Da, hvala Nado! I ti si lepo napisala...
Mada mi ne bi smetalo da paradiraju i slepi i hromi, nije lepo za videti, ali to bi je realnost koju ću prihvatiti, uostalom šta tu ima ko da se pita. A ako će to još njima pomoći - samo napred! Razumeo bih da parada ima smisla da pokaže njihovo šikaniranje od strane pojedinaca ili društva (što je možda njihova namera), da pokaže, upozori, da možda pozove neke sudove ili društvene institucije za pomoć, slično kao što to rade radnici koji štrajkuju i pozivaju se na svoja prava. Ali parada kakvu oni najavljuju? Izvinite... Za moj ukus to je degutantno. Bolesno. Ne vidim svrhu i ne vidim šta će dobiti. Za moje saznanje to jednostavno nije ništa čime se neko može pohvaliti.
Ne bih nikada ništa nažao učinio bilo kome od njih, to ne podržavam nikako. Svi normalni i uravnoteženi ljudi su protiv bilo kakve agresije, šikaniranja i ostalog što se može bilo kome desiti. Ne bih podržao niti stao na stranu agresora nikada, niti bih ikome učinio neku štetu niti zlo. Ipak, neravnoteža privlači svoju suprotnost, to je jednostavno tako u prirodi, i dok god postoje extremi oni će se privlačiti. Jedni privlače druge, a i drugi ništa manje ne privlače prve.
Odbijam da stanem na stranu bilo kog extrema u društvu, iako se svi oni parcijalno pozivaju na neko pravo - celovito viđenje je uvek protiv njih.