Kovach.rs

Info => Zabava => Temu započeo: Милан Бандић April 14, 2008, 17:25:15Naslov: Preminuo glumac Ljupčo Lazareski
Poruka od: Милан Бандић April 14, 2008, 17:25:15
Glumac Ljupčo Lazareski (47) preminuo je juče u Beogradu tokom snimanja epizode serije „Vratiće se rode“. Lazareski je preminuo oko 11.30 od posledica srčanog udara u hotelu „Moskva“ gde se snimala jedna od epizoda serije.

Prema nezvaničnim informacijama Lazareskom, koji je u seriji tumačio lik Mikija Nosonje, pozlilo je tokom snimanja. Posle pregleda na Vojnomedicinskoj akademiji glumac se vratio u hotel, gde je kasnije i preminuo. Telo Ljupča Lazareskog prebačeno je na Vojnomedicinsku akademiju, gde će biti urađena obdukcija.
- Iako je dva dana osećao bolove u grudima, Ljupče je vojnički disciplinovan i došao je na snimanje uveravajući i sebe i druge da je u pitanju obična prehlada. Posle pola sata od dolaska na snimanje doživeo je jak srčani udar koji mu je u trenutku oduzeo život. Ekipa serije „Vratiće se rode“ nalazi se u dubokom šoku i izražava veliko žaljenje zbog gubitka dragog prijatelja i saradnika - stoji u saopštenju „Cobra filma“ koji je producent serije.
Lazareski je u seriji „Vratiće se rode“ igrao Mikija Nosonju, kontroverznog biznismena i najvažnijeg poslovnog partnera jednog od glavnih junaka serije Duleta Pacova (Srđan Todorović).
Ljupče je bio poznat i kao veliki navijač Partizana, često je bio i gost na njihovim evropskim utakmicama i uglavnom je bio „zadužen“ za dobru atmosferu na putovanjima.
Lazarevski se u glumačke vode otisnu nakon penzionisanja u vojsci, gde je radio nakon diplomiranja na Vojnoj akademiji 1983. godine. Prvo je službovao u Valjevu, a zatim u Beogradu u zaštitnoj jedinici. Kasnije je u komandi Prve armije bio zadužen za sport i fizičku kulturu. I u džudou, koji je godinama trenirao u Partizanu, ostvario je velike rezultate.
Po formiranju specijalnih jedinica Vojske SRJ, kasnije Vojske SCG, nastavlja službu u 72. Specijalnoj brigadi Vojske Srbije i Crne Gore u kojoj je u velikoj meri doprineo unapređenju obuke, a pred kraj službe radio je na razvoju, osposobljavanju i opremanju specijalnih jedinica Vojske Srbije i Crne Gore. U toku službe nekoliko puta je nagrađivan, pohvaljivan i vanredno unapređen u čin pukovnika. Nakon penzionisanja ostavio je dubok trag u Vojsci, posebno u specijalnim jedinicama Vojske. Lazareski je iza sebe ostavio dve ćerke.


2: fopen(/mnt/volume-cache/kovach/559fc3bfa0a9ab31468522b808987e88.cache): failed to open stream: No space left on device
Datoteka: /home/kovach/sites/kovach.rs/current/index.php
Linija: 992