugu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina je dobio Elvir Kopic iz Bosanske Krupe I ,

trecu nagradu za poeziju u dobio je Goran Gatalica iz Zagreba..

Prvu nagradu festivala "Trifun Dimić""u konkurenciji do 30 godina

za kratke price dobio je Bojan Kiš, rođen 1990. godine u VršcuBojan Kiš, rođen 1990. godine u Vršcu. Student. Piše kratke priče i pesme.Nagrade:I mesto na književnom konkursu regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva (predsednik komisije mr Vasa Pavković, Pančevo, 2009);II mesto na regionalnoj smotri umetničkog stvaralaštva talenata iz oblasti „književnost“ u organizaciji regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva (Pančevo, 2009);II nagrada na književnom konkursu „Mladi u borbi protiv raka“, u organizaciji društva Srbije za borbu protiv raka (predsednik komisije prof. dr Aleksandar Jerkov, Beograd, 2009).Objavljivan:Zbornici:- Literarne staze (Vršac, 2009);- Vršačka poetska susretanja (Vršac, 2009, 2010, 2011);- Žubori sa Moravice (Ivanjica, 2010);- Sinđelićeve Čegarske vatre (Niš, 2010).Književni časopisi:- Povelja (Kraljevo, 2010).Ostalo:- Pupin (Glasilo Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, Pančevo, 2009);- Novi Svet (Časopis, Beograd, 2010).

Drugu nqgradu je dobila Neda Šegrt,

student četvrte godine na Akademiji Umjetnosti u Banja Luci i Borka Lakić

iz San Hozea

(Kalifornija),

trecu nagradu dobio je Marko Jovanovic

apsolvent zurnalistike u Novom Sadu.

srednjoskolci poezija

prva nagrada za poeziju Inda Mulaahmetović iz Sarajeva,

druga nagrada za poeziju Đurđija Peruničic iz Uzica,

treca nagrada za poeziju Tatjana Ignjatović iz Sombora .

srednjoskolci kratke price

prva nagrada Tamara Ambo iz Novog Sad,gimnazija ,,Jovan Jovanovic Zmaj’’ i Julijana Dobrasinovic knjazevackegimnazije,inace iz Svrljiga,

druga nagrada Katarina Đošan iz Zvornika u Repubici Srpskoj i Milka Kovačević iz Beceja,

treca nagrada j Marko Pejatović, Pljevlja.poezija osnovci

prva nagrada: Iva Baštovanović iz Kruševca,OS "Dositej Obradović" i Sara Markovic iz OS"Arcibald Rajs",Beograd i Dajana Golubovic OS Crna Trava,druga nagrada Ana Petrovic, Prva obrenovacka osnovna skola VII-2 Obrenovac i Sara Trifkovic ,JJZMAJ iz Sremske Kamenice,

treca nagrada Miljan Stevanovic OS „Veljko Cubrilovic“ ,Priboj,Rs,BIH. Luka Maksimovic iz Nisa,OS "Car Konstantin"i Mirjana Rakic , JJZMAJ iz Sremske Kamenice..

kratka prica osnovciprva nagrada iLidija Obradovic z OS"Arcibald Rajs",Beograd,drugo nagrada Anastazija Kocic OS Stefan Nemanja iz Nisa,

treca nagrada Ivan KESIC iz OS JJZMAJ iz Sremske Kamenice.Specijalna nagrada Ljubinki Markovic,rukovodiocu literarne sekcije OS "Arcibald Raj' ,Beograd,za negovanje kreativnosti dece

Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac"

Novi Sad

Narodnih heroja 19

u CETVRTAK 10.11.2011.godine u 18 sati uz odgovarajuci umetnicki program..


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Novembar 27, 2011, 01:07:11
Peti medjunarodni festival poezije i kratke price"Dusko Trifunovic"
Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr.
Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo
nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i
inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).
Prvu nagradu festivala "Dusko Trifunovic"u konkurenciji do trideset
godina za poeziju dobili su: Srdjan Orsic iz Dalja i Nemanja Arsic iz Novog Sada.
Srđan Orsić, rođen u Vukovaru 1987, diplomirao na Odseku za srpsku
književnost i jezik u Novom Sadu, objavio zbirku poezije ,,Mesečar''
(SKD Prosvjeta, Zagreb, 2008.), dobitnik druge nagrade 2009. i prve
nagrade 2010. na Festivalu poezije mladih u Vrbasu. Poeziju i radove
iz struke objavljivao u periodici i na internet portalima...


Nemanja Arsovic ,rodjen u Krusevcu 20.11.1982.Odmah "dopremljen" u Novi Sad i od tada je tu.Ziveo u Sofiji 3 godine dok mu je majka predavala srpski jezik Bugarima, pa mu je dojadilo i ponovo je bio dopremljen u Novi Sad,.Isao je u skolu "Djordje Natosevic" do 7 razreda kad prelazi u Bugarsku i nastavlja skolovanje u Engleskoj gimnaziji(KOD NJIH TO POSTOJI).Opet povratak u Novi Sad i nastavak skolovanja u gimnaziji "Jovan Jovanovic Zmaj".Posle zavrsene gimnazije upisuje se na Filosofski Fakultet smer filozofija.Sada je apsolvent ..


Medjunarodne prve. nagrade za poeziju:"Stanislav Preprek", "Mihail Babinka"2. nagrada "Janos Siveri", "Joan Flora"ucestvovao na tri slem festivala u Novom Sadu i na mnogo poetskih veceri ili kako to nazivaju jos "poezijom u kuci"crnoj u Novom Sadu u Beogradu na Poetskom Clubbingu nekoliko puta .Ucestvovao na sajmu knjiga u Novom Sadu na face book pesnickom festivalu kao i poetskom maratonu u Beogradu, isto na sajmu knjiga u Beogradu.Objavljene pesme u casopisu "Zlatna Greda".Knjiga poezije je u pripremi trebalo bi da izadje za nekoliko medrugu nagradeu za poeziju dobila je Katarina Kovcin,Milica Milosavljevic iz Beograda.trecu nagradu.

Drugu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina je dobio Dragan Jankovic iz Osijeka.Trecu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina dobila je Milica Djordjevic iz Vranja.

srednjoskolci poezija
prva nagrada za poeziju Jelena Bandic
druga nagrada za poeziju Jefijima Kocic iz Nisa
treca nagrada za poeziju e Stefan Petrović, Smederevo .


srednjoskolci kratke price
prva nagrada Nevena Krecak,ekonomska skola,Zemun;
druga nagrada Katarina Radic .
treca nagrada je pripala Jeleni Milić iz Beograda
Prvu nagradu festivala "Dusko Trifunovic"u konkurenciji do 30 godina
za kratke price dobio je Damir Bojić. Živi u Novom Sadu i imam 24 godine. Trenutno sam na master studijama komunikologije, dok sam prošle godine završio žurnalistiku. Piše priče i pesme, a već neko vreme radi na svom prvom romanu..
Drugu nqgradu je dobiola Irena BERA iz Novog grada..
Trecu nagradu dobila je Ivana Maric iz Zagreba.
..
. .

poezija osnovci


prva nagrada: Elena Tadic i Anastazija Kocic
druga nagrada: Marija Kostic iz Beograda,
treca nagrada:Nena Lakic iz Kragujevca.

kratka prica osnovci
prva nagrada Andejela Igic iz Nisa


drugo nagrada Andrija Mitrovic iz Smederevske Palanke.
treca nagrada Nemanja Kovacevic iz Gajdobre,Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac"


Novi Sad


Narodnih heroja 19
u utorak 13.09.2.11.godine u 19 sati uz odgovarajuci umetnicki program


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Novembar 27, 2011, 01:08:06
Dodela nagrada Treceg međunarodnog festivala poezije i kratke price "Magda Simin"

 

Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr.

Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo

nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i

inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).

 

 

Prvu nagradu "Treceg međunarodnog festival poezije i kratke price "Magda Simin""u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobio jei Mladen Djuricic iz Vrbasa.

 

 

Mladen Djuricic iz Vrbasa,student srpskog jezika i knjizevnosti u Novom Sadu,pohadja Kreativno pisanje kod prof.dr.Dragana Stanica,Iivana Negrisorca),pesme objavljivao u listovima i cassopisima i na web sajtovima.

 

 

Drugu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina je dobili su МIilica DJ. Мitic iz Vranja I Dinko Maticic ,iz Teslica,Republika Srpska,BiH,student u Doboju,

trecu nagradu za poeziju u dobili je Petar Elez iz Kotora ,Crna Gorai Nikolina Dodig rodjena je . u Šibeniku,studira u Zagrebu,Hrvatska i Borislava Dvoranac iz Novog Sada.

 

 

 

Prvu nagradu festivala "Magda Simin"u konkurenciji do 30 godina

za kratke price dobio je Admir Dzanko.

 

Admir Džanko. Rođen je 01.07.1986. godine u Sarajevu. Diplomirao je na

Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na Odsjeku za bosanski, hrvatski,

srpski jezik i književnost naroda BiH. Trenutno radi postdiplomsku

tezu na Postdiplomskom studiju iz lingvističkih disciplina Filozofskog

fakulteta u Sarajevu.

Objavio je zbirku molskih zapisa „Mreža“, a učestvovao je i na

manifestaciji Artfest 2008, Sarajevo. Molske zapise objavljivao je u

časopisu „Ornament“.

 

Trenutno u pripremi druga zbirka molskih zapisa.

 

Drugu nqgradu su dobili Jelena Paligorić. iz Beograda,apsolvent dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.i Аndrija Stanulovic iz Pirota,

trecu nagradu dobila je Milanka Blagojević ,iz Banjaluke.

 

 

srednjoskolci poezija

 

prva nagrada za poeziju Natasa Pavicevic rodjena u Podgorici,ucenica gimnazije,Beograd,

druga nagrada za poeziju Djurdjija Perunicic iz Uzica .

reca nagrada za poeziju Маrija Pantelc gimnazija,Lazarevac.

 

 

srednjoskolci kratke price

prva nagrada Ana Stanojević učenica gimnazije u Negotinu,

druga nagrada Nevena Krecak,Ekonomska skola,'Nada Dimic",Zemun,

treca nagrada Tamara Ambo,Novi Sad,gimnazija ,,Jovan Jovanovic Zmaj’’,Novi Sad

.

poezija osnovci

 

 

prva nagrada: Aleksa Marjanovic iz OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka MARKOVIC,

druga nagrada Ljiljana Petkovic,OS „Veljko Cubrilovic“ Priboj,Republika Srpska,BiH“ i Marija Zlatanovic iz Crne Trave,prof.LJiljana Gligorijevic,

treca nagrada Bojana Tomic iz Dobrinaca,OS Pecinci.

 

 

kratka prica osnovci

 

prva nagrada Milica Jovanovic z OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka MARKOVIC,

drugo nagrada Olga Marković 6-1 Beograd, Voždovac OS' Zmaj Jova Jovanovic', mentor prof Miljana Stepanoski.

treca nagrada Una Alić,OS “Novi Grad” Tuzla,učiteljica: Dzena Gojacic- Pezerovic.

 

Specijalna nagrada Ljiljani Gligorijević,rukovodiocu literarne sekcije OS "A.Stojanović" Crna Trava za negovanje kreativnosti dece.

 

 

Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac",

Novi Sad

Narodnih heroja 5

u petak 25.11.2011.godine u 18 sati uz odgovarajuci umetnicki program


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Novembar 27, 2011, 01:09:05
TRECIi medjunarodni festival poezije i kratke price "STANISLAV PREPREK"

 

 

    TRECIi međunarodni festival "Stanislav Preprek" u Novom Sadu, nazvan po jednoM od najvećih hrvatskih jpesnika u Vojvodini, objavio je konkurs za literalne radove na slobodne teme u kategoriji pesme i kratke priče u kategoriji osnovaca,sredenjoskolaca i omladine do 30 godine.

     
    Poziv za učešće upućen je deci, srednjoškolskoj, studentskoj i omladini do 30 godina, bilo da su iz Srbije, ili van nje.

     

    Radove treba poslati na e-mail adresu: [email protected], ili poštom, na adresu: Trecii međunarodni festival poezije "Stanislav Preprek"
    (za konkurs), Stojan Simić Krpica, Marka Miljanova 18/39, Novi Sad, Republika Srbija.

     
    Radove (do tri pesme, odnosno priče) treba poslati do 5 .DECEMBRA 2011.godine u tri primerka (za one koji šalju poštom), a u jednom primerku za one koji šalju e-mailom.

     

        Potrebno je poslati i kratku biografiju uz napomenu u kojoj kategoriji ucestvuje,u kategoriji osnovaca,u kategoriji srednjoskolaca ili u kategoriji do 30 godina.

        Mole se ucesnici konkursa da radove salju sto pre ne cekajuci 5 decembra.

    Festival organizuje Scena svih kreativnih, uz podršku i pomoc mr Nere Legac Rikic i mrJovana Mihajila , a prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice.


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Decembar 07, 2011, 10:21:40
U CETVRTAK 08.12.2011.godine u 18 sati

 

u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac"

 

Novi Sad,Narodnih heroja 5.

 

 

Dodela nagrada Treceg međunarodnog festivala poezije i kratke price "Stanislav Preprek"

 

 

Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr.

 

Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo

 

nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i

 

inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).

 

 

Prvu nagradu "Treceg međunarodnog festival poezije i kratke price "Stanislav Preprek"u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobio je Goran Gatalica.

 

Goran Gatalica, rođen je 02. Rujna 1982. Godine u Virovitici. Osnovnu školu je završio u Daruvaru. Već s osam godina pronalazi u sebi poriv za pisanjem i jezikom, tako da već od drugog razreda polazi literarnu, dramsku i novinarsku sekciju u istoj školi. U petom je razredu primio nagradu „Moj svijet“, u sklopu časopisa Modra lasta za pjesmu „Ja sam sretan“. Pisao je i objavljivao pjesme i u časopisima kao što su Klasje i Vrela (Matica Hrvatska u Daruvaru). Sudjelovao je i na Lovrakovim danima kulture i Goranovom proljeću, a pjesma „Ranjena domovina“ mu je objavljena u knjizi „Hrvatska u srcu djeteta“. Sudjelovao je i na džavnom natjecanju „Lidrano“. Nakon osnovne škole, upisuje Opću gimnaziju u Daruvaru. Nastavlja pisati i polazi ljetne radionice „Pontes“ na Krku.

 

 

Nakon gimnazije, upisuje Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, gdje je 2009. godine diplomirao na smjeru profesor fizike i kemije. Iste godine upisuje doktorski studij atomske i molekulske fizike s astrofizikom. 2011. diplomirao je na istom fakultetu za diplomiranog inženjera kemije. Cijelo to vrijeme piše poeziju, haiku ali i kratke priče kao i dramske tekstove. 2010. godine primio je nagradu udruge umjetnika Spark iz Velike Gorice za pjesmu „Moj svjetionik“, osim toga iste godine pjesma na kajkavskom narječju „Gliboko vu meni“ je primjećena i javno izvedena na Recitalu kajkavske poezije u Krapini. 2010. godine objavljena mu je pjesma „Proljeće“ na susretima Garavi sokak u Inđiji, a i nekoliko pjesama u Antologiji 21. Stoljeća hrvatskog urbanog pjesništva u Osijeku.

 

 

 

Drugu nagradu dobile su Jelena Stankovic i Aleksandra Marilovic.

 

 

Jelena Stanković Rodjena u Nisu,studirala je komparativnu književnost.

 

Objavila je zbirke pesama: ,,Vrelina zaborava”(1996.) i ,,Nestajanje ili sve ostale”(1999.)

 

Izdavala po časopisima i zbornicima.

 

Živi u Novom Sadu.Piše haiku poeziju,muzičke izveštaje,eseje i pohadja Školu romologije pri Filozofskom fakultetu.

 

 

Aleksandra Marilović rođena je 14.06.1986.godine u Derventi. Profesor je srpskog jezika i književnosti.Zajedno sa prijateljicom Irenom Bera objavila je zbirku poezije "Dvopjev" (Zdravice utopljenika) u Brankovom kolu - Sremski Kalovci. Uvrštena je u antologiju "Duhovna konekcija" KNS-a.Radovi su joj rasuti po brojnim časopisima i internet magazinima..

 

 

 

Trecu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina je dobile su Daliborka Stevanović i Snežana Čkojić.

 

Daliborka Stevanović, rodjena s u Aleksincu, apsolvent na Filozofskom fakultetu u Nišu.

 

Snežana Čkojić

 

Rođena 3. aprila 1984. godine, u Valjevu. Dipolomirala na Višoj Ekonomskoj školi, odsek informacione tehnologije, smer Elektronsko poslovanje.

 

 

Objavila dve zbirke pesama :

 

 

"Duša hodi kroz vetar", Intelekta, Valjevo, 2007.

 

"Svitanje u Midgardu", Liber, Beograd, 2009.

 

 

Zastupljena u više književnih časopisa i zbornika. Član je Književne zajednice Valjeva, Art grupe AKT, književnog kluba "Miloš Crnjanski" iz Bijeljine, predsednik je Saveza Književnika u otadžbini i rasejanju - ogranka u Valjevu. Dobitnica 1. nagrade na Književnim susretima u Smederevskoj Palanci 2011. godine.

 

Pored poezije veliki je ljubitelj opere, i vanredni učenik srednje Muzičke škole, odsek solo pevanje.

 

 

 

 

Prvu nagradu festivala "Stanislav Preprek" za kratke price u konkurenciji do 30 godina

 

dobili su Slaviša Pavlović iz Beograda .

 

Slaviša Pavlović

 

 

Rođen u Ljuboviji 1982. godine.

 

 

Objavljivao poeziju i prozu u mnogim književnim časopisima na teritoriji bivše SFRJ.

 

 

Za roman ZAVET nagrađen poveljom PEGAZ, 2010. godine.

 

 

Za priču „Česma trgovca Alekse“ osvojio prvu nagradu na festivalu „Vojislav Despotov“.

 

 

Zastupljen u zbornicima „Pečat vremena“, „Garavi sokak“, „Najkraće priče“, književnom časopisu Poeta i mnogim drugim.

 

 

Početkom 2012. godine biće objavljen njegov drugi roman „NEMA ŠANSE DA NE USPEM“ u izdanju beogradske izdavačke kuće „SMART STUDIO“.

 

Živi u Beogradu.

 

 

I

 

 

Drugu nqgradu je dobila je Iva Tkalec iz Varazdina i Suad Velić

 

N. Jezero, Živinice, Bosna i Hercegovina.

 

Trecu nagradu dobila je Dimitrije Bukvić, rođen 1985. godine. Živi i radi u Beogradu i Stefan Lancuski,rodjen u Backoj TopoliI,student u Novom Sadu,zivi u Sivcu.

 

 

 

 

srednjoskolci poezija

 

prva nagrada za poeziju druga nagrada za poeziju Jefijima Kocic iz Nisa,

 

druga nagrada za poeziju Jovana Stanisavljevic iz Sremske Mitrovice,

 

treca nagrada za poeziju .Darko Perić,Gimnazija II7, Filološki smer,Smederevo,

 

 

 

srednjoskolci kratke price

 

prva nagrada Tamara Ambo gimnazija JJZmaj,Novi Sad,

 

druga nagrada Julijana Dobrasinovic,rodjena u Svrljigu,ucenica knjazevacke gimnazije,

 

treca nagrada Sonja Tatić,ucenica četvrtog razreda gimnazije Novi Knezevac.

 

 

 

 

poezija osnovci

 

 

 

prva nagradarva nagrada Djordje Rackovic z OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka,Markovic,

 

druga nagrada: Aleksandra Horvat ,rođena 1997. u Novom Sadu, 8. razred OS. „Dušan Radović“,NOVI SAD.

drugo nagrada Zoran Trivkovic,OS „Veljko Cubrilovic“ Priboj,Republika Srpska,BiH“.

treca nagrada: Nikolina Bozic iz Pecinaca,OS 'Slobodan Bajic Paja',ucitelj Milos Jevtic

 

 

 

kratka prica osnovci

 

prva nagrada lidija Obradovic z OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka Markovic,

 

druga nagrada Andjela Igic O Š «Car Konstantin»,Nis,nastavnica Dobrila Pavlovic,

 

treca nagrada Aleksandra Petrovic z Pecinaca,OS 'Slobodan Bajic Paja',ucitelj Milos Jevtic.

 

 

Dodela nagrada ce se izvesti

 

 

u CETVRTAK 08.12.2011.godine u 18 sati

 

u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac"

 

Novi Sad,Narodnih heroja 5. u 18 sati uz odgovarajuci umetnicki program,SVI PESNICI i SVE PESNIKINJE koji dodju nastupaju kao gosti.


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Decembar 07, 2011, 10:22:23
Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih srpskih neoavangardnih i postmodernih pesnika u Vojvodini i Srbiji i u bivsoj Jugoslaviji i u ovom delu Evrope Vojislava Despotova,

 

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac,u organizaciji Scene svih kreativnih , Prvi međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina

Vojislav Despotov

 

objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu

 

[email protected] (koji imaju email adresu)

 

odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM)

Prvi međunarodni festival poezije i kratke price "Vojislav Despotovi"

 

(za konkurs) Stojan Simic Krpica Marka Miljanova 18/39 Novi Sad Republika Srbija

 

AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je nemas lako je otvoriti email adresu.

 

 

 

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta.

Radove ( tri pesme,odnosno tri price ) slati do 05.02.2010.u tri primerka(koji salju postom),(a u jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom učenika telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.I kratku biografiju.

POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 3o godina poezija,u kategoriji do 3o godina kratka prica.Radove slati do 20.januara 2012.godine.

 

 

 

 

Dodela NAGRADA bice tokom krajem januara ili pocetkom februara 2012.godine u Novom Sadu uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.

 

Vojislav Despotov je srpski pesnik. Rođen je 1950. godine u Zrenjaninu. Umro je 2000. godine.

 

Objavio je više od dvadeset radio drama. Objavio je i dvadesetak knjiga prevoda sa engleskog, nemačkog i slovenačkog jezika (Keruak, Barouz, Ferlingeti, Deblin, Hese, Breht, Krec, Kermanuer, Zagoričnik, Hanžek, Ogorevc)

 

Bio je vlasnik i urednik prvog jugoslovenskog privatnog časopisa za književnost HEY JOE. Snimljen je i dokumentarno-igrani film „Petrovgradska prašina“, 2002. godine, režija Dušan Torbica, produkcija TV Novi Sad.

 

[] Objavljene knjige

 

* PRVO TJ. PESMINA SLIKA REČI, poezija, 1972, Ulaznica, Zrenjanin;

* DNjIŽEPTA BIBIL ZIZRA UHUNT, strip, 1976, Škuc, Ljubljana;

* TRENING POEZIJE, poezija, 1977, Stražilovo, Novi Sad;

* PERAČ SAPUNA, poezija, 1979, Matica srpska, Novi Sad;

* VRUĆ PAS, eseji, 1985, Matica srpska, Novi Sad;

* PADA DUBOK SNEG, poezija, 1986, Nolit, Beograd;

* MRTVO MIŠLjENjE, roman, 1988, Književna zajednica Novog Sada, Novi Sad;

* PRLjAVI SNOVI, poezija, 1989, Matica srpska, Novi Sad;

* PETROVGRADSKA PRAŠINA, roman za decu, 1990, Dnevnik, Novi Sad;

* VESELI PAKAO EVROPOEZIJE, poezija, 1990, UKCG, Titograd (Podgorica);

* NEOČEKIVAN ČOVEK, eseji u stihovima, 1991, Stražilovo, Novi Sad;

* DESPOTOV-VOLARIČ, izbor iz poezije, na slovenačkom, 1992, Lumi, Ljubljana;

* DESET DEKA DUŠE, poezija, 1994, Svetovi, Novi Sad;

* VESELI PAKAO POEZIJE, izabrane pesme, 1996, Kulturni entar Novog Sada, Novi Sad;

* JESEN SVAKOG DRVETA, roman, 1997, Stubovi kulture, Beograd;

* EVROPA BROJ 2, 1998. roman, Stubovi kulture, Beograd;

* DRVODELjA IZ NABISALA, Stubovi kulture, Beograd.


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Februar 16, 2012, 17:17:15
U odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac",

Novi Sad,Narodnih heroja 5,

u organizaciji Scene svih kreativnih

 

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih srpskih neoavangardnih i postmodernih pesnika u Vojvodini ,Srbiji ,u bivsoj Jugoslaviji i u ovom delu Evrope i sveta Vojislava Despotova,

,u organizaciji Scene svih kreativnih ,odrzava se Drugi međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina

 

Vojislav Despotov.

 

 

 

Dodela nagrada Drugog međunarodnog festivala poezije i kratke price "Vojislav Despotov"

 

Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr.

 

Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo

 

nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i

 

inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).

 

 

 

Prvu nagradu "Dreceg međunarodnog festival poezije i kratke price "Vojislav Despotov" u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobio je Nemanja Arsovic .

Rodjen je u Krusevcu 20.11.1982.Pohadjao O.Š.Djordje Natošević do sedmog razreda onda odlazi u Bugarsku i tamo pohadja englesku gimnaziju.Po povratku u Srbiju upisuje gimnaziju J.J.Zmaj, a posle nje i Filozofski fakultet koji je apsolvirao.Poeziju pise od 4 razreda gimnazije.Drugu nagradu Prvog medjunarodnog festivala poezije i kratke price "Janos Siveri" za poeziju dobija januara 2009.godine,

posle nje slede prva nagrade Prvog medjunarodnog festivala poezije i kratke price 'Stanislv Preprek' 2009.godine,

prve nagrade Prvog medjunarodnog festivala poezije i kratke price Joan Flora' (2009.),

prve nagrade Drugog medjunarodnog festivala poezije i kratke price''Mihail Babinka' 2010.godine

, prve nagrade Petog medjunarodnog festivala poezije i kratke price' Dusko Trifunovic' 2011.godine,

,Ucestvuje na tri slem takmicenjima Novosadskoog medjunarodnog knjizevnog festivala Drustva knjizevnika Vojvodine i na više raznih poetskih veceri kako u Novom Sadu tako i u Beogradu na Akademiji.Pesme objavljivao u listovima ,casopisima i na Internetu.Ima pripremljenu knjigu pesama za objavljivanje.

 

 

Drugu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina je dobila je Mariola Petrovic

 

Mariola Pantelić rođena je 4.10.1983. godine u Beogradu i živi u Zemunu. Pesme piše od svoje 10. godine. Završila je Filološki fakultet u Beogradu, odsek - Bugarski jezik i književnost. Pored toga govori i Engleski i Španski jezik. Radi, od februara 2008. godine, kao novinar u dnevnom ekonomskom listu , a od juna 2010. godine piše i za magazin . Sarađivala je u prevođenju bugarske poezije za knjigu , koja je izdata na Filološkom fakultetu..

Na 3. međunarodnom festivalu poezije i kratke priče "Mihal Babinka", u martu 2011. godine osvojila je treću nagradu u kategoriji poezije za omladinu do 30. godina.

 

 

trecu nagradu za poeziju u dobili je Selma Celikovic iz Odzaka,studentica razredne nastave a Edukacijskom fakultetu u Travnikuu i Sanja Vilus iz Budve.

 

Selma Celikovic,odjena 12.04.1989. u Odzaku

2003. godine zavrsena osnovna skola u Odzaku.

 

2007. – 2010. godine pohadjala Filozofski fakultet na Tuzlanskom univerzitetu na odsjeku: Razredna nastava

Trenutno na Edukacijskom fakultetu u Travniku na odsjeku: Razredna nastava

Pise poeziju na razne teme.

 

 

 

 

 

Prvu nagradu festivala "Vojislav Despotov"u konkurenciji do 30 godina

za kratke price dobio su Srđan Orsić.

Srđan Orsić, rođen u Vukovaru 1987, odrastao u Dalju. Osnovne i master studije srpske knjiľevnosti i jezika zavrąio na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, trenutno student doktorskih studija na odseku za filologiju istoga fakulteta . Objavio dve zbirke poezije: Mesečar (SKD Prosvjeta Zagreb - Pododbor Dalj, 2008.) i Svetlomračja (Festival poezije mladih Vrbas, 2011.) Radove iz struke, prozu i poeziju objavljuje u periodici i na internet portalima. Dobitnik prve nagrade za poeziju Treceg medjunarodnog festivala poezije i kratke price Janos Siveri (2011.) i Petog medjunarodnog festivala poezije i kratke price Dusko Trifunović (2011.), te druge nagrade (2009.) i prve nagrade (2010.) na Festivalu poezije mladih u Vrbasu. Zivi u Dalju u Hrvatskoj.

 

 

Drugu nqgradu Milanka Blagojevic iz Samca i Armin Bolićiz Zenice.

 

Milanka Blagojevic (rođ.Colic), rođena u Banjaluci, 16.09.1982.godine.

Diplomirala na Filološkom fakultetu u Banjaluci, odsjek za srpski jezik i knjizevnost.

Bavila se novinarstvom u vidu saradnje za omladinske casopise, govornistvom na Pravnom fakultetu u Banjaluci, radila sa decom u vidu priprema za scenski i medijski nastup (predstave, performansi i sl.), pisala krace dramske tekstove, poeziju i prozu.

Trenutno radi kao nastavnica srpskog jezika u osnovnoj školi u Samcu.

 

drugu nagradu dobio je Armin Bolić iz Zenice.

 

Armin Bolić rođen je 20.07.1987. godine u Zenici. Osnovnu školu „Alija Nametak“ završava u mjestu Begov Han, nadomak Žepču, a potom odlazi u Sarajevo gdje završava srednjoškolsko obrazovanja 2006. Godine, a potom upisuje Pedagoški fakultet u Zenici, Odsjek za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost. Piše poeziju i prozu, a neke od pjesama su mu objavljivane. Poezija mu je objavljivana u Pančevu, u Srbiji u omladinskom zborniku poezije i proze „Rukopisi“ kao i u časopisima „Diogen“, „Škrip“ i mnogim drugim časopisima.

 

trecu nagradu dobili su .Milica Sttanisavljevic iz Beograda i Vojin Desancic iz Rume.

 

 

srednjoskolci poezija

 

 

prva nagrada za poeziju Uros Pajovic ,Prva beogradska gimnazija,Beograd i Jelena Mitic iz Leskovca,

druga nagrada za poeziju Andjelina Bulat iz Kikinde,

TS Milenko Verkic Nesa

literarna sekcija Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftic,

treca nagrada za poeziju Jovana Stojanović iz Stanišića.

 

 

 

srednjoskolci kratke price

 

prva nagrada Julijana Dobrasinovic,rodjena u Svrljigu,ucenica knjazevacke gimnazije i

 

Senad Milanović , - Bosna i Hercegovina, učenik četvrtog razreda Gimnazije Bugojno,

 

druga nagrada Branislava Utvic iz Jaska,TS Milenko Verkic Nesa

literarna sekcija Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftic

 

i Tamara Ambo gimnazija ,,Jovan Jovanovic Zmaj’’,Novi Sad,

 

treca nagrada Djurdjija Perunicic iz Uzica.

 

 

 

.

 

poezija osnovci

 

prva nagrada: Djordje Rackovic iz OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka Markovic,

 

druga nagrada Aleksandra Petrovic OS 'Slobodan Bajic Paja',

literarna sekcija Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftic

 

,

 

treca nagrada ,Sladjana Lazic OS "Veljko Cubrilovic" Priboj,Republika

Srpska,BiH",nastavnica Mirjana Lazarevic

 

 

 

kratka prica osnovci

 

 

prva nagrada Boban Zivanovic iz OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka Markovic,

 

druga nagrada Aleksandra Petrovic OS 'Slobodan Bajic Paja',

literarna sekcija Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftic

 

Olga Marković 6-1 Beograd, Voždovac OS' Zmaj Jova Jovanovic', mentor prof Miljana Stepanoski.

 

treca nagrada Una Alić,OS “Novi Grad” Tuzla,učiteljica: Dzena Gojacic- Pezerovic.

 

 

 

 

 

Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac",

Novi Sad

Narodnih heroja 5

u petak 27.o1.2012.godine u 18 sati uz odgovarajuci umetnicki program.

 

Vojislav Despotov ,rodjen je 1950. godine u Zrenjaninu. Umro je 2000. godine.

 

Objavio je više od dvadeset radio drama. Objavio je i dvadesetak knjiga prevoda sa engleskog, nemačkog i slovenačkog jezika (Keruak, Barouz, Ferlingeti, Deblin, Hese, Breht, Krec, Kermanuer, Zagoričnik, Hanžek, Ogorevc)

 

Bio je vlasnik i urednik prvog jugoslovenskog privatnog časopisa za književnost HEY JOE. Snimljen je i dokumentarno-igrani film „Petrovgradska prašina“, 2002. godine, režija Dušan Torbica, produkcija TV Novi Sad.

 

Objavljene knjige

 

* PRVO TJ. PESMINA SLIKA REČI, poezija, 1972, Ulaznica, Zrenjanin;

* DNjIŽEPTA BIBIL ZIZRA UHUNT, strip, 1976, Škuc, Ljubljana;

* TRENING POEZIJE, poezija, 1977, Stražilovo, Novi Sad;

* PERAČ SAPUNA, poezija, 1979, Matica srpska, Novi Sad;

* VRUĆ PAS, eseji, 1985, Matica srpska, Novi Sad;

* PADA DUBOK SNEG, poezija, 1986, Nolit, Beograd;

* MRTVO MIŠLjENjE, roman, 1988, Književna zajednica Novog Sada, Novi Sad;

* PRLjAVI SNOVI, poezija, 1989, Matica srpska, Novi Sad;

* PETROVGRADSKA PRAŠINA, roman za decu, 1990, Dnevnik, Novi Sad;

* VESELI PAKAO EVROPOEZIJE, poezija, 1990, UKCG, Titograd (Podgorica);

* NEOČEKIVAN ČOVEK, eseji u stihovima, 1991, Stražilovo, Novi Sad;

* DESPOTOV-VOLARIČ, izbor iz poezije, na slovenačkom, 1992, Lumi, Ljubljana;

* DESET DEKA DUŠE, poezija, 1994, Svetovi, Novi Sad;

* VESELI PAKAO POEZIJE, izabrane pesme, 1996, Kulturni entar Novog Sada, Novi Sad;

* JESEN SVAKOG DRVETA, roman, 1997, Stubovi kulture, Beograd;

* EVROPA BROJ 2, 1998. roman, Stubovi kulture, Beograd;

* DRVODELjA IZ NABISALA, Stubovi kulture, Beograd.


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Februar 16, 2012, 17:19:54
a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 3o godina poezija,u kategoriji do 3o godina kratka prica.Radove slati do 10.marta 2012.godine na email [email protected].

 

 

 

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine ,i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih slovackih  pesnika u Vojvodini ,Srbiji i u bivsoj Jugoslaviji  Mihala Babinke,

 

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac,u organizaciji Scene svih kreativnih , Cetvrti i međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina

"Mihal Babinka",

 

objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu

 

[email protected] (koji imaju email adresu)

 

odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM)

Cetvrti i međunarodni festival poezije i kratke price ""Mihal Babinka"

 

(za konkurs) Stojan Simic Krpica Marka Miljanova 18/39 Novi Sad Republika Srbija

 

AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je nemas lako je otvoriti email adresu.

 

 

 

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje,iz zemalja bivse Jugoslavije i sveta.

Radove (do  tri pesme,odnosno  do tri price ) slati do10. mata 2012.godine .u tri primerka(koji salju postom),(a u jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom učenika telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.I kratku biografiju.

POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 3o godina poezija,u kategoriji do 3o godina kratka prica.Radove slati do

10.marta 2012.godine

 

 

 

 

 

 

 

Dodela nagrada Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije i kratke price "Mihal Babinka u petak 16.3.2012.godine u 18 sati

uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Februar 16, 2012, 17:21:29
U CETVRTAK 08.12.2011.godine u 18 sati

 

u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac"

 

Novi Sad,Narodnih heroja 5.

 

 

Dodela nagrada Treceg međunarodnog festivala poezije i kratke price "Stanislav Preprek"

 

 

Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr.

 

Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo

 

nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i

 

inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).

 

 

Prvu nagradu "Treceg međunarodnog festival poezije i kratke price "Stanislav Preprek"u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobio je Goran Gatalica.

 

Goran Gatalica, rođen je 02. Rujna 1982. Godine u Virovitici. Osnovnu školu je završio u Daruvaru. Već s osam godina pronalazi u sebi poriv za pisanjem i jezikom, tako da već od drugog razreda polazi literarnu, dramsku i novinarsku sekciju u istoj školi. U petom je razredu primio nagradu „Moj svijet“, u sklopu časopisa Modra lasta za pjesmu „Ja sam sretan“. Pisao je i objavljivao pjesme i u časopisima kao što su Klasje i Vrela (Matica Hrvatska u Daruvaru). Sudjelovao je i na Lovrakovim danima kulture i Goranovom proljeću, a pjesma „Ranjena domovina“ mu je objavljena u knjizi „Hrvatska u srcu djeteta“. Sudjelovao je i na džavnom natjecanju „Lidrano“. Nakon osnovne škole, upisuje Opću gimnaziju u Daruvaru. Nastavlja pisati i polazi ljetne radionice „Pontes“ na Krku.

 

 

Nakon gimnazije, upisuje Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, gdje je 2009. godine diplomirao na smjeru profesor fizike i kemije. Iste godine upisuje doktorski studij atomske i molekulske fizike s astrofizikom. 2011. diplomirao je na istom fakultetu za diplomiranog inženjera kemije. Cijelo to vrijeme piše poeziju, haiku ali i kratke priče kao i dramske tekstove. 2010. godine primio je nagradu udruge umjetnika Spark iz Velike Gorice za pjesmu „Moj svjetionik“, osim toga iste godine pjesma na kajkavskom narječju „Gliboko vu meni“ je primjećena i javno izvedena na Recitalu kajkavske poezije u Krapini. 2010. godine objavljena mu je pjesma „Proljeće“ na susretima Garavi sokak u Inđiji, a i nekoliko pjesama u Antologiji 21. Stoljeća hrvatskog urbanog pjesništva u Osijeku.

 

 

 

Drugu nagradu dobile su Jelena Stankovic i Aleksandra Marilovic.

 

 

Jelena Stanković Rodjena u Nisu,studirala je komparativnu književnost.

 

Objavila je zbirke pesama: ,,Vrelina zaborava”(1996.) i ,,Nestajanje ili sve ostale”(1999.)

 

Izdavala po časopisima i zbornicima.

 

Živi u Novom Sadu.Piše haiku poeziju,muzičke izveštaje,eseje i pohadja Školu romologije pri Filozofskom fakultetu.

 

 

Aleksandra Marilović rođena je 14.06.1986.godine u Derventi. Profesor je srpskog jezika i književnosti.Zajedno sa prijateljicom Irenom Bera objavila je zbirku poezije "Dvopjev" (Zdravice utopljenika) u Brankovom kolu - Sremski Kalovci. Uvrštena je u antologiju "Duhovna konekcija" KNS-a.Radovi su joj rasuti po brojnim časopisima i internet magazinima..

 

 

 

Trecu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina je dobile su Daliborka Stevanović i Snežana Čkojić.

 

Daliborka Stevanović, rodjena s u Aleksincu, apsolvent na Filozofskom fakultetu u Nišu.

 

Snežana Čkojić

 

Rođena 3. aprila 1984. godine, u Valjevu. Dipolomirala na Višoj Ekonomskoj školi, odsek informacione tehnologije, smer Elektronsko poslovanje.

 

 

Objavila dve zbirke pesama :

 

 

"Duša hodi kroz vetar", Intelekta, Valjevo, 2007.

 

"Svitanje u Midgardu", Liber, Beograd, 2009.

 

 

Zastupljena u više književnih časopisa i zbornika. Član je Književne zajednice Valjeva, Art grupe AKT, književnog kluba "Miloš Crnjanski" iz Bijeljine, predsednik je Saveza Književnika u otadžbini i rasejanju - ogranka u Valjevu. Dobitnica 1. nagrade na Književnim susretima u Smederevskoj Palanci 2011. godine.

 

Pored poezije veliki je ljubitelj opere, i vanredni učenik srednje Muzičke škole, odsek solo pevanje.

 

 

 

 

Prvu nagradu festivala "Stanislav Preprek" za kratke price u konkurenciji do 30 godina

 

dobili su Slaviša Pavlović iz Beograda .

 

Slaviša Pavlović

 

 

Rođen u Ljuboviji 1982. godine.

 

 

Objavljivao poeziju i prozu u mnogim književnim časopisima na teritoriji bivše SFRJ.

 

 

Za roman ZAVET nagrađen poveljom PEGAZ, 2010. godine.

 

 

Za priču „Česma trgovca Alekse“ osvojio prvu nagradu na festivalu „Vojislav Despotov“.

 

 

Zastupljen u zbornicima „Pečat vremena“, „Garavi sokak“, „Najkraće priče“, književnom časopisu Poeta i mnogim drugim.

 

 

Početkom 2012. godine biće objavljen njegov drugi roman „NEMA ŠANSE DA NE USPEM“ u izdanju beogradske izdavačke kuće „SMART STUDIO“.

 

Živi u Beogradu.

 

 

I

 

 

Drugu nqgradu je dobila je Iva Tkalec iz Varazdina i Suad Velić

 

N. Jezero, Živinice, Bosna i Hercegovina.

 

Trecu nagradu dobila je Dimitrije Bukvić, rođen 1985. godine. Živi i radi u Beogradu i Stefan Lancuski,rodjen u Backoj TopoliI,student u Novom Sadu,zivi u Sivcu.

 

 

 

 

srednjoskolci poezija

 

prva nagrada za poeziju  Jefijima Kocic iz Nisa,

 

druga nagrada za poeziju Jovana Stanisavljevic iz Sremske Mitrovice,

 

treca nagrada za poeziju .Darko Perić,Gimnazija II7, Filološki smer,Smederevo,

 

 

 

srednjoskolci kratke price

 

prva nagrada Tamara Ambo gimnazija JJZmaj,Novi Sad,

 

druga nagrada Julijana Dobrasinovic,rodjena u Svrljigu,ucenica knjazevacke gimnazije,

 

treca nagrada Sonja Tatić,ucenica četvrtog razreda gimnazije Novi Knezevac.

 

 

 

 

poezija osnovci

 

 

 

prva nagradarva nagrada Djordje Rackovic z OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka,Markovic,

 

druga nagrada: Aleksandra Horvat ,rođena 1997. u Novom Sadu, 8. razred OS. „Dušan Radović“,NOVI SAD.

drugo nagrada Zorana  Trivkovic,OS „Veljko Cubrilovic“ Priboj,Republika Srpska,BiH“.

treca nagrada: Nikolina Bozic iz Pecinaca,OS 'Slobodan Bajic Paja',ucitelj Milos Jevtic

 

 

 

kratka prica osnovci

 

prva nagrada lidija Obradovic z OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka Markovic,

 

druga nagrada Andjela Igic O Š «Car Konstantin»,Nis,nastavnica Dobrila Pavlovic,

 

treca nagrada Aleksandra Petrovic z Pecinaca,OS 'Slobodan Bajic Paja',ucitelj Milos Jevtic.

 

 

Dodela nagrada ce se izvesti

 

 

u CETVRTAK 08.12.2011.godine u 18 sati

 

u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac"

 

Novi Sad,Narodnih heroja 5. u 18 sati uz odgovarajuci umetnicki program,SVI PESNICI i SVE PESNIKINJE koji dodju nastupaju kao gosti.

 

SVI STE POZVANI.


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca Februar 16, 2012, 17:22:25
Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih madjaskih  pesnika u Vojvodini i Srbiji i u bivsoj Jugoslaviji i  Janosa Siverija,

 

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac,u organizaciji Scene svih kreativnih , Cetvrti i  međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina

'Janosa Siveri'

 

objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu

 

[email protected] (koji imaju email adresu)

 

odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM)

Cetvrti i međunarodni festival poezije i kratke price "Janos Siver"

 

(za konkurs) Stojan Simic Krpica Marka Miljanova 18/39 Novi Sad Republika Srbija

 

AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je nemas lako je otvoriti email adresu.

PESME I PRICE koje se salju na profil ili u inbox clanova zirija ili se dostavljaju preko nekoga nece se uzimati u obzir.

 

 

 

 

 

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta.

Radove ( tri pesme,odnosno tri price ) slati do10. februara 2012.godine .u tri primerka(koji salju postom),(a u jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom učenika telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.I kratku biografiju.

POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 3o godina poezija,u kategoriji do 3o godina kratka prica.Radove slati do

10. februara 2012.godine

 

 

 

Dodela NAGRADA bice tokom februara 2012.godine u Novom Sadu uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca April 12, 2012, 03:20:00
Dodela nagrada Drugog međunarodnog festivala poezije i kratke price "Vojislav Despotov" u petak 27.o1.2012.godine u 18 satiU odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac",

Novi Sad,Narodnih heroja 5,

u organizaciji Scene svih kreativnihDa bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih srpskih neoavangardnih i postmodernih pesnika u Vojvodini ,Srbiji ,u bivsoj Jugoslaviji i u ovom delu Evrope i sveta Vojislava Despotova,

,u organizaciji Scene svih kreativnih ,odrzava se Drugi međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godinaVojislav Despotov.Dodela nagrada Drugog međunarodnog festivala poezije i kratke price "Vojislav Despotov"Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr.Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglonekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje iinostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).Prvu nagradu "Dreceg međunarodnog festival poezije i kratke price "Vojislav Despotov" u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobio je Nemanja Arsovic .

Rodjen je u Krusevcu 20.11.1982.Pohadjao O.Š.Djordje Natošević do sedmog razreda onda odlazi u Bugarsku i tamo pohadja englesku gimnaziju.Po povratku u Srbiju upisuje gimnaziju J.J.Zmaj, a posle nje i Filozofski fakultet koji je apsolvirao.Poeziju pise od 4 razreda gimnazije.Drugu nagradu Prvog medjunarodnog festivala poezije i kratke price "Janos Siveri" za poeziju dobija januara 2009.godine,

posle nje slede prva nagrade Prvog medjunarodnog festivala poezije i kratke price 'Stanislv Preprek' 2009.godine,

prve nagrade Prvog medjunarodnog festivala poezije i kratke price Joan Flora' (2009.),

prve nagrade Drugog medjunarodnog festivala poezije i kratke price''Mihail Babinka' 2010.godine

, prve nagrade Petog medjunarodnog festivala poezije i kratke price' Dusko Trifunovic' 2011.godine,

,Ucestvuje na tri slem takmicenjima Novosadskoog medjunarodnog knjizevnog festivala Drustva knjizevnika Vojvodine i na više raznih poetskih veceri kako u Novom Sadu tako i u Beogradu na Akademiji.Pesme objavljivao u listovima ,casopisima i na Internetu.Ima pripremljenu knjigu pesama za objavljivanje.

Drugu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina je dobila je Mariola PetrovicMariola Pantelić rođena je 4.10.1983. godine u Beogradu i živi u Zemunu. Pesme piše od svoje 10. godine. Završila je Filološki fakultet u Beogradu, odsek - Bugarski jezik i književnost. Pored toga govori i Engleski i Španski jezik. Radi, od februara 2008. godine, kao novinar u dnevnom ekonomskom listu , a od juna 2010. godine piše i za magazin . Sarađivala je u prevođenju bugarske poezije za knjigu , koja je izdata na Filološkom fakultetu..

Na 3. međunarodnom festivalu poezije i kratke priče "Mihal Babinka", u martu 2011. godine osvojila je treću nagradu u kategoriji poezije za omladinu do 30. godina.

trecu nagradu za poeziju u dobili je Selma Celikovic iz Odzaka,studentica razredne nastave a Edukacijskom fakultetu u Travnikuu i Sanja Vilus iz Budve.Selma Celikovic,odjena 12.04.1989. u Odzaku

2003. godine zavrsena osnovna skola u Odzaku.2007. – 2010. godine pohadjala Filozofski fakultet na Tuzlanskom univerzitetu na odsjeku: Razredna nastava

Trenutno na Edukacijskom fakultetu u Travniku na odsjeku: Razredna nastava

Pise poeziju na razne teme.Prvu nagradu festivala "Vojislav Despotov"u konkurenciji do 30 godina

za kratke price dobio su Srđan Orsić.

Srđan Orsić, rođen u Vukovaru 1987, odrastao u Dalju. Osnovne i master studije srpske knjiľevnosti i jezika zavrąio na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, trenutno student doktorskih studija na odseku za filologiju istoga fakulteta . Objavio dve zbirke poezije: Mesečar (SKD Prosvjeta Zagreb - Pododbor Dalj, 2008.) i Svetlomračja (Festival poezije mladih Vrbas, 2011.) Radove iz struke, prozu i poeziju objavljuje u periodici i na internet portalima. Dobitnik prve nagrade za poeziju Treceg medjunarodnog festivala poezije i kratke price Janos Siveri (2011.) i Petog medjunarodnog festivala poezije i kratke price Dusko Trifunović (2011.), te druge nagrade (2009.) i prve nagrade (2010.) na Festivalu poezije mladih u Vrbasu. Zivi u Dalju u Hrvatskoj.

Drugu nqgradu Milanka Blagojevic iz Samca i Armin Bolićiz Zenice.Milanka Blagojevic (rođ.Colic), rođena u Banjaluci, 16.09.1982.godine.

Diplomirala na Filološkom fakultetu u Banjaluci, odsjek za srpski jezik i knjizevnost.

Bavila se novinarstvom u vidu saradnje za omladinske casopise, govornistvom na Pravnom fakultetu u Banjaluci, radila sa decom u vidu priprema za scenski i medijski nastup (predstave, performansi i sl.), pisala krace dramske tekstove, poeziju i prozu.

Trenutno radi kao nastavnica srpskog jezika u osnovnoj školi u Samcu.drugu nagradu dobio je Armin Bolić iz Zenice.Armin Bolić rođen je 20.07.1987. godine u Zenici. Osnovnu školu „Alija Nametak“ završava u mjestu Begov Han, nadomak Žepču, a potom odlazi u Sarajevo gdje završava srednjoškolsko obrazovanja 2006. Godine, a potom upisuje Pedagoški fakultet u Zenici, Odsjek za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost. Piše poeziju i prozu, a neke od pjesama su mu objavljivane. Poezija mu je objavljivana u Pančevu, u Srbiji u omladinskom zborniku poezije i proze „Rukopisi“ kao i u časopisima „Diogen“, „Škrip“ i mnogim drugim časopisima.trecu nagradu dobili su .Milica Sttanisavljevic iz Beograda i Vojin Desancic iz Rume.

srednjoskolci poezija

prva nagrada za poeziju Uros Pajovic ,Prva beogradska gimnazija,Beograd i Jelena Mitic iz Leskovca,

druga nagrada za poeziju Andjelina Bulat iz Kikinde,

TS Milenko Verkic Nesa

literarna sekcija Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftic,

treca nagrada za poeziju Jovana Stojanović iz Stanišića.srednjoskolci kratke priceprva nagrada Julijana Dobrasinovic,rodjena u Svrljigu,ucenica knjazevacke gimnazije iSenad Milanović , - Bosna i Hercegovina, učenik četvrtog razreda Gimnazije Bugojno,druga nagrada Branislava Utvic iz Jaska,TS Milenko Verkic Nesa

literarna sekcija Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftici Tamara Ambo gimnazija ,,Jovan Jovanovic Zmaj’’,Novi Sad,treca nagrada Djurdjija Perunicic iz Uzica..poezija osnovciprva nagrada: Djordje Rackovic iz OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka Markovic,druga nagrada Aleksandra Petrovic OS 'Slobodan Bajic Paja',

literarna sekcija Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftic,treca nagrada ,Sladjana Lazic OS "Veljko Cubrilovic" Priboj,Republika

Srpska,BiH",nastavnica Mirjana Lazarevickratka prica osnovci

prva nagrada Boban Zivanovic iz OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka Markovic,druga nagrada Aleksandra Petrovic OS 'Slobodan Bajic Paja',

literarna sekcija Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos JefticOlga Marković 6-1 Beograd, Voždovac OS' Zmaj Jova Jovanovic', mentor prof Miljana Stepanoski.treca nagrada Una Alić,OS “Novi Grad” Tuzla,učiteljica: Dzena Gojacic- Pezerovic.Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac",

Novi Sad

Narodnih heroja 5

u petak 27.o1.2012.godine u 18 sati uz odgovarajuci umetnicki program.Vojislav Despotov ,rodjen je 1950. godine u Zrenjaninu. Umro je 2000. godine.Objavio je više od dvadeset radio drama. Objavio je i dvadesetak knjiga prevoda sa engleskog, nemačkog i slovenačkog jezika (Keruak, Barouz, Ferlingeti, Deblin, Hese, Breht, Krec, Kermanuer, Zagoričnik, Hanžek, Ogorevc)Bio je vlasnik i urednik prvog jugoslovenskog privatnog časopisa za književnost HEY JOE. Snimljen je i dokumentarno-igrani film „Petrovgradska prašina“, 2002. godine, režija Dušan Torbica, produkcija TV Novi Sad.Objavljene knjige* PRVO TJ. PESMINA SLIKA REČI, poezija, 1972, Ulaznica, Zrenjanin;

* DNjIŽEPTA BIBIL ZIZRA UHUNT, strip, 1976, Škuc, Ljubljana;

* TRENING POEZIJE, poezija, 1977, Stražilovo, Novi Sad;

* PERAČ SAPUNA, poezija, 1979, Matica srpska, Novi Sad;

* VRUĆ PAS, eseji, 1985, Matica srpska, Novi Sad;

* PADA DUBOK SNEG, poezija, 1986, Nolit, Beograd;

* MRTVO MIŠLjENjE, roman, 1988, Književna zajednica Novog Sada, Novi Sad;

* PRLjAVI SNOVI, poezija, 1989, Matica srpska, Novi Sad;

* PETROVGRADSKA PRAŠINA, roman za decu, 1990, Dnevnik, Novi Sad;

* VESELI PAKAO EVROPOEZIJE, poezija, 1990, UKCG, Titograd (Podgorica);

* NEOČEKIVAN ČOVEK, eseji u stihovima, 1991, Stražilovo, Novi Sad;

* DESPOTOV-VOLARIČ, izbor iz poezije, na slovenačkom, 1992, Lumi, Ljubljana;

* DESET DEKA DUŠE, poezija, 1994, Svetovi, Novi Sad;

* VESELI PAKAO POEZIJE, izabrane pesme, 1996, Kulturni entar Novog Sada, Novi Sad;

* JESEN SVAKOG DRVETA, roman, 1997, Stubovi kulture, Beograd;

* EVROPA BROJ 2, 1998. roman, Stubovi kulture, Beograd;

* DRVODELjA IZ NABISALA, Stubovi kulture, Beogra


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca April 12, 2012, 03:20:52
U odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac",

Novi Sad,Narodnih heroja 5,

u organizaciji Scene svih kreativnih,

 

 

da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se

sacuvala uspomena na jednog od najvecih slovackog   pesnika u Vojvodini  i Srbiji ,u bivsoj Jugoslaviji  ,Mihal Babinka,

 

u organizaciji Scene svih kreativnih ,odrzava se Cetvrti međunarodni

festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina

"Mihala Babinke",

tj. dodela nagrada Cetvrtog međunarodnog festivala poezije i kratke price "Mihala Babinke".

 

 

Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr.

Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan). Na konkurs je stiglo

nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i

inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).

 

 

Dodela nagrada Cetvrtog međunarodnog festivala poezije i kratke price "Mihal Babinka"

 

Prvu nagradu Cetvrtog međunarodnog festival poezije i kratke price "Mihala Babinka"

 u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobili su Iva Hlavac iz Valpova ,Hrvatska i Jelena Stevanović, IZ  Beograda  Nenad Zoric iz Novog Sada.

 

Drugu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina je dobila je

Tijana Vladic iz  Beograda,Nevena Nemcevic iz Petrovca na MlaviI ,Zorica Markov iz Kikinde

i Dejan Djuricic iz Ljubovije.

 

Trecu nagradu za poeziju u dobili su  Vanesa Jašarević Spionica  , Bosna i Hercegovina i Nataša Pudar,  IZ Gajdobre i Bojana Škorić. iz Novog Sada .

 

 
 

 

Prvu nagradu Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije i kratke price  "Mihala Babinke" u konkurenciji do 30 godina

za kratke price dobili su  Marija Blažević Zalokar iz Slavonskog broda  Suad Velić

N. Jezero, Živinice, Bosna i Hercegovina.Stefan Lancuski iz Sivca.

 

Drugu nagradu Cetvrtog festivala poezije i kratke price "Mihal Babinka" za price dobili su Natasa Lalovic iz Podgorice i  Goran Kosutic  iz Novog Sada.

 

Trecu nagradu Cetvrtog festivala poezije i kratke price "Mihal Babinka" za price dobila je Marija Vuletić  iz Zemuna.

 

 Nagrade Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije i kratke price  "Mihala Babinke"

srednjoskolci poezija

 

 

Prva nagrada Tijana Radovanovic iz Valjeva.

 

Druga nagrada Jasmina Jajčević iz Backe Palanke i Stefan Petrović ,Velika Plana.

Treca nagrada Milica Bastajić,  učenica četvrtog razreda TŠ''Mileve Marić- Anštajn'' Novi Sad i

Milan Vojisavljević IZ Beograda i Zeljana Valent,Gimnazije i iz Odžaka.

 

Nagrade Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije i kratke price  "Mihala Babinke"

srednjoskolci kratka prica

Prva nagrada Julijana Dobrasinovic iz Svrljiga i Branislava Markovic iz Vranja. i Nikolina Ostojic iz Beograda.

 

 Druga nagrada za poeziju Emilija Petreska iz Negotina,Makedonija i Dragana Nikolić. gimnazije "Josif Pančić" u Bajinoj Bašti.

 

Treca nagrada Jelena Grujic iz Despotovca i Jovana  Jankovic  iz Sokobanje..

 

 

Nagrade Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije i kratke price  "Mihala Babinke"

poezija osnovci

 

prva nagrada

Jovan Glisic  iz OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka Markovic,

 

Maja Manojlovic OS "Veljko Cubrilovic" Priboj,Republika

Srpska,BiH",nastavnica Mirjana Lazarevic

 

Jovana Zabaljac OS 15 oktobar ,VII,PIivnice nastavnik Aleksandar Pavic.

 

Druga nagrada Lazar Markovic

literarna sekcija Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftic,

Sara Panovska IV2 odd Uciliste:Toso Arsov - Stip-Makedonija   

Miljana Miskovic Smederevska Pallanka.

 

Treca nagrada Sandra Tanceva osnovna skola Sv. Kiril i Metodij iz Veles -Makedonija

Branislava Kolarov os Laza Kostic kovilj,nastavnica Ivana Pavlica.

 

Nagrade Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije i kratke price  "Mihala Babinke"

osnovci kratke price

Prva nagrada Marija Dimitrijevic iz OS"Arcibaldca

Rajs",Beograd,prof.Ljubinka Markovic.

 

Drugo nagrada  Aleksandra Petrovic  llterararna sekcija Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftic.

 

Treca nagrada  Aleksa Tepavac iz Beograda

 

 

Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac",

Novi Sad

Narodnih heroja 5

u petak 16.o3.2012.godine u 18 sati uz odgovarajuci umetnicki program


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca April 12, 2012, 03:21:28
BOG NACIONALNE zalosti Dodela nagrada Sestog medjunarodnog festivala humor i satire "Milovan Ilic Minimaks",u organizaciji Scene svih kreativnih,kojia prva i jedina u Srbiji,u regionu i ovom delu sveta funkcionise nezavisno od politike,moci,novca,seksa i nasilja, bez FINANSIJSKE podrske vladinih i nevladinih organizacija i pojedinaca,ce biti odrzan , u cetvrtak 5. aprila 2012.godine u 12 sati.

 

 

Znajuci da je smeh najbolji lek, iz humanitarnih razloga po raraspisanom konkursu za Sesti medjuunarodni festival za humor i satiru "Milovan Ilic Minimaks", koji ce biti odrzan u cetvrtak 5. aprila 2012.godine u 12 sati , pod geslom "Tup-tup tacno u podne" u Domu za ometene u razvoju u Veterniku,Kninska bb uz odgovarajuci kulturno -umetnicki program u kojem ucestvuje Dramska sekcija Doma,dobitnici nagrada i svi koji dodju,a zele da ucestvuju.

 

Konkurs je raspisan za aforizam, a stiglo je preko hiljadu radova od vise stotina autora iz zemlje i inostrtanstva saopstio je zirii u sastavu mr Jovan Mihajilo, predsednik, mr Nera Rikic Legac,clan i Stojan Simic Krppica, clan. Prvu nagradu dobili su Aleksandar Pavic iz Gajdobre i Pavle R.Cvetkovic iz Negotina,,drugu nagradu Abdurahman Halilovic iz Rijeke,Hrvatska,i Slavica Jovanovic iz Macvanskog Prrnjavora,trecu nagradu .Ljubomir Gligoric iz Novog Sada,

Specijalna nagrada za satiricne knjige Sanji Petrovic iz Novog Sada.VREDNOST NAGRADA NIJE VEZAN ZA NOVAC I MATERIJALNA DOBRA.Nagrade su prestizne i ne moze ih svako dobiti.

 

Svi ste pozvani i svi koji dodju nastupice kao gosti,ako zele


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca April 12, 2012, 03:22:11
a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 3o godina poezija,u kategoriji do 3o godina kratka prica.Radove slati do 10.maja  2012.godine na email [email protected].

 

 

 

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine ,i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih  pesnika u Vojvodini koji su rodjeni u Crnoj Gori, Pavla Popovica,

 

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac Rikic,u organizaciji Scene svih kreativnih ,

(,koja na nekonvencionalne nacine drzi knjizevne nastupe na svim mestima gde ima ljudskih bica,

SSK,Scena svih kreativnih,na kojoj mogu,ako zele,ali ne moraju, nastupati i pocetnici i oni sa sabranim delima,istaknuti i skrajnuti,na nacin kakvi su oni sami,samo bez vredjanja po bilo kojoj osnovi,bez upotrebe i zloupotrebe politike,moci,novca,seksa i nasilja).

 

Prvi  i međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina

"Pavle Popovic",

 

objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu

 

[email protected] (koji imaju email adresu)

 

odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM)

Prvi i međunarodni festival poezije i kratke price "Pavle Popovic"

 

(za konkurs) Stojan Simic Krpica Marka Miljanova 18/39 Novi Sad Republika Srbija

 

AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je nemas lako je otvoriti email adresu.

 

 

 

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje,iz zemalja bivse Jugoslavije i sveta.

Radove (do  tri pesme,odnosno  do tri price ) slati do10.maja 2012.godine .u tri primerka(koji salju postom),(a u jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom učenika telefonom,emailom...Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.I kratku biografiju.

POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 3o godina poezija,u kategoriji do 3o godina kratka prica.Radove slati do

10.maja 2012.godine

 

 

 

Dodela nagrada Prvog  medjunarodnog festivala poezije i kratke price "PAVLE Popovic'  16.5.2012.godine u 18 sati

uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.

 

Pavle Popović

 

Rođen 5. avgusta 1923. godine u Beranama. Studirao jugoslovensku književnost u Beogradu. Poeziju počeo da piše odmah posle rata, a sa dolaskom na fakultet i da je objavljuje. Objavio sledeće knjige: KAMENA ŠUMA, SVETLOSTI I SENKE, ČOVEKOVA BITKA, SENTIMENTALNE PANORAME, KAMENA ŠUMA, PREDEO IZA REČI, DODJOŠKE I DRUGE PESME, NIKUD OD KUĆE, PRETVORI ME U REŠ, KOERDE...

Prevodjen na nemački, italijanski, češki, slovački... Zastupljen u mnogim antologijama i izborima. Dobitnik je Oktobarske nagrade Novog sada za 1970. godinu, Književne nagrade za životno delo Društva književnika Vojvodine, za 1991. i nagrade Laza Kostić Novosadskog salona knjiga za 1996. godinu.

Umro u Novom Sadu, tiho i ponosno 2003.godine...


Naslov: Odg: Konkursi i dodele nagrada
Poruka od: ovaca April 12, 2012, 03:23:01
U odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac",

Novi Sad,Narodnih heroja 5,

u organizaciji Scene svih kreativnih,koja prva i jedina u Srbiji i regionu i u ovom delu sveta funkcionise i deluje bez uticaja politike,moci,novca,seksa i nasilja i cije nagrade nisu vezane za novac i materijalna dobra,nagrade su prestizne i ne moze ih svako dobiti,

 

 

da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se

sacuvala uspomena na jednog od najvecih rumunskih   pesnika u Vojvodini  i Srbiji ,u bivsoj Jugoslaviji ,i ovom delu Evrope i sveta , Joana Flore,

 

u organizaciji Scene svih kreativnih ,odrzava se Cetvrti međunarodni

festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina

"Joan Flora",

tj. dodela nagrada Cetvrtog međunarodnog festivala poezije i kratke price "Joan Flore".

 

 

Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr.

Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan).

Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje i

inostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).

 

 

Dodela nagrada Cetvrtog međunarodnog festivala poezije i kratke price "Joan Flora"

 

Prvu nagradu Cetvrtog međunarodnog festival poezije i kratke price "Joan Flora"

 u konkurenciji do trideset godina za poeziju dobil isu

 

Borislava Dvoranac iz Visnjiceva kod Sida,Martina Kusljic iz Slavonskog Broda,Hrvatska i

Haris Jasarevic iz Novog Pazara.

 

 Drugu nagradu za poeziju u kategoriji do 30 godina je dobila je  Snezana Ckojic  iz Valjeva,Katarina Fiamengo beogradjanka rodjena u  Kladovu.

 

 Trecu nagradu za poeziju u dobili su

Ivana Djukic iz Podgorice,Vladimir Belanovic iz Nove Varosi i Aleksandar  Velickovic iz Obrenovca.
 

 

 

Prvu nagradu Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije i kratke price  "Joan Flora" u konkurenciji do 30 godina

za kratke price dobili su  Stefan Lancuski iz Sivca i Pavle Lekovic iz Kragujevca.

 

 

 

Drugu nagradu Cetvrtog festivala poezije i kratke price "Joan Flora" za price dobili su

Helena Himel Ecka i i Marko Jovanovic iz Novog Sada.

 

Trecu nagradu Cetvrtog festivala poezije i kratke price "Mihal Babinka" za price dobila je

Dragan Adamovic iz Sapca i Tamara Andrejević iz Velikog Izvora.

 

 

 

 Nagrade Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije i kratke price  "Mihala Babinke"

srednjoskolci poezija

prva nagrada Ana Turk Gimnazija,  Aleksinac i Sanja Zivancevic iz Valjeva.

 

Druga nagrada ,Elena  Donova Negotino Vardarsko Makedonija

 

Treca nagrada  Bojana Tomic iz Pecinaca.

 

Nagrade Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije i kratke price  "Joan Flora"

srednjoskolci kratka prica

Prva nagrada Natasa  Pavicevic iz Beograda i Julijana Dobrasinovic iz Svrljiga.

Druga nagrada Gordana Zarkovska iz Prilepa,Makedonija.

 Treca nagrada  Kristina Djuric iz Novog Sada.

 
 

 

 

Nagrade Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije i kratke price  "Joan Fora"

poezija osnovci

 

prva nagrada

Sara Markovic iz OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka Markovic,

Nikolina Bozic,literarna sekcija Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftic,

 Nina Polic OS 15 oktobar ,VII,PIivnice nastavnik Aleksandar Pavic.

 

Druga nagrada Sladjana Lazic OS "Veljko Cubrilovic" Priboj,Republika

Srpska,BiH",nastavnica Mirjana Lazarevic,

Antonio Cvetkovski IV2 odd Uciliste:Toso Arsov - Stip-Makedonija  ,  nastavnica Desanka Nikolova.

 

Treca nagrada Marija Ilic OS "Dositej Obradovic" Nis,uciteljica Sladjana Stojkovski

I Katerina Dimkova odd Uciliste  Toso Arsov,Stip Makedonija,nastavnica Violeta Todeva.

 

 

Nagrade Cetvrtog medjunarodnog festivala poezije i kratke price  "Joan Flora"

osnovci kratke price

Prva nagrada

Anastasija Bijelic iz Sremske Kamenice.

Drugo nagrada Jovan Glisic iz OS"Arcibaldca

Rajs",Beograd,prof.Ljubinka Markovic.

Treca nagrada 

Darko Delic Osnovna skola  OS "Veljko Cubrilovic" Priboj,Republika

Srpska,BiH",nastavnica Mirjana Lazarevic.

 

 

Specijalna nagrada literararnoj  sekciji Veronauke u Pecincima

"Zmaj u zelenim carapama",veroucitelju Milosu Jeftic.

 

Dodela nagrada ce se izvesti u odeljenju Gradske biblioteke "Stevan Sremac",

Novi Sad

Narodnih heroja 5

u cetvrtak 12.o4.2012.godine u 19 sati uz odgovarajuci umetnicki program.


Naslov: Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke price dece SP
Poruka od: ovaca Novembar 18, 2013, 18:13:21
Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke price dece i mladih
"STANISLAV PREPREK"

Konkurisati mogu i ucesnici i ucesnice koji su vec dobijali nagrade
nasih festivala,ili nekih drugih konkursa,naravno i oni koji nisu
nikad dobili neku nagradu.Jedna osoba moze konkurisati i u kategoriji
poezije i kratke price,ako ih pise.Radove na slobodne teme.do 3
pesme,do 3 price. slati do 1. DECEMBRA  2013.godine na email:
[email protected], a kategorije su: osnovci
poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci
kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30
godina kratka prica. Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine ,i da bi se
sacuvala uspomena na jednog od najvecih hrvatskih knjizevnica
STANISLAVA PREPREKA ,rodjen u u SIDU 1900.godine ,   koji je ziveo u
Petrovaradinu ,raspisuje se Konkurs PETO medj. festivala poezije i
kratke price dece i mladih  "STANISLAV PREPREK"

prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana
Mihajila i mr Nere Legac,kao zirija i Zvezdane Simic,kao tehnicke
pomoci,koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih
kreativnih ,nezavisno od politike,moci,novca,seksa i nasilja,kako bi
se povratilo dostojanstvo knjizevnosti i umetnosti,ne trazeci niti
dobijajci novac od ministarstva kulture grada Novog Sada,ni
ministarstva pokrajine Vojvodine, ni ministarstva Republike
Srbije,niti evropskih ni svetskih fondova,niti vladinih niti
nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogla
dobiti.NAGRADE MEDJUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRICE KOJE
ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC,ne moze ih svako
dobiti,i prestizne su. Zahvaljujemo se pesnicima i piscima koji nam
daruju knjige koje delimo kao nagrade uz diplomu. PETI međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku omladinu
do 30 godina "STANISLAV PREPREK"

 objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke
priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska
omladina do 30 godina svoje radove šalju na email adresu

Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke price mladih "STANISLAV PREPREK"

[email protected] (koji imaju email adresu) odnosno postom
(obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM):

" (za konkurs) Stojan Simic Krpica, Marka Miljanova 18/39, 21000 Novi
Sad, Republika Srbija.AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je
nemas lako je otvoriti email adresu. PESME I PRICE koje se salju na
fb.profil ili u inbox clanova zirija, ili se dostavljaju preko nekoga
nece se uzimati u obzir. Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska, i
studentska omladina do 30 godina iz Srbije i inostranstva.Radove (do tri pesme,odnosno do tri price duzine do 3 stranice po
prici) slati do 1.DECEMBRA  2013.godine, u tri primerka (koji salju
postom), a jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i
prezimenom ucesnika,ucesnice,  telefonom,mestom rodena i
zivljena,emailom i kratkom biografijom.POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU,
a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci
poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u
kategoriji do 30 godina kratka prica.

Radove slati do 1.DECEMBRA 2013.godine.Dodela nagrada PETOG   medjunarodnog festivala poezije i kratke price
"STANISLAV PREPREK"

bice U PRVOJ POLOVINI DECEMBRA  2013. godine u gradskoj biblioteci
Stevan Sremac, Narodnih heroja 5 .KOD GLAVNE POSTE,u Novom Sadu, uz
odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i
pesnika,knjizevnica i knjizevnika.Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke price dece i mladih
"STANISLAV PREPREK"

Konkurisati mogu i ucesnici i ucesnice koji su vec dobijali nagrade
nasih festivala,ili nekih drugih konkursa,naravno i oni koji nisu
nikad dobili neku nagradu.Jedna osoba moze konkurisati i u kategoriji
poezije i kratke price,ako ih pise.Radove na slobodne teme.do 3
pesme,do 3 price. slati do 1. DECEMBRA  2013.godine na email:
[email protected], a kategorije su: osnovci
poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci
kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30
godina kratka prica. Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine ,i da bi se
sacuvala uspomena na jednog od najvecih hrvatskih knjizevnica
STANISLAVA PREPREKA ,rodjen u u SIDU 1900.godine ,   koji je ziveo u
Petrovaradinu ,raspisuje se Konkurs PETOG medj. festivala poezije i
kratke price dece i mladih  "STANISLAV PREPREK"

prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana
Mihajila i mr Nere Legac,kao zirija i Zvezdane Simic,kao tehnicke
pomoci,koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih
kreativnih ,nezavisno od politike,moci,novca,seksa i nasilja,kako bi
se povratilo dostojanstvo knjizevnosti i umetnosti,ne trazeci niti
dobijajci novac od ministarstva kulture grada Novog Sada,ni
ministarstva pokrajine Vojvodine, ni ministarstva Republike
Srbije,niti evropskih ni svetskih fondova,niti vladinih niti
nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogla
dobiti.NAGRADE MEDJUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRICE KOJE
ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC,ne moze ih svako
dobiti,i prestizne su. Zahvaljujemo se pesnicima i piscima koji nam
daruju knjige koje delimo kao nagrade uz diplomu. PETI međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku omladinu
do 30 godina "STANISLAV PREPREK"

 objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke
priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska
omladina do 30 godina svoje radove šalju na email adresu

Konkurs PETOG medj. festivala poezije i kratke price mladih "STANISLAV PREPREK"

[email protected] (koji imaju email adresu) odnosno postom
(obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM):

" (za konkurs) Stojan Simic Krpica, Marka Miljanova 18/39, 21000 Novi
Sad, Republika Srbija.AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je
nemas lako je otvoriti email adresu. PESME I PRICE koje se salju na
fb.profil ili u inbox clanova zirija, ili se dostavljaju preko nekoga
nece se uzimati u obzir. Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska, i
studentska omladina do 30 godina iz Srbije i inostranstva.Radove (do tri pesme,odnosno do tri price duzine do 3 stranice po
prici) slati do 1.DECEMBRA  2013.godine, u tri primerka (koji salju
postom), a jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i
prezimenom ucesnika,ucesnice,  telefonom,mestom rodena i
zivljena,emailom i kratkom biografijom.POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU,
a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci
poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u
kategoriji do 30 godina kratka prica.

Radove slati do 1.DECEMBRA 2013.godine.Dodela nagrada PETOG   medjunarodnog festivala poezije i kratke price
"STANISLAV PREPREK"

bice U PRVOJ POLOVINI DECEMBRA  2013. godine u gradskoj biblioteci
Stevan Sremac, Narodnih heroja 5 .KOD GLAVNE POSTE,u Novom Sadu, uz
odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i
pesnika,knjizevnica i knjizevnika.


Naslov: Dodela nagrada SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL
Poruka od: ovaca Februar 22, 2014, 18:32:24
Dodela nagrada SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA
6. фебруар 2014. у 00:17
 
ЈавноПријатељиПријатељи осим познаникаСамо јаРучноБлиски пријатељиПородицаВиди све листе...ПознанициИди назад
Dodela nagrada SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA
 Svi ste pozvani da dođete, ako možete, i učestvujete, ako želite, kao gosti.
Dodela nagrada SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA će biti održana u petak 07.02.2014. u biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, KOD GLAVNE POŠTE u Novom Sadu u 18 časova uz odgovarajući umetnički program.
 
Dodela nagrada  SESTOG  međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA
Da bi se negovalo i stimulisalo književno stvaralaštvo dece i omladine, i da bi se sačuvala uspomena na MIHAL BABINKU, jednog od najvećih slovačkih pesnika (rođen u Padini, 1927. godine, koji je živeo u Novom Sadu), u organizaciji SCENE SVIH KREATIVNIH, održava se SESTI međunarodni festival za decu osnovnih i srednjih škola, studentsku i omladinu do 30 godina Mihal Babinka, prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice, uz podršku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac SESTI međunarodni festival za decu osnovnih i srednjih škola, studentsku i omladinu do 30 godina MIHAL BABINKA.
Žiri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik), mr.Nera Legac (član) i Stojan Simic Krpica (član). Na konkurs je stiglo nekoliko hiljada radova od više stotina autora iz zemlje i inostranstva (mahom iz zemalja bivše Jugoslavije).
 
POEZIJA – KATEGORIJA DO 30 GODINA
 
Prvu nagradu  SESTOG  međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA  za poeziju u kategoriji do trideset godina dobio je:
Nemanja Dragaš, Beograd, Srbija.
 
 
Drugu nagradu SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za poeziju u kategoriji do trideset godina dobili su:
Danijela Kojić, Brijest, Priboj, (Bijeljina),Republika Srpska,Bosna i Hercegovina,
Valentina Topalović, Beograd, Srbija,
Đurđija Peruničc, Požega, Srbija.
 
Treću nagradu SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za poeziju u kategoriji do trideset godina dobili su:
Jovan Romanović, Smederevo, Srbija
Ivan Petrović, Mladenovac,Srbija
Milinović Anita, Bar, Crna Gora,
Stefan Gašić,Padinska Skela, Srbija,
Hristina Petrović,Vrnjacka Banja, Srbija,
Nemanja Živojinović, Lugavčina, Srbija.
 
KRATKE PRIČE – KATEGORIJA DO 30 GODINA
 
Prvu nagradu  SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za kratke priče u kategoriji do trideset godina dobili su:
Aleksandar Obradović, Bijelo Polje, Crna Gora,
Milena Stojanovic, Paraćin, Srbija.
Aleksandra Svetlik, Zrenjanin, Srbija.
 
Drugu nagradu SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za kratke priče u kategoriji do trideset godina dobili su:
Ksenija Šupić, Užice, Srbija
Vojislav Vukomanović, Kragujevac, Srbija,
Marina Stošic,Vranje, Srbija.
Boris Petrović, Banja Luka, BiH.
 
Treću nagradu mSESTOG eđunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za kratke priče u kategoriji do trideset godina dobili su:
Maja Atanasoska, Prilep, Makedonija,
Dragan Ivanović, Ljubija, BiH,
Sanja Pjevčević, Zrenjanin, Srbija,
Mladen Sazdanović, Bor, Srbija.
 
POEZIJA – KATEGORIJA SREDNJOŠKOLACA
 
Prvu nagradu SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za poeziju u kategoriji srednjoškolaca dobili su:
Mevla Ćasurović, Tuzla, BiH,
Aleksandar Nikolić, Leskovac, Srbija,
Tanja Slaveva, gimnazija „Kočo Racin“, Veles, Makedonija,
Irena Hristova, Veles, Makedonija,
Petar Živković, Prokuplje, Srbija,
Dane Dodić, rođ. u Kruševcu, Trstenik, Srbija,
Aleksandra Savić, ekonomska škola „Nada Dimić“, literarna sekcija „Sremac“, mentorka Snežana Obradović, Beograd, Srbija.
 
Drugu nagradu  SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za poeziju u kategoriji srednjoškolaca dobili su:
Milica Rakićević, Lazarevac, Srbija,
Irena Hristova, Veles, Makedonija
Isidora Dimitrievska, SOU Gimnazija „Goce Delčev“, Kumanovo, Makedonija,
Viktorija Petrovska, gimnazija „Kočo Racin“, Veles, Makedonija,
Melisa Kadrić, Lukavac, BIH,
Amina Mašić, mješovita srednja škola „Musa Ćazim Ćatić“, Kladanj,BiH,
Nevena Antić, Knjaževac, Srbija,
Milan Zunjanin, Trstenik, Srbija,
Aleksandra Bakić, tehnička škola „Enko Verkić Neša“, literarna sekcija „Zmaj u zelenim čarapama“, veroučitelj Miloš Jeftić, Pećinci, Srbija.
Miljana Živić,,Aleksinačka gimnazija“, radionica kreativnog pisanja „Alhemija reči“, mentor Aleksandra Pavlović, Aleksinac, Srbija
Treću nagradu  SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za poeziju u kategoriji srednjoškolaca dobili su:
Veljko Odalović, Valjevo, Srbija,
Rajka Milišić, Banja Luka, RS, BiH,
Milan Veselica, Kula, Srbija,
Vesna Todevska, Kumanovo, Makedonija,
Dejana Dongo, Bačka Palanka, Srbija,
Dejana Lukić, tehnička škola „Enko Verkić Neša“, literarna sekcija „Zmaj u zelenim čarapama“, veroučitelj Miloš Jeftić, Pećinci, Srbija.
 
KRATKE PRIČE – KATEGORIJA SREDNJOŠKOLACA
Prugu nagradu SESTOG  međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za kratke priče:
Velma Suljendić, Tuzla, BIH,
Aleksandra Savić, ekonomska škola „Nada Dimic“, literarna sekcija „Sremac“, mentorka Snežana Obradović, Beograd, Srbija,
Drugu nagradu SESTOG  međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za kratke pričeH
Bojan Josić ,Gimnazija ''Vaso Pelagić,Brčko.BiH.
 
Treću nagradu SESTOG  međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za kratke priče u kategoriji srednjoškolaca dobio je
Nebojša Janković, srednja škola „22 oktobar“, Žabalj, Srbija
 
POEZIJA – KATEGORIJA OSNOVACA
 
Prvu nagradu  SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za poeziju u kategoriji osnovaca dobili su:
Patricija Kmećko, OŠ „15.oktobar“, učiteljica Zuska Valenčik, Pivnice, Srbija,
Dragana Nikolić, istureno odeljenje u Rečici, učiteljica Zdenka Ristić, centralna škola „Božidar Dimitrijević-Kozica“, u Bradarcu, Požarevac, Srbija,
Ana Petrov, OŠ „Arčibald Rajs“, prof. Ljubinka Marković, Beograd, Srbija,
Lav Lukić, OŠ „Nikola Tesla“, mentorka Aleksandra Drakulić, Beograd, Srbija.
 
Drugu nagradu SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za poeziju u kategoriji osnovaca dobili su:
 
Hristina Boškovska, OU „Kuzman Šapkarev“, mentorica Valentina Trajkovska Dračevo, Skoplje, Makedonija,
Ana Pečevska, OU „Sv. Kliment Ohridski“ mentorica Valentina Trajkovska, Dračevo, Skoplje, Makedonija"
Aleksa Nikolić, OŠ „Stanislav Srermcevic“, mentor Predrag Nikolić, Kragujevac, Srbija,
Ivo Mirčev, OOU „Sv.Kiril i Metodij“, mentor Maja Jovanovska,Veles, Makedonija,
Simona Georgieva, OOU „Petar  Musev“, mentor Katerina Crčeva, Bogdanci, Makedonija,
Jelena Jovanović, Beograd, Srbija.
 
Treću nagradu SESTOG  međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za poeziju u kategoriji osnovaca dobili su:
Ivana Samardžić, OŠ „Vuk Karadžić“, učiteljica Mara Slijepčević, Vlasenica, RS, BiH,
Tamara Stojanovska, OOU „Metodi Mitevski – Brico“, mentor Lenče Kitanova, Lozovo, Makedonija,
Sara Konin, OŠ „Kočo Racin“, mentor Maja Stojanovska, Kumanovo, Makedonija.
 
KRATKE PRIČE – KATEGORIJA OSNOVACA
 
Prvu nagrada  SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za kratke priče u kategoriji osnovaca dobili su:
Ana Petrov, OŠ „Arčibald Rajs“, prof. Ljubinka Marković, Beograd, Srbija,
Danica Brklja, OŠ „Sokolac“, Sokolac, RS, BiH,
Mihailo Grbic, osnovna škola pri matematickoj gimnaziji, profesorica Anđelka Petrović, Beograd, Srbija.
 
Drugu nagradu SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za kratke priče u kategoriji osnovaca dobili su:
Milos Samardžić, OŠ „Vuk Karadžić“, učiteljica Mara Slijepčević, Vlasenica, RS, BiH,
Nastasija Manasijevska, OOU „Braka Miladinovci“, Kumanovo, Makedonija,
Katja Dimov, literararna pesnička radionica narodne biblioteke „Detko Petrov“, mentor Elizabeta Georgiev, Dimitrograd, Srbija,
Una Bugarčić, „Stanislav Srermcevic“ OŠ „Stanislav Srermcevic“, mentor Predrag Nikolić, Kragujevac, Srbija,
Georgina Lestova, OOU „Petar  Musev“, mentor Katerina Crčeva, Bogdanci, Makedonija.
Nikolina Živanović,OS,,Ljupce Nikolic“,mentor Aleksandra Pavlović, Aleksinac, Srbija
Treću nagradu  SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA za kratke priče u kategoriji osnovaca dobili su:
Angela Stojanovska, OU „Sv. Kliment Ohridski“ mentorica Valentina Trajkovska, Dračevo, Skoplje, Makedonija"
Mihaela Jankoska, OU ,,Vlado Tasevski“, Skoplje, Makedonija,mentor Vera Andon.
Ivona Trajkovska, OU „Sv. Kliment Ohridski“ mentorica Valentina Trajkovska, Dračevo, Skoplje, Makedonija.
 
Dodela nagrada SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih MIHAL BABINKA će biti održana u petak 07.02.2014. u biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, KOD GLAVNE POŠTE u Novom Sadu u 18 časova uz odgovarajući umetnički program
 
Svim dobitnicima nagrada čestitamo!
 
I svima koji su učestvovali na Konkursu Festivala se zahvaljujemo!


Naslov: Dodela nagrada SESTOG međunarodnog festivala poezije i kratke priče mladih
Poruka od: ovaca Februar 22, 2014, 18:33:39
Dodela Dodela nagrada CETVRTOG medj. festivala poezije i kratke price VOJISLAV DESPOTOV
29. Јан
svi ste pozvani da dodjete i ucestvujete,ako zelite,kao gosti.
U  biblioteci Stevan Srenac,Narodnih heroja 5,Novi Sad,KOD GLAVNE POSTE,
petak 31.1.2014.godine u 18 sati uz odgovarajuci umetnicki program.
 
 Dodela nagrada CETVRtog festivala  medjunarodnog festivala poezije i kratkeprice  mladih VOJISLAV DESPOTOV
 
 
Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bisacuvala uspomena na VOJISLAV DESPOTOVa ,jednog od najvecih srpskih neoanvargadnih i postavangardnih pesnika,rođen u Zrenjaninu, 195o.godine,koji je ziveo  u Novom Sadu,u organizaciji Scene svih kreativnih ,odrzava se CETVRTI medjunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do30 godina   VOJISLAV DESPOTOV,prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac,kao zirija i Zvezdane Simic,kao tehnicke pomoci,koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih ,nezavisno od politike,moci,novca,seksa i nasilja,kako bi se povratilo dostojanstvo
knjizevnosti i umetnosti,ne trazeci niti dobijajci novac od ministarstva kulture grada Novog Sada,ni ministarstva AP Vojvodine, ni ministarstva Republike Srbije,niti evropskih ni svetaskih fondova,niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca,iako bi ih mogli dobiti.NAGRADE MEDJUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE IKRATKE PRICE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC,ne moze ih svako dobiti,i prestizne su. Zahvaljujemo se pesnikinjamai pesnicima,piscima i knjizevnicima sto nam daruju knjige koje dajemo  kao nagrade uzdiplomu.
 
 
U organizaciji Scene svih kreativnih ,odrzava se CETVRTI medjunarodifestival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina  VOJISLAV DESPOTOV,
 
Ziri festivala radio je u sastavu mr. Jovan Mihajilo (predsednik),mr.Nera Legac (clan) i Stojan Simic Krpica (clan).Na konkurs je stiglo
 
 nekoliko hiljada radova od vise stotina autora iz zemlje iinostranstva (mahom iz zemalja bivse Jugoslavije).
 
 
Prvu nagradu cETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOV za poezijuu kategoriji do trideset godina za poeziju dobili su:
Nemanja Dragas,Beograd,Srbija,
Novak Djukic,Beograd,,Srbija,
Goran Gatalica, Zagreb,Hrvatska,Haris Jasarevic ,Novi Pazar,Srbija,
Goran Zivkovic,Nis,Srbija.
 
 
Drugu nagradu CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOVu kategoriji do trideset godina za poeziju dobili su:
Nikola Corac. Podgorica Crna Gora,
Danijela Kojic, Brijest, Priboj, (Bijeljina),Republika Srpska,Bosna iHercegovina,
Ferida Durek,Donji Vakuf, studentica u Mostaru,Bosna i Hercegovina,
Mirjana Komarica Priboj,Srbija.
Suzana Ranđelović, Niš,Srbija,
Dajana Lazarevic,Beograd,Srbija,
Marija Stosic  , Vranje, student Pravnog fakulteta u Nisu , Srbija,
Jovana Milutinovic,Paracin,Srbija,
Aleksandar Veličković.Obrenovac.
 
Trecu nagradu  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOVu kategoriji do trideset godina za poeziju dobili su:
Kristijan Djordjevic,Vranje,Srbija,
Valentina Tyna Filipović,Zagreb,Hrvatska,
Milica Milovanovic,beograd,Srbija,Vesna Jokić,Gradiška, Republika Srpska, BiH.
Biserka Gajić, Kolar,  kod Jagodine,Srbija.
Viktor Novakovic,Beograd,Srbija,
Marija Crnoja ,Adžamovci,Hrvatska,
Elena Angelovska,Skopje,R.Makedonija,
Sanja Radovanović, Knjaževac, Srbija,
Tatjana Drazic,Vukovar.
 
U kategoriji do 30 godinaza kratke price:prva nagrada  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOV:
Aleksandar Obradović , Bijelo Polje, Crna Gora,
Nemanja Ilic, Nis,Srbija,
Mirnes Modric iz Banovica,BiH,Tijana Banovic,krusevac,Srbija,
Helena Himel,Ecka,Srbija,
Mirjana Zarić, Jakovo,Srbija,
Milena Stojanović,Paraćin,Srbija.
 
 
Drugu nagradu  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOVu kategoriji do 30 godina za kratke price:
Rodić Dijana Beograd,Srbija,
Vojislav Vukomanovic,Kragujevac,Srbija,
Marina Stosic,Vranje,Srbija.
Boris Petrovic,Banja Luka,BiH,
Srbijanka Stanković,Prokuplje.Srbija,
Andrej Sikimic,Novi Sad,Srbija,
Aleksandar djuric,Pozarevac,Srbija,
Tatjana Pajic,loznica,Srbija.
 
Treca nagrada CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOV  u kategoriji do 30 godina za kratke price:
Dušan Marinković,, Nišu,Srbija,
Bojana Kulidžan Gromovic, Mostar, BiH,Čačak,Srbija,
Bojana Tufegdzic,Krusevac,,Srbija.
Vojin Badnjar. Romana, Ljubija, ,Republika Srpska,
Aleksandra Spalević, rođena u Peći, živi u Beogradu.Srbija,
Rodić Dijana,Beograd,Srbija,Lilian Zivkovic,Zeleznik,srbija.
 
 
 
srednjoskolci poezija Prva nagrada  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOVu kategoriji srednjoskjolaca za poeziju:
Tanja Slaveva,gimnazijna Koco Racin,Veles,Makedonija.
Irena .Hristova,Veles,Makedonija.
Dane Dodić rodj.  Kruševac,Trstenik,Srbija,
Aleksandar Nikolic,Leskovac,Srbija,
Anastazija Kocic,,Nis,Srbija,Aleksandra Savic,Beograd,Ekonomska skola Nada Dimic,literarna sekcijaSremac,mentorka Snezana Obradovic,,Srbija.
 
 
Druga nagrada  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOV kategoriji srednjoskjolaca za poeziju:
 
Melisa Kadrić ,Lukavac,BIH,
Milica Mitić,Stajkovce, opština Vlasotince,Srbija,
Ana Radulovic,Kraljevo,Srbija,
 Milan Zunjanin, Trstenik,Srbija,
Vukasin Vojvodic,gimnazija Svetozar Markovic,Novi Sad,Srbija,
Sanja Mirceva,SOU gimnazija Koco Racin,Veles,R.makedonija,
Radovan Sindjelic,Bogatic,srbija
,Aleksandra Petrovic,TS Milenko Verkic Nesa,Pecinci,Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftic,Srbija,
Despina Siljanoska,SOU gimnazija Goce Acev,Prilep,R.Makedonija.
 
 
 
 vTreca nagrada  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOV kategoriji srednjoskjolaca za poeziju:
Darko Sekulic,Derventa, Bosna i Hercegovina,
Dejana Dongo, Bačka Palanka,Srbija,
Anastazija Petrova,Stip,Makedonija,
Nebojša Janković,Srednja škola "22 oktobar " Žabalj,Turistički tehničar,treća godina,Srbija,
Vuk Piljevic,rodj.Pristina,,gimnazija,Nis,Srbija,
Milica Mitić, Leskovac, Stajkovce,  Vlasotince,Srbija,
Aleksa Rajcevic,Cacak,Srbija,
Ana Velikic,TS Milenko Verkic Nesa,Pecinci,Zmaj u zelenim carapama",veroucitelj Milos Jeftic,Srbija,
Ana  Petrovic, Beograd, Obrenovac,Srbija,
ŠkolaPoljoprivredno-hemijska škola Obrenovac,Srbija,Stevan Milosevic ,Vranje.Srbija.
 
 
 
 
prva nagrada CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOV  u kategoriji srednjoskjolaca za kratke price:
Velma Suljendic,Tuzla,BIH,
Beograd,Ekonomska skola Nada Dimic,literarna sekcijaEmilija suvajac,Sremac,mentorka Snezana Obradovic,Srbija,
Katarina Starcevic,Beograd,Ekonomska skola Nada Dimic,literarna sekcijaSremac,mentorka Snezana Obradovic,,Srbija,
Vanja Ralic,osnovna skola pri matematickoj gimnaziji,Beograd,profesorica Anđelka Petrović,Srbija.,matematička gimnazija u Beogradu,mr Andjelka Petrovic,profesorka srpskog jezika i knjizevnosti.
 
 
 
Druga nagrada  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOVu kategoriji srednjoskjolaca za kratke price:Nevena Antić.knjaizevac
 
 
Treca nagrada zaa kratke price
 Rajka Milišic,Banja Luka, RS, BiH.
,
 
 
 
 
 poezija osnovci
 
 
Prva nagrada  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOVu kategoriji osnovaca za poeziju:Aleksa Marjanovic,OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.LjubinkaMarkovic,Srbija.Dragana Nikolići,stureno odeljenje uRečici-učiteljica Zdenka Ristić . Centralna škola Božidar Dimitrijević-Kozica - U Bradarcu . Grad Požarevac,,Srbija,Luka Maksimovic,os Car Konstantin,Nis,Srbija,mentor,Dragana Antic,Srbija,Malina Kolarovska,, "Sv.Kliment Ohridski Dracevo"Skopje,,R Makedonija,mentorica Rozica Trajkovska,Ksenija Vekic i Jovana Mijalcic,,os NikolaTesla,Beograd,mentorka Aleksandra Drakulic,Srbija,Aleksa Stanic,OS Veljko Vlahovic,Novi Sad,mentorica Snezana Stanojevic,Srbija,Sara Vostinic 8/1 OS ,,Vuk Karadzic"Knjazevac,Srbija.
 
 
 
Druga nagrada  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOVza poeziju OSNOVCI:Eva Blazevska,, "Sv.Kliment Ohridski Dracevo" Skopje,,RMakedonija,mentorica valentina Trajkovska,Angela Stojanovska,v.Kliment Ohridski Dracevo" skopje,,RMakedonija,mentorica Valentina TrajkovskaAleksa Nikolic, Stanislav Srermcevic Kragujevac,mentor PredragNikolic,Srbija.Iva Mircev,Sv.Kiril i Metodij,Veles ,R.Makedonija,mentor Maja Jovanovska,Simona Georgieva,,Petar  Musev,Bogdanci,Makedonija,mentor Katerina CRceva,Jelena Jovanovic ,beograd,Srbija.I
 
treca nagrada   CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOVu konkurenciji osnovaca za kratke price dobili su:cedomir Gavric,os Veljko Cubrilovic,P,lopare,RS/BIH,nastavnica Vesna JovicSladjana Lazic,,literarna sekcija Jutra plavogsljeza,Tuzla,nastavnicaMirjana Lazarevic,BIH.Ana Stavrov,literararna ,pesnicka radionica narodne biblioteke Detko Petrov,Dimitrograd,mentor Elizabeta Georgiev,Srbija,Jelica Jevtic. Beograd, Osnovna skola Vojvoda Stepa.Srbija,Jelena Jovanovic,Beograd,Srbija,Teodora Vesić,Kragujevac, u Vučiću-Rača,Srbija.
 
 
 
Prva nagrada  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOVosnovci kratke price:Mina Stankovic, , OS"Arcibald Rajs",Beograd,prof.Ljubinka Markovic,Srbija.
Danica Brklja,Osnovna škola Sokolac,Bosna I Hercegovina (RS),
Ljubica Milosavljevic Smederevska Palanka,Srbija,
Petar Vukovic,,osnovna skola pri matematickoj gimnaziji,Beograd,profesorica Anđelka Petrović,Srbija.
 
 
     Druga nagrada  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOVu konkurenciji osnovaca za kratke price:
Nastasija Manasijevska,сновно образование - ОУ."Браќаdragana naumovska, Миладиновци",Kumanovo,Makedonija,
Sv.Kliment Ohridski Dracevo" skopje,RMakedonija,mentorica rozica Trajkovska.
Katja Dimov,literararna ,pesnicka radionica narodne biblioteke Detko Petrov,Dimitrograd,mentor Elizabeta Georgiev,
Stanislav Srermcevic Kragujevac,mentor PredragNikolic,Srbija.
Renata Peeva,Petar  Musev,Bogdanci,Makedonija,mentor Katerina CRceva.
 
 
                                                                                               
 
 
Treca nagrada  CETVRTOG međunarodnog festival poezije i kratke price mladih  VOJISLAV DESPOTOV
za keatke price osnovci:
Mila Milosavljević,O.Š."Heroj Radmila Šišković",Smederevska Palanka,Srbija,
Marina Vracaric,os Laza Kostic,Beograd,Srbija,
Marija Petrovic,OS Veljko Cubrilovic,Priboj,Lopare,RS/BIH,nastavnica Vesna Jovic,
Angela Stojanovska,v.Kliment Ohridski Dracevo" Skopje,,R.Makedonija,
,mentorica Valentina Trajkovska,
 
Ivona Trajkovska,Kliment Ohridski Dracevo" Skopje,,RMakedonija,mentorica Valentina TrajkovskaMakedonija,mentorica Valentina Trajkovska,
 
 
Dodela nagradau  biblioteci Stevan Srenac,Narodnih heroja 5,Novi Sad,KOD GLAVNE POSTE,
 
u PETAK 31..1.2014..godine u 18 sati uz odgovarajuci umetnicki program.
 
 
 
Svim dobitnicima nagrada cestitamo!
 
 
 
I svima koji su ucestvovali na Konkursu Festivala se zahvaljujemo


Naslov: Konkurs TRECEG medj. festivala poezije i kratke price dece i mladih "PAVLE POPOV
Poruka od: ovaca Februar 22, 2014, 18:40:09
Konkurs TRECEG medj. festivala poezije i kratke price dece i mladih "PAVLE POPOVIC do 24 sata 25 februara.
Konkurisati mogu i ucesnici i ucesnice koji su vec dobijali nagrade nasih festivala,ili nekih drugih konkursa,naravno i oni koji nisu nikad dobili neku nagradu.Jedna osoba moze konkurisati i u kategoriji poezije i kratke price,ako ih pise.Radove na slobodne teme.do 3 pesme,do 3 price. NEMOJTE SLATI VISE OD 3 PESME,OD 3 KRATKE PRICE,BOLJE SE POTRUDITE DA UDESITE I NAPISETE I POSALJETE NAJBOLJE,NAJKVALITETNIJE RADOVE,slati do 25. FEBRUARA  2014.godine ,svako na svom jeziku,na email: [email protected], a kategorije su: osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30 godina kratka prica.
 
 Da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih  pesnika rodjenog 18. avgusta 1923. godine u Beranima U Crnoj Gori a koji je ziveo u Novom Sadu,u Vojvodini ,Srbiji i u bivsoj Jugoslaviji "PAVLE POPOVICA,da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine,
 raspisuje se Konkurs TRECEG medj. festivala poezije i kratke price dece i mladih ,"PAVLE POPOVIC",
prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac,kao zirija i Zvezdane Simic,kao tehnicke pomoci,koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih ,nezavisno od politike,moci,novca,seksa i nasilja,kako bi se povratilo dostojanstvo knjizevnosti i umetnosti,ne trazeci niti dobijajci novac od ministarstva kulture grada Novog Sada,ni ministarstva pokrajine Vojvodine, ni ministarstva Republike Srbije,niti evropskih ni svetskih fondova,niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogla dobiti.NAGRADE MEDJUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRICE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC,ne moze ih svako dobiti,i prestizne su. Zahvaljujemo se pesnicima i piscima koji nam daruju knjige koje delimo kao nagrade uz diplomu.,i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih   pesnika u Vojvodini ,Srbiji i u bivsoj Jugoslaviji,"PAVLa POPOVICa,rodjenih u Crnoj Gori,
TRECI međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku omladinu do 30 godina "PAVLE POPOVIC
 objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska omladina do 30 godina svoje radove šalju na email adresu
Konkurs TRECEG medj. festivala poezije i kratke price mladih"PAVLE POPOVIC
[email protected] (koji imaju email adresu) odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM):
" (za konkurs) Stojan Simic Krpica, Marka Miljanova 18/39, 21000 Novi Sad, Republika Srbija.
 
AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je nemas lako je otvoriti email adresu. PESME I PRICE koje se salju na fb.profil ili u inbox clanova zirija, ili se dostavljaju preko nekoga nece se uzimati u obzir. Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska, i studentska omladina do 30 godina iz Srbije i inostranstva,svako na svom jeziku.
 
Radove,svako na svom jeziku. (do tri pesme,odnosno do tri price ) slati do 25.FEBRUARA  2014.godine, u tri primerka (koji salju postom), a jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom ucesnika,ucesnice,  ,obaveznim mestom rodena i zivljena,emailom i kratkom biografijom,
eventualno telefonom,mada nije obavezno.
 
POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30 godina kratka prica.
Radove slati do 25.FEBRUARA 2014.godine.
 
Dodela nagrada TRECEG    medjunarodnog festivala poezije i kratke price " PAVLE POPOVIC"
bice U prVOJ sedmici MARTA 2014.godine. u gradskoj biblioteci Stevan Sremac, Narodnih heroja 5 .KOD GLAVNE POSTE,u Novom Sadu, uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika,knjizevnica i knjizevnika
 


Naslov: Dodela nagrada Osmog međunarodnog festivala humora i satire "MILOVAN ILIĆ MINIMA
Poruka od: ovaca Mart 31, 2014, 16:32:16
Dodela nagrada Osmog međunarodnog festivala humora i satire "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS"
31. март 2014. у 01:18
Dodela nagrada Osmog međunarodnog festivala humora i satire "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS", u organizaciji Scene svih kreativnih koji će biti održan u utorak 1. aprila 2014. godine u 13 sati u Domu za ometene u razvoju, ul. Kninska bb, u Veterniku.

 

Konkurs je raspisan za aforizam, a stiglo je preko hiljadu radova od više stotina autora iz zemlje i inostranstva, saopštio je žiri u sastavu mr Jovan Mihajilo, predsednik, posthumno, mr Nera Rikic Legac, član i Stojan Simić Krpica, član.

 

Prvu nagradu dobio jei Jovan Kragujević, Novi Sad, Srbija.

Jovan Kragujević (1950) rođen je i živi u Novom Sadu. Diplomirani pravnik. Bio je autor i urednik emisija o džezu na Radio Novom Sadu i Radio 021. Objavljivao je tekstove o muzici u Borbi i Našoj Borbi. Prve aforizme objavljuje 1972. u listu novosadskih studenata Index, a posle četrdeset godina ponovo objavljuje u Afirmatoru, Etni, Šipku, Nosorogu, Ljudnici, Užičkoj nedelji, Apatinskoj hronici, Afoteci 2 i Banatskom peru.

 

Drugu nagradu dobio je Saša Jovičić iz Vukovara, Hrvatska.

 

Treću nagradu dobio je Živko Đuza iz Mrkonjić Grada, RS, BIH.

 

Secijalnu nagradu za sveukupan satirični rad i delo je dobio Vasil Tolevski, Skopje, Makedonija.

Vasil Tolevski rođen je 1956. god. u Budimpešti. Diplomirani mašinski inžinjer. Oženjen i ima dve ćerke, Nataša i Olgica. Živi i radi u Skoplju. Objavio: Četiri koraka do istine (1988), Muzika za gluve (2006), Našite prijateli (2007), antologija makedonskog aforizma (2007 -dvojezično), Isuse, Lucifer nas zove (2007 - dvojezično), Našite prijateli 2 (2008) i Antologija balkanskog aforizma (2008 -dvojezično). Zastupljen u antologiji makedonskog aforizma (1988 - Novi Sad). Na makedonski jezik objavio knjige Baljka, Čotrića i Simića (2007) u ediciji Svetska satira. U pripremi još četiri naslova savremenih srpskih satiričara. Sarađivao sa: Osten, Studentski zbor, Mlad borec, Vreme, Jež, Ježev humor...Sada najradije šalje svoje radove za Etnu, Jež, Nosorog, Žikison, Večernje novosti, Politiku, Donstalens, Stršel, Toti list... Isključivo voli žive nastupe, jer upoznaje nove ljude koji mu pokljanjaju knjige, pa je nastupao u Beogradu, Plevlju, Požarevcu,Bjeljini, Skoplju... Osvojio je sve makedonske nagrade. Od svih nagrada najdraža mu je Radoje Domanović 2007. Bio je urednik za humor i satiru u studentskom listu "Studentskizbor". Sada je glavni i odgovornik urednik časopisa "Makedonski Osten".

 

 

Znajući da je smeh najbolji lek, iz humanitarnih razloga, dodela nagrada smog međunarodnog festivala humora i satire "MILOVAN ILIĆ MINIMAKS" biće održana u utorak 1. aprila 2014. godine u 13 sati u Domu zaometene u razvoju, ul. Kninska bb, u Veterniku, uz odgovarajući program.

 

 

Prema ideji i inicijativi i Stojana Simića Krpice, uz podršku Mr Jovana Mihajila, posthumno iz zahvalnosti, mr Nere Legac Rikić, kao žirija, i Zvezdane Simić, kao tehničke pomoći, koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od politike, moći, novca, seksa i nasilja, kako bi se povratilo dostojanstvo književnosti i umetnosti, ne tražeći niti dobijajući novac od ministarstva kulture grada Novog Sada, ni ministarstva AP Vojvodine, ni ministarstva Republike Srbije, niti evropskih ni svetskih fondova, niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogli dobiti. NAGRADE MEĐUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRIČE i festivala humora i satire "Milovan Ilić Minimaks" KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC, ne može ih svako dobiti, i prestižne su.


2: fopen(/mnt/volume-cache/kovach/da7af90d8238cc9f60206413d6a1590a.cache): failed to open stream: No space left on device
Datoteka: /home/kovach/sites/kovach.rs/current/index.php
Linija: 992