Simeone, drug ti je bio u pravu i ispravno te uputio, na forumima zaista možeš da naiđeš da dobre informacije i iskrene ljude, a i ovde se uglavnom dosta dobro poznajemo tako da nema prevare, samo ličnog iskustva i ličnih afiniteta, koji naravno zavise od osobe do osobe..
Nado draga, pa evo ovako ti stoji situacija, ispričaću ti ono što sam Simeonu napisao u pp-u..
Postoje dva načina da se taj atlas ispravi, jedan je putem struje - električnog pražnjenja, koje usmereno na prvi pršljen, dovodi do odvajanja tj. nameštanja istog. Tehnika je relativno pouzdana u smislu da veliki procenat ljudi namesti atlas ovim putem, ali postoji i neki manji postotak kojima se mora ponoviti postupak.
Takođe pošto je u pitanju struja, odnosno kao neki mikro-udar, oseti se neprijatnost, manje više, ali i nije tako strašno.
Nisam imao ličnog iskustva sa električnom terapijom atlasa, pa prenosim iskustva različitih ljudi koje sam upoznao ili čija sam iskustva pročitao na forumima.
Dosta njih ima pozitivna iskustva. Bilo je i negativnih, u manjem broju.
Ja sam imao zakazano za takvu terapiju, ali sam odustao jer sam čuo da postoji to isto ali prirodnim putem. Kako sam već imao iskustva sa hiropraktikom, i poznavao ljude koji to rade, imao sam više poverenja u to. Osim toga, bilo je duplo jeftinije.
Naime, nameštanje atlasa, deo je ayurvedskog zdravstvenog sistema i terapija, koje postoji od kada postoji i ayurveda, tj. vede. U Indiji deca i odrasli, veoma rano idu na nameštanje atlasa jer se zna nakon porođaja ili u detinjstvu, deca često imaju probleme i poremećaj atlasa, koji dovodi do mnogih problema, od manjeg dotoka krivi, slabije cirkulacije, opšte snage tela, preko bolova i iskrivljenja kičme, problema sa disanjem, glavobolja i tako dalje. Zbog toga oni to rano urade i kontrolišu i to nije nikakva posebna stvar tamo.
Kod nas je prilično izreklamirano, ali koristi ima, u svakom slučaju.
Ja sam išao kod praktičara koji je to u Indiji naučio, i bavio se time 15 godina, tako da je isključen neprofesionalizam.
On je kasnije podučio još neke osobe, ali malo njih, i neke od njih veoma dobro poznajem.
Radi se praktično, o aspektu hiropraktike.
Tehnika i postupak je relativno jednostavan, ne traje dugo - nekih 15 min. sveukupno. Nema neprijatnosti.
Sad o mojim iskustvima:
- ja sam odmah osetio poboljšanje, bolji dotok krvi u mozak, opuštenost u vratu, ispravljanje kičme odnosno držanja i slično. To je trajalo neko vreme, pošto sam morao da vozim nazad 200-300 km, verovatno se je malo od efekata - izgubilo u startu..
Ali taj prvobitni efekat trajao je još par dana. Kasnije sam se navikao, iako je bilo bolje, nije bila prevelika razlika. Govorim onako kako je meni bilo, iskreno, što ne znači daje nekome bilo bolje ili lošije - sve je to za očekivati.
Istovremeno, primenjivao sam i neke druge stvari, terapije, ishranu, meleme i slično, pa ne mogu da izdvojim nameštanje atlasa kao poseban efekat koji bih pratio nezavisno od svega ostalog. Moguće da mi je koristio i više ali zaista nisam siguran.
Posle nameštanja atlasa, išao sam kod drugog hiropraktičara koji je zaista postigao i više od ovog nameštanja atlasa. Ali kod mene, efekat se iz sličnih razloga gubio vrlo brzo, mada je stanje bilo sve bolje i bolje i nikad se više neće desiti da bude tako loše, već može da ide samo nabolje.
Shvatio sam da je neophodno primeniti više stvari, kao što je razvoj muskulature koja drži kičmu - trbušnjaci i leđni mišići, pa i svi ostali mišići u tom delu tela, zatim, ishrana mora da prati sve ovo i da se prilagođava onome što je za kičmu, i uopšte skelet - povoljno i korisno, a izbegavati ono što je štetno - naravno.
Vežbe i vežbanje, pravilna aktivnost, yoga, stvari su koje mnogo mogu da pomognu.
Poenta je i u tome da se čovek dobro informiše šta je šta, jer pogrešne informacije su i pogubnije nego neznanje..
Iz svega ovoga vidite šta ja mislim da je korisno i neophodno da bi se ti problemi rešili - atlas, kičma i sl. Poznajem solidno i makrobiotički i ayurvedski pristup tome i oba dovode do razrešenja problema, čak i onoga što "moderna" medicina smatra za nerešivo..
I na kraju, da li Vam se isplati..? Zaista ne znam, moraćete na osnovu ovih reči i nečijih drugih iskustava sami zaključiti. Meni lično, sve što je vezano za zdravlje nikad nije previše skupo ili nekorisno.. Ali svako to za sebe mora da odluči.
Ipak, meni se čini da je 350km previše, jer sam ja dao 50€ ili ti 100km, plus put, ali to sam podelio sa prijateljima.
Eto, to je uglavnom to, i stojim Vam na usluzi za svaka druga pitanja o ovome ili nečem sličnom.