Kovach.rs
Vesti: Igrice --> Arcade
 
*
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije


Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Фебруар 15, 2019, 12:34:55

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
članova
Ukupno članova: 185692
Najnoviji: Bobbohops
Statistika
Ukupno poruka: 185083
Ukupno tema: 4466
Prisutnih danas: 60
Najviše prisutnih: 665
(Новембар 07, 2018, 07:59:59)
Prisutni korisnici
Korisnika: 0
Gostiju: 38
Ukupno: 38
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  123
Autor Tema: 10 разлога — због којих ћу искористити своје законско право и узети личну карту  (Pročitano 3105 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
honey_mici Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
♥ shubidubidajzl ♥
Global Moderator
Super Hero
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 14765


Apri gli occhi e inizia a sognare.


Pogledaj profil WWW
« poslato: Децембар 19, 2008, 15:08:15 »

1. Зато што знам да је и без личне карте са чипом могуће електронски комуницирати и унапредити државну управу и администрацију, као и да не сме бити било чије дискриминације - нисам против модернизације, али јесам против манипулације.
2. Зато што знам да је лична карта са контактним чипом само прелазно решење - сутра ће то вероватно бити универзални документ са даљинским очитавањем, а прекосутра биочип под кожом.
3. Зато што у свету постоји велики отпор чипованим личним документима од стране људи који мисле својом главом и организација које се боре за приватност.
4. Зато што и убудуће желим приватност новчаних трансакција - не желим да се пробудим у друштву у коме ће она нестати јер ће се све куповати биометријском личном картом зато што ће финансијски лобији сматрати да је то добра идеја.
5. Зато што не желим да дајем подршку мафијашким пројектима у којима је техничка опрема за личне карте купљена на нелегалан начин новцем пореских обвезника - ако попустим данас, сутра ће се поновити исто.
6. Зато што нас у највећем броју случајева службеници МУП-а не обавештавају на поштен начин о нашем праву да имамо или да немамо личну карту са чипом.
7. Зато што не желим да будем малтретиран од стране неког службеника или полицајца у случају да је чип на мојој личној карти којим случајем ван функције.
8. Зато што не желим да имам идентификациони документ у чије податке немам стални увид.
9. Зато што сам схватио технократске методе рада и разумем да је очување данашњег права избора да не узмем личну карту са чипом кључно за слободно друштво у коме ће сутра живети моја деца.
10. Зато што нисам опортуниста, одговоран сам члан друштва и размишљам критички, борим се слободу избора и за своју и туђу приватност.

Искористи своје право - тражи личну карту без чипа! Редакција Православља

Придружи се кампањи - умножи и дели!
SačuvanaOf all the things I've lost, I miss my mind the most. Mark Twain
honey_mici Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
♥ shubidubidajzl ♥
Global Moderator
Super Hero
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 14765


Apri gli occhi e inizia a sognare.


Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Децембар 19, 2008, 15:10:01 »

ЖИЧКИ АПЕЛ

Благословом Епископа жичког Г. Хрисостома још 26. марта 2005. године у организацији Духовног центра Св. Владике Николаја у Краљеву је одржан Симпосион о електронским личним картама.На основу стручне анализе целога пројекта започетог у време министра полиције Душана Михајловића,а започетог у главама креатора новог европског тоталитаризма,учесници Симпосиона су донели Декларацију и објавили свој заједнички став,којег је благословом подржао Трон жичког Епископа.

#1#Биометријске личне карте као обавезујући документ на националном нивоу су уведене у неколико држава света ,углавном далекоисточних.У Европској Унији велика већина земаља нема такве личне карте,оне нису услов за улазак у Европску Унију нити њихово увођење доприноси бржем уласку.Очигледан пример су Словенија,која пре уласка у ЕУ није увела такве карте (иако је постојала могућност),већ обичне пластичне са вишим степеном заштите.

#2#Сабор Светог Синода у сталном сазиву православне цркве у Грчкој,Свети Синод Руске православне цркве,Свети Синод Украјинске православне цркве (Московске патријаршије),Протат Свете горе Атоске,Епископија Жичка упозоравају да се иза целог пројекта нових идентификационих докумената крије најтежи тоталитаризам потпуно супротан хришћанском разумевању света и живота,и погубан за људско достојанство и слободу као најдрагоценији дар Бога људима."А Дух (Свети) је Господ,а где је Дух Господњи онде је слобода"(2 Кор.3,17).Управо зато због светости слободе,никаквог Божијег благослова нема на овоме пројекту и православни га не могу подржати.

#3#Земље које су планирале или планирају да уводе биометријске личне карте суочене су са отпором мислеће јавности и друштвене заједнице уопште.У Великој Британији је покушај увођења биометријских личних карата довео до вишемесечних дебата у парламенту и бурних реакција академских грађана,док је у Канади од стране званичне парламентарне комисије одбачен на неодређено време,као скуп,неоправдан и потенцијално опасан.

#4#Светски стручни органи,какав је Заједнички комитет за људска права британске владе,процењује да је пројекат увођења биометријских личних карти на националном нивоу потенцијално у коализији са европском Конвенцијом о људским правима,а званичне студије о изводљивости показују да такве личне карте не гарантују стопроцентну поузданост и аутентичност.Судови неких земаља(Јапан и Тајван) су реаговали са пресудама да пројекат биометријских личних карти крши права грађана и одредбе Устава,у складу са чиме су донети и суспензивни акти.

#5#У Србији је пројекат набавке опреме за израду биометријских личних карти постао актуелан крајем 2003. године,када је тадашњи министар полиције објавио да је купљена модерна и скупа опрема од америчке фирме Мotorola.Та куповина није прошла ни обавезан тендерски протокол ни законско додељивање новца из републичког буџета,због чега је 2004. године реаговао министар финансија са најавом подизања кривичних пријава.Србија је јединствен пример да је прво купљена опрема за биометријску идентификацију грађана,а после тога (тачније после три године) покренута скупштинска процедура за предлог закона о биометријским личним картама,због чега је себе сврстала у ред тоталитарних држава са волунтаристичким правним уређењем.

#6#Америчка фирма која је МУП-у Србије продала систем за биометријску идентификацију грађана има посебне уговоре са америчком војском и централнообавештајном службом (CIA) те нико не може да гарантује да не постоји могућност одлива података страним службама.Такође је основано претпоставити да поменуте службе веома лако могу креирати лажне личне карте за своје потребе,које ће од стране нашег рачунарског система бити препознате као потпуно валидне.Индикативна је чињеница да у Америци државна управа није ни покушавала са увођењем биометријских личних карти међу својим становништвом,јер би то сигурно довело до великог отпора јавности.

#7#Није тражена масовна сагласност грађана Србије за проширивање базе података коју ће држава о њима водити нити су организоване јавне дебате и дискусије по том питању.

#8#Пројекат директно угрожава приватност грађана као једно од фундаменталних личних права данашњице и отвара простор за електронски криптоване тајне архиве.

#9#Бирократски апарат добија могућност готово тренутног манипулисања огромним бројем података преко централизоване базе и продаје делова базе трећим лицима.

#10#Злонамерни упади споља или намерно исправљање централизоване базе изнутра носе огромну опасност по интегритет личности које су њима обухваћене.

#11#Усвајање овог пројекта у будућности води ка много тоталитарнијим концептима интеграције свих докумената у један,чиме би се избрисала анонимност токова новца и отворио пут тоталном надзору државе над појединцем.Минијатуризација целог система се полако спроводи у свету,у виду поткожних чипова,због чега хришћани свих конфесија изражавају оправдан страх од најаве тоталитарног режима описаног у Јовановом Откривењу(уп.гл. 13, ст. 16-18)Синоди неких Православних Цркава су дали званична саопштења,јер злонамерни људи могу искористити овакве пројекте за уношење раздора и немира међу хришћане.

...преузето из часописа Епархије жичке ЖИЧКИ БЛАГОВЕСНИК -ХРОНИКА НАЈАВЉЕНОГ СЛОБОДОУБИСТВА :О НОВИМ ЛИЧНИМ КАРТАМА јул/септембар 2006.
SačuvanaOf all the things I've lost, I miss my mind the most. Mark Twain
ZenTale
Global Moderator
Super Hero
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8974


Maharishi Mahesh Yogi Vijayante ta Raam!


Pogledaj profil WWW
« Odgovor #2 poslato: Децембар 20, 2008, 07:28:26 »

Tako je! Pop
Sačuvana

Њавица
Super Hero
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 8925


Look at the stars...look how they shine for you. ♥


Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Децембар 20, 2008, 07:56:34 »

U potpunosti se slazem sa ovim...bravo micki..  Wink Wink
Sačuvana

G@rf!3ld
Global Moderator
Super Hero
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 2072


Voleo bih jutra kada bi počinjala kasnije..


Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: Децембар 21, 2008, 16:18:36 »

za nesto vise pogledajte dokumentarac zig zveri ili digitalni andjeo
Sačuvana~Stvarnost je stanje prouzrokovano nedostatkom alkohola.


"Sve dobro svakome, ništa lošeg nikome..."
Maharishi Mahesh Yogi   Smiley Smiley
BOY NAMED SANDOZ
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 720Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: Октобар 16, 2009, 02:59:29 »

Kao i obicno ja se ne slazem Tongue. Digitalni andjeo je obicna propaganda. Ako bi postojala zavera sigurno to ne bi tako izveli, moje misljenje. Preti ljudima da ako im ne dostavis svoje podatke, sa kim se druzis, interesovanja, tvoje slike i tvog drustva da im dostavljas redovno, o cemu razmisljas i slicno, svi ce se odmah pobuniti i traziti svoja prava. Nazovi to facebook ili my space ljudi ce se cuditi kako ih nemas.
Sačuvana

Ja sam uvek u pravu. To realnost gresi Wink.

I want something good to die for,
to make it beautiful to live.
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  123
 
Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006, Simple Machines | TinyPortal v0.9.8 © Bloc

Copyright © 2003-2013 by kovach
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS! Dilber MC Theme by HarzeM