Neverne Bebe - BIOGRAFIJA

(1/4) > >>

honey_mici Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ:
Neverne bebe je srpska rok grupa osnovana 4. aprila 1993. godine u Beogradu. Radi se o progressive rock bendu koji je do sada imao preko 1.600 nastupa što u zemlji, što u inostranstvu. Bili su predgrupa grupi "Toto" na njihovom koncertu u Beogradu, 15. avgusta 2006. godine. Osnivač i vođa sastava je Milan Đurđević. Nedavno su u izdanju PGP-RTSa objavili peti album pod nazivom "Iza oblaka".

Bend se pojavljuje na Sceni bivše Jugoslavije početkom 1993. godine i to u sledećem sastavu; Milan Đurđević, Vladan Đurđević, Čeda Macura, Bane Jelić i Bili King i u tom sastavu sviraju prvi svoj koncert uživo 04. 04.1993. godine u Beogradu. Nedugo nakon toga, početkom 1994. godine, snimaju i svoj prvi studijski album "Neverne Bebe I" za izdavačku kuću "Take it or leave it" i spotove za dve pesme s albuma "Veliki je Bog" i "1000 godina". Već tada bili su zapaženi od strane publike ne samo u Srbiji nego i celokupnoj Jugoslaviji. Ova postava odsvirala je 131 koncert - prvi u Beogradu 04.04.1993.godine, poslednji u Bečeju 14.05.1994. god.

Posle odlicnog uspeha prvog albuma iz grupe izlaze Čeda Macura, i Bane Jelić, u grupu dolaze Saša Ranđelović i Dušan Šubarević i sa novom postavom Neverne bebe debituju u Podgorici 21.05.1994. godine. Sredinom 1996. godine počinje snimanje drugog albuma Nevernih beba " Neverne bebe II ". Pesma Dvoje sa ovog albuma proglašena je za najbolju baladu u SiCG u poslednjih 10 godina po mišljenju i anketama koje su sprovele mnogobrojne radio i tv stanice. 470 koncertom u Kotoru ova postava završava svoje delovanje i iz grupe izlazi Bili King.

Posle odlaska Bili Kinga i nešto kasnije Dušana Šubarevića u avgustu 1997. godine, celokupnu postavu Nevernih beba činili su Milan Đurđević , Vladan Đurđević, Saša Ranđelović, Gorica Ponjavić, Aleksandar Tasićlović i Goran Marinković. 1997. godine završava se snimanje albuma "Neverne bebe II" koji se u prodaji pojavljuje početkom 1997. godine za izdavačku kuću "Red line records" iz Minhena kao izdanje broj 1. S ovog albuma snimljeni su spotovi za pesme "Stranac", "Dvoje", "Divlje svinje" i "Godine srama". Tokom 1998. god. odsvirano rekordnih 147 koncerata i tada pesma "Dvoje" postaje veliki hit i zaštitni znak benda.

Sredinom 2001. god. izlazi novi CD "Neverne bebe III - Južno od sreće" za izdavačku kuću "HI-FI centar" i snimaju se spotovi za pesme "Ljubav", "Gotovo", "Balkan" i "U beznađu".

25.02.2001. god. u klubu "Oh Sinema" proslavljen veliki jubilej - 1000. koncert, bend po prvi put predstavio novi koncept autorske muzike sa gostima, tj. ženskim gudačkim kvartetom. 19.06.2001. godine u istom klubu, u Beogradu, održana je promocija novog CD-a, i to je ujedno bio i 1041. održani koncert. Album je bio odlicno prihvaćen.

I napokon, 2002. godine desio se vrhunac ove postave - autorski koncerti u Beogradu. 04.08.2002. godine bend je u Milanovom i Vlajkovom rodnom Valjevu imao najveći koncert do tada, i počinju razmišljati o LIVE albumu.

U maju 2003. godine dolazi do ideje za velikom promjenom u bendu i vec 28.06.2003. godine ova postava odsvirala je svoj poslednji koncert i zaustavila se na broju 1237, što znači da je za šest godina i osam meseci na binu izašla - nevjerovatnih - 767 puta! Tada iz grupe izlaze pevačica Gorica, pevač Taša i bubnjar Goran i dolaze bubnjar Duca i novi vokali Jelena Pudar i Jana Šušteršič koje daju potpuno novu energiju bendu.

Ova postava debituje 05.07.2003. godine u Herceg Novom, u Yahting klubu i nastavlja s fantastičnim koncertima celo ljeto.

U periodu od septembra 2003. god. pa do februara 2004. god. urađen je novi materijal sopstvenih obrada sa dve nove pesme spakovan u CD "Neverne bebe IV - Best of - Dvoje" i taj cd izlazi početkom maja 2004. godine za "BK sound" i tek tada počinje da se primećuje novi zvuk Nevernih beba. Početkom jula 2004. bend je na festivalu Sunčane skale u Herceg Novom dobio nagradu za najbolji rok album u SiCG 2004. god. posle samo dva meseca od zvaničnog objavljivanja. Uradjeni su spotovi za pesme "Gde smo", "Veliki je bog", "Dabogda lažem" i naposletku za "Tužnu pesmu" koja je postala veliki hit i obeležila ovaj album.

Poslednja promena u bendu desila se krajem 2005. godine kada je bubnjara Ducu Ivaniševića zamenio maestralni Vladimir Ružičić - Kebac.

Marta 2006. godine - u jeku koncertne turneje - bend ulazi u studio i počinje izradu novoga CD-a, radnog naslova Neverne Bebe V. Rad na novom CD-u potrajao je do aprila 2007. godine što samo po sebi govori koliko je energije, rada i truda uloženo u nove pesme. Krajem jula 2006. godine bend je snimio spot za pjesmu Da ima nas koja je predstavljala najavu novoga CD-a i uvid u to kako će on izgledati. U decembru se snima jos jedan spot i to za pesmu "Boje duge" koja je uradjena u saradnji sa Akijem Rahimovskim i taj spot predstavljao je direktnu najavu za album "...Iza oblaka" koji je konačno ugledao svetlo dana 16. aprila 2007. god. Predstojeća promotivna turneja povodom koncertne promocije CD-a Iza oblaka predviđa minimum 50 koncerata po svim gradovime Srbije i ex YU republika.

U periodu od 05. jula 2004. godine pa do 19. maja 2007. godine najnovija postava Nevernih Beba izašla je na binu 388 puta.

honey_mici Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ:
Jana Šušteršič – vokali, prateći vokali

Jana Šušteršič rođena je 21. septermbra 1985. u Ljubljani - Slovenija.

Prve tri godine živela je u Libiji, potom godinu dana u Ljubljani. Usled razvoda roditelja, 1989. godine dolazi u Beograd.

Išla je u osnovnu školu “Marko Orešković” na Novom Beogradu i uporedo u osnovnu muzičku školu “Kosta Manojlović’’. U šestom razredu prelazi u muzičku školu “Dr.Vojislav Vučković”, gde do kraja srednje škole klavir uči kod profesora Dejana Stošića.

Kao veoma talentovan pijanista učestvovala je na dosta domaćih i međunarodnih takmičenja, od kojih bi trebalo izdvojiti II nagradu u Strezi ( Italija ) i I mesto u Parizu ( Francuska ).

Po završetku srednje škole, sa 17 godina, upisuje muzičku akademiju u Beogradu kao 3. na listi od skoro sto konkurisanih mladih pijanista, gde nastavlja studije kod profesora Stošića.

Prvi ( i jedini pre ulaska u “Bebe” ) rock bend u kom je Jana bila, bio je bend “Euterpha”, koji je osnovala zajedno sa svojim starim društvom. Bend je postojao 6 meseci i za to vreme postao dosta zapažen u domenu klupskih svirki Beograda.

2003. godine odlazi na takmicenje mladih talenata ( ‘’3K - dur’’ ) gde pobeđuje u svojoj emisiji.

Pokazavši neverovatan talenat ( već potvrđen sa prethodnih audicija ), sjajan scenski nastup i harizmu u nastupu bilo je jasno da će joj se život izmeniti!

Dan posle snimanja pozvao je Milan Đurđević sa idejom da razgovaraju o budućoj saradnji. Naravno, njenom oduševljenju nije bilo kraja.

Nekoliko dana kasnije sa svakodnevnim probama u svojoj bazi – studio u Košutnjaku – ‘’Neverne bebe’’ ( sa Janom kao vokalom ) kreću u nešto potpuno novo i prepuno izazova!

Naime, 05. jula 2003. godine sa svojom ( takođe novom ) koleginicom Jelenom Pudar debitovala je u Herceg Novom i tada je započeo jedan novi deo istorije benda ,,Neverne bebe’’.

Janini muzički uzori – David Coverdale, Erika Badu, Janis Joplin, Joe Lynn Turner…

Omiljeni bendovi – Whitesnake, Thin Lizzy, Bad Company, Pantera, D’Angelo, Stevie Ray Vughan…

honey_mici Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ:
Jelena Pudar - vokal

Jelena Pudar rođena je 5. maja 1984. godine u Kragujevcu.

Pošto od malih nogu pokazuje veliki talenat za muziku - sa 6 godina kreće u pripremnu muzičku školu - godinu dana kasnije paralelno pohađa i nižu muzičku školu “Miloje Milojevic” ( odsek-klavir ) i osnovnu školu “Svetozar Markovic”.

Tih godina upisuje školu modernog plesa, a kasnije i džez baleta.

U osmom razredu osnovne škole upisuje solo pevanje u klasi profesorke Anđele Saramandić. Bilo je to prerano za glas koji se još nije oformio, ali na zahtev profesorke kreće u operske vode.

Završava nižu muzicku sa 15 godina, ali je vuče neka druga vrsta muzike. Zato što je jedna vrsta isključivala drugu, upisuje sredju ekonomsku školu.

Tad ima prvi susret sa svojim bendom “Superstition”, a kasnije i bendom “Element”.

Onda su stvari krenule svojim tokom…

Sa 17 godina pojavljuje se na ‘’3k-duru’’ i biva primećena od strane članova benda “Neverne bebe”.

Nakon personalnih promena u ‘’N.bebama’’ sredinom juna 2003.godine sledi poziv od Milana Đurđevića, koji joj se, u to vreme, učinio posve neverovatan.

Otkrivši veliki talenat kod nje, dobila je šansu na već čuvenim probama u Košutnjaku koju obilato koristi.

Nekoliko dana posle Janinog dolaska u bend i Jelena postaje član ‘’Nevernih beba’’.

Ubrzo, već 05. jula 2003. godine, sa Janom Šušteršič pored sebe, debitovala je u Herceg Novom. Sve nakon toga deo je već poznate priče.

U isto vreme upisuje filološki fakultet u Kragujevcu, odsek -španski jezik.

Jelenini muzički uzori – između ostalih – bili su: Queen, Whitney Houston, Sade…

honey_mici Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ:
Vladimir Ružičić-Kebac – bubanj, udaraljke, prateći vokali

 Vladimir Ružičić-Kebac rođen je  2.10.1978. u Valjevu. Već početkom srednje škole (1993.) počeo je da svira sa mladim bendovima iz Valjeva inspirisanim kvalitetom i uspehom Nevernih Beba.

..Zajedno sa svojim drugarima vežbao je njihove pesme i snimao sve tadašnje televizijske nastupe. Za to vreme je stekao veliko prijateljstvo sa tadašnjim bubnjarem Goranom Marinkovićem sa kojim je svakodnevno radio na usavršavanju sviranja bubnjeva..

Međutim, najveći preokret u tadašnjoj Kebcevoj karijeri desio se kada je primljen u klasu profesora Miroslava Karlovića, našeg najboljeg pedagoga za udaraljke.

Prijateljstvo sa tadašnjim bubnjarem N.Beba prouzrokovalo je da i pored svojih obaveza bude uz ceo bend kao tehničar za bubnjeve. Tada je lično upoznao sve članove benda i putovao sa njima oko godinu dana. To je bilo 1998. godine kada je bio promovisan drugi album N.Beba. Kasnije je počeo da svira sa bendom koji je bio njihova zamena u najvećem muzičkom kvizu  ''3k-dur''. Zahvaljujući tom angažmanu, Kebac dobija pozive od mnogo bendova iz Beograda.

U medjuvremenu je postao i  studijski muzičar snimajući za poznate instrumentaliste ( Bane Jelić ) i razne druge izvodjače ( Igor Tasovac, Ivana Jordan ). Tada postaje promoter turskih Bosphorus cinela za Srbiju. Krajem 2003. godine prelazi u etno-jazz bend Ognjen i prijatelji, sa kojima snima CD i  putuje po Evropi svirajući na raznim festivalima. Nakon toga dobija poziv da sa N.Bebama svira udaraljke na The Best Of  turneji.

U isto vreme  nastupa i sa najvećom etno grupom Balkanika, sa kojom snima DVD  koncert na Kalemegdanu.Već tada postaje sve blizi N.Bebama kao stalni bubnjar.

Od 2005. godine postaje stalni bubnjar benda i počinje da učestvuje u snimanju novog albuma ''N.Bebe V - Iza oblaka''.

Kebac je oženjen i  ima sina.

Bendovi koji su, pored Nevernih beba, uticali na muzicki razvoj Kebca su: The Beatles, Uriah Heep, Deep Purple, Led Zeppelin, Smak, B. Dugme, Metalica, Irron Maiden, Whitesnake,, Van Halen, Europe, EKV, Dream Theater, Toto, Los Lobotomys, Peter Gabriel, Chich KOREA Electric Band, Genesis, Richard Bona, Joe Zawinul, Pat Metheney group.

Bubnjari, kao uzori: Billy Cobham, Steve Gadd, Simon Phillips, Ian Paice, John Bohnam, Dave Weckl, Antonio Sanchez, Phil Collins, Jeff Porcaro, Manu Katche, Mike Mangini, Buddy Rich.

Oprema koju Kebac trenutno koristi: Dramworkshop Collectors series ( DW ), Bosphorus cinele, Remo koze, Vic Firth palice.

honey_mici Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ:
Vladan Đurđević – Vlajko

 Rođen u Valjevu, 21. jula 1964. godine.

Kompletna Vlajkova biografija vezana je za Milanovu jer su ceo život proveli zajedno u svim zajedničkim bendovima.

Izuzimajući period Milanovog boravka u grupi ''Smak'' ( 1986. - 1987. godina ) kao i period njegovog boravka u JNA ( 1988. godina ), sve vreme posvetili su istoj ideji koja se 1993. godine i ostvarila sa osnivanjem ''Nevernih beba''.

Mala zanimljivost s' početka Vlajkove karijere je da je u prvom bendu bio pevač, već 1978. godine postao je basista grupe ,,Meteori''.

Po izlasku iz JNA ( 1984. godine ) upisao je žurnalistiku na FPN-u, nešto kasnije i klasičnu istoriju na filozofskom fakultetu.

Njegova glavna uloga tokom godina bila je i ostala organizacija svih ljudi u bendu i oko benda, tačnije svega onoga što podrazumeva delovanje istog. Znači - probe, putovanja, koncerti, smeštaj i razne druge stvari.

U ''Nevernim bebama'' ima više uloga a jedna od najbitnijih svakako je i određivanje repertoara koji bend izvodi na koncertima. Gotovo uvek osluškuje glas publike i ona mu je uvek na prvom mestu.

Zadužen je i za kontakte sa svim prijateljima i fanovima benda.

Srećno oženjen, otac tinejdžerke.

Uzori:
u najranijoj mladosti - Uriah Heep, Rainbow, Boston, The Eagles...
kasnije - Prince, M.Jackson, G.Michael, Genesis...
danas - niko posebno...

Oprema koju koristi:
bas gitare - Fender Jazz bas, Yamaha...
pojačalo - Trace Eliot ( već više od 16 godina )...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana