Kovach.rs
Vesti: Tekstovi pesama --> Lyrics
 
*
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije


Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Јануар 10, 2019, 03:59:49

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
članova
Ukupno članova: 185692
Najnoviji: Bobbohops
Statistika
Ukupno poruka: 185083
Ukupno tema: 4466
Prisutnih danas: 64
Najviše prisutnih: 665
(Новембар 07, 2018, 07:59:59)
Prisutni korisnici
Korisnika: 0
Gostiju: 70
Ukupno: 70
Glasanje
Pitanje: Dali Kosovo i Metohija ostaje u sastavu drzave Srbije?
Da - 20 (46.5%)
Ne - 19 (44.2%)
Neshto izmedju - 4 (9.3%)
Ukupno glasova: 43

Stranice: 1 ... 4 5 [6]   Idi dole
  Štampaj  123
Autor Tema: Da li Kosmet ostaje u sastavu Srbije?  (Pročitano 20840 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
MilenaJA
Newbie
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 1


Pogledaj profil
« Odgovor #75 poslato: Фебруар 19, 2008, 17:54:49 »

ako se narod pita ostaje, ali nemamo cvrst stav politicara
Sačuvana
ZenTale
Global Moderator
Super Hero
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8974


Maharishi Mahesh Yogi Vijayante ta Raam!


Pogledaj profil WWW
« Odgovor #76 poslato: Фебруар 19, 2008, 20:54:13 »

Da ostaje 100%,KOSOVO je srce Srbije,
[/color]
Sačuvana

Jack
Newbie
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 2


Pogledaj profil
« Odgovor #77 poslato: Фебруар 19, 2008, 21:59:30 »

Opet bombardovanje...
Sačuvana
ZenTale
Global Moderator
Super Hero
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8974


Maharishi Mahesh Yogi Vijayante ta Raam!


Pogledaj profil WWW
« Odgovor #78 poslato: Фебруар 19, 2008, 22:13:57 »

Jel?
Sačuvana

djeneral
Super Hero
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2327


jaznamdanistaneznam


Pogledaj profil
« Odgovor #79 poslato: Фебруар 20, 2008, 00:20:12 »

e istina do istine
Dame i gospodo, uvaženo predsedništvo, danas verujem da u Srbiji nema ravnodušnih. Danas verujem da svako ima u sebi bar nekoliko pitanja, a verovatno je ono koje nas sve zajedno zaokuplja - šta sada raditi i kojim putem sada krenuti?

            Ne mislim da je to neko komplikovano pitanje iz jednostavnog razloga što je dovoljno uzeti u ruke Ustav Republike Srbije, u njemu jasno piše kojim putem treba poći. Podsetiću vas, ovaj Ustav je donet pre svega godinu i par meseci, ovde sede ljudi koji su o njemu odlučivali, tako da, ono što su sada napisali verujem da stoje iza toga i danas, a to je polazeći od toga da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, da ima položaj suštinske autonomije u okviru suverene države Srbije i da iz takvog položaja Pokrajina Kosovo i Metohija slede ustavne obaveze svih državnih organa, da zastupaju i štite državne interese Srbije na Kosovu i Metohiji, u svim unutrašnjim i spoljnim političkim odnosima.

           

            Dakle, državni organi imaju obavezu da postupe u skladu sa zakonom kada se na delu teritorije jedne zemlje nelegitimno i protivpravno proglasi državnost, kada se on ocepi od matične države, potpuno je logično da Vlada treba da uvede vanredno stanje na najmanje rečenom delu tom, teritorije, gde je problem nastao i potom da vojnom i policijskom silom interveniše i dovede stvar u ustavni okvir. Tu, dakle, nikakve dileme nema šta treba učiniti. Dakle, ja ne vidim šta je problem u tome da aktuelna Vlada predsednika Koštunice, dr Vojislava, uhapsi gospodina Tačija, gospodina Sejdiua, izvede ih pred lice pravde i da na taj način pokaže da Srbija ne pristaje na ovo pravno nasilje. Naravno, sve ovo što govorim je onako kako bi možda trebalo da bude, da je ta Vlada ikada imala želju da Srbija bude pravna država, i kada je imala želju da bilo šta uradi u pogledu Kosova. Argument za ovo što sada govorim nalazi se u članu 182. istog ovog Ustava, koji kaže – suštinska autonomija, autonomija Pokrajine Kosovo i Metohija. Ne bih na ovom mestu da otvaram pitanje zašto AP Kosovo i Metohija u Ustavu ima suštinsku, a Vojvodina bezsuštinsku autonomiju. Dakle, urediće se posebnim zakonom koji se donosi po postupku predviđenim za promenu Ustava.

            Da li je gospodine predsedniče Vlade taj zakon donet? Da li se našao u skupštinskoj proceduri? Ne čujem vaš odgovor, a sa vašeg lica ne mogu ništa da pročitam. U Ustavnom zakonu za sprovođenje Ustava Republike Srbije se u članu 3. jasno navodi kada će biti izbor i kaže se – izbore za narodne poslanike u Narodnoj skupštini raspisaće predsednik Republike tako da se održe najranije u roku od 60, najkasnije u roku od 120 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona. Izbore za predsednika Republike raspisaće predsednik Narodne skupštine. Izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodina raspisaće predsednik Narodne skupštine do 31. decembra 2007. godine. Izbore za odbornike u skupštinama jedinica lokalne samouprave raspisaće predsednik Narodne skupštine od 31. decembra 2007. godine. Gde piše kada će biti izbori u južnoj sprskoj pokrajini? Gde piše kada će biti izbori na Kosovu? Ne piše kada će biti izbori na Kosovu, zato što nisu bili ni predviđeni da se održe po ovom Ustavu, koji je donet na jedan vandalski i divljački način, krađom glasova na referendumu, obmanom građana Srbije o njegovom sadržaju, sa sve zbog toga da bi u ovom ustavu bila izbačena klauzula po kojoj se našuštanje dela teritorije smatra aktom veleizdaje. Toga u ovom Ustavu nema. Ovaj Ustav je pravljen zato da bi do ovoga došlo i upravo zbog toga svo ovo lamentiranje nad sudbinom Kosova čini veoma nečasnim, sve one koji su u stvaranju ovakvog ustava učestvovali.

            Neki kažu da mi sada treba da podržimo građane na Kosovu, koji poštuju ustavni poredak Republike Srbije i da ne dozvolimo da međunarodna zajednica odlučuje o sudbini Kosova. Ja ću vas, dame i gospodo, podsetiti da je aprila 1998. godine bio referendum o tome da li ste za to da međunarodna zajednica učestvuje u rešavanju kosovskog pitanja? Preko 97% građana Srbije je reklo  - ne, mi smo za to da se o Kosovu raspravnja u Srbiji. Šta se onda dogodilo? Dogodilo se to da je samo godinu dana kasnije Kosovo od strane istih onih koji su se tako zdušno zalagali da se međunarodne snage ne dovode na Kosovo, niti šta takvo, napušteno, i time je Kosovo izvedeno iz Ustavnog poretka Republike Srbije. Na Kosovu nema ni zakonodavne, ni sudske, ni izvršne vlasti Republike Srbije. Nad Kosovom Republika Srbija nema nikakve ingerencije.

            Sada ja postavljam pitanje – čemu onda služi sve ovo? Da li možda zato da bismo još jednom skrenuli građanima pažnju sa nesposobnosti Vlade da rešava osnovne životne probleme građana Srbije? Da li zato da bismo još jednom tu istu temu na kojoj su obarane vrednosti sticane kroz istoriju na prostorima Srbije? Podsetiću vas, danas je 2008. godine, pre 20 godina kada najveći broj onih koji na ulicama naših gradova demonstriraju da hoće da daju ako treba i svoj život za zaštitu Kosova i Metohije, smo imali u gradovima Vojvodine mitinge o Kosovu, gde je istina o Kosovu širena tako što su obarana lokalna rukovodstva, da bi to kulminiralo 6. oktobra 1988. godine kada je oboreno legitimno i legalno rukovodstvo AP Vojvodine. Da li je Vojvodina ikada rehabilitovana? Podsetiću vas, rehabilitovani su čak i četnici, ali Vojvodina ne. Jasno je da kada se govori o protivpravnom izglasavanju nezavisnosti, naravno da je protivpravno, to niko ne dovodi u pitanje, a jel bilo pravno kada je obaran ustavni poredak u Vojvodini 1988. godine, kada je protivustavno ukidana njena autonomija, kao i autonomija Kosova i Metohije? Da li je to bilo pravno? Da li je ova vlada pravno postupala kada je navodila Srbe u južnoj sprskoj pokrajini da ne učestvuju u institucijama te iste srpske pokrajine? Zar to nije ponovljena priča o Srbima iz Hrvatske, kojima je govoreno – nemojte prihvatiti plan Z4, sačekajte egzodu, sačekajte progone, sačekajte izmeštanja, onda će valjda i vaše pitanje biti konačno rešeno. Da li je to poruka koju ova vlada šalje ljudima na Kosovu kada im kaže – nemojte se uključivati u institucije, koje će odlučivati o vašoj sudbini? Da li neko stvarno može da pomisli da će danas kada su mir i bezbednost ugroženi u Srbiji na ulicama od strane huligana koji razbijaju tuđu imovinu još jednom pod večitim izgovorom patriotizma, još jednom pod srpskom zastavom koju sramote svojom bestijalnošću i još jednom u situaciji da im za to apsolutno niko ništa ne može, jer još jednom je patriotizam važniji od svega?

            Imam jedno pitanje u svom govoru, gospodin Koštunica, dr Vojislav, premijer Vlade Srbije je rekao da su za samostalnost Kosova odgovorne SAD i EU. Usledilo je vandalizovanje objekata SAD, njihove ambasade, ambasade Slovenije kao predsedavajuće EU. Da li je govor gospodina predsednika Vlade bio njegovo lično mišljenje ili privatan stav i da li je gospodine predsedniče Vlade način na koji se pokaže prstom na neistomišljenike? Šta radimo ako počnete da prozivate poimence? Sa kog prozora da očekujemo metak? Upravo zbog toga kada se setimo da neki kažu da Srbije nema bez Kosova i Metohije, ja bih vas podsetio da je Srbija nastala bez Kosova i Metohije 1878. godine, a Kosovo i Metohija su vraćene ratovima 1912. godine. To me jako podseća na reči Slobodana Miloševića kada je govorio – Srbija će biti jedinstvena ili je neće biti, pa smo jedva uspeli da spasemo Srbiju od njenih spasilaca, da od nje ostane barem kamen na kamen. Na prostorima bivše Jugoslavije, koja je razbijana upravo ovakvom politkom, koju sada kritikujem, dato je već sedam odgovora. Nezavisnost od Srbije nije dobio samo onaj ko je nije tražio, a kada razmislimo, zašto je to tako, onda moramo potražiti odgovor u svima nama u Srbiji. U osmom odgovoru, taj osmi odgovor nije, kao što bi neki mogli pomisliti, Vojvodina, osmi odgovor je unutrašnje uređenje Srbije, njena demokratizacija i decentralizacija, njeno primeravanje normama civilizovanog sveta. Ako do toga ne dođe, ja sam vrlo zabrinut. Hvala lepo.
Sačuvana

whoever does not try does not learn
Grunf
Member
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 40


Živi - da ne bi Umro !


Pogledaj profil
« Odgovor #80 poslato: Април 11, 2008, 11:32:00 »

... E da nije sklonio Kardelja pa potom još rekao da će biti kum lično svakom sedmom detetu ...
Ovi dole to shvatili k'o poziv i eto gde smo danas !
Sačuvana

strateg3
Super Hero
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2037


Šansa se ukaže onog časa kad odlučiš da se boriš


Pogledaj profil
« Odgovor #81 poslato: Април 12, 2008, 06:35:43 »

Neeeeeeeeeee,znaci nema sanse,da bi isli dalje moramo(nazalost)da prihvatimo da kosovo vise nece biti u sastavu Srbije,iz prostog razloga.
Da bi mi napredovali,nadam se da razumete,I TAČKA. Roll Eyes
Sačuvana


Proći će sve ali duša,obraz i ono što je dobro ostaju zauvek
Teško je biti sam. Od toga je jedino teže kada su dvoje sami.
djeneral
Super Hero
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2327


jaznamdanistaneznam


Pogledaj profil
« Odgovor #82 poslato: Април 12, 2008, 07:32:33 »

e tacno to ako ocemo da napredujemo to je cena koja mozda nebi trebala da se plati da smo u proslosti bili pametni
i kad sam ja pre godinu dana to rekao na jednom drugom forumu mislili su da sam neki siptar i da sam izdajnik i neznam sta sve al jbg istina boli
Sačuvana

whoever does not try does not learn
zendali
Sr. Member
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 256Pogledaj profil
« Odgovor #83 poslato: Јануар 17, 2009, 17:40:21 »

Sačuvana

Too lost in you...
Stranice: 1 ... 4 5 [6]   Idi gore
  Štampaj  123
 
Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006, Simple Machines | TinyPortal v0.9.8 © Bloc

Copyright © 2003-2013 by kovach
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS! Dilber MC Theme by HarzeM